Αγγελίες    Επικοινωνία

Ιστορίες από τα παλιά. Η Σχολή Πολέµου στο Μεσολόγγι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 02/08/2018

Σαββάτο19 -  Παρασκευή 25 Ιουλίου 2003
Αρ. φύλλων 995 - 1000

Σύντοµα το Μουσείο Κατράκη. Σε άρθρο του ο τεχνοκριτικός Κώστας Σταυρόπουλος σηµείωνε µεταξύ άλλων: Το Αιτωλικό αποκτά σύντοµα ένα σηµαντικό και µοναδικό Μουσείο σύγχρονης χαρακτικής Τέχνης. Εννοώ σαφώς πως θα ανοίξει και λειτουργεί σε µισό χρόνο, το πολύ, χτισµένο σε έκταση 35 στρ., δωρεά του δήµου Αιτωλικού και σε 600 τ.µ. που το έχτισε µε δαπάνη του το ΥΠΕΧΩΔΕ. Θα στεγάζει 400 έργα µικρής και µεγάλης διάστασης της κορυφαίας εικαστικής ιέρειας της Ελλάδας και του κόσµου, Βάσως Κατράκη. Τα περισσότερα από τα έργα χαρακτικά ανάτυπα και συνοδεύουν οι µήτρες από ξύλο και πέρα, πάνω στο υλικό που χάραξε η χαράκτρια τ αυτονοµηµένα αισθητικά χαρακτικά ανάτυπα. Την τρίτη οµάδα έργων την συγκροτούν τα µαυρόασπρα και χρωµατιστά σχέδια.

Η Σχολή Πολέµου στο Μεσολόγγι. Συνοδευόµενοι από το δήµαρχο Γ. Πρεβεζάνο επισκέφθηκαν το διοικητήριο της νομαρχίας ο διοικητής της Σχολής Πολέμου της Αεροπορίας ταξίαρχος Δημ. Καρβουτζής, ο δ/ντης σπουδών, επισμηναγός Αλ. Κεφάλας και δύο μαθητές της Σχολής. Τους υποδέχθηκαν και τους ενημέρωσαν για τις προοπτικές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας, ο αναπληρωτής νομάρχη Δημ. Γεροπάντας και η πρόεδρος της Ν.Α.Ε. Φρ. Πετροπούλου. Ακολούθως οι 40 περίπου αξιωματικοί της Σχολής με τον Διοικητή τους και το δήμαρχο ξεναγήθηκαν στην πόλη και κατόπιν επισκέφθηκαν το μοναδικό οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας.

Χιλιάδες αιτήσεις για μια θέση στον ήλιο. Την τιμητική τους έχουν αυτό τον καιρό τα Στρατολογικά γραφεία της χώρας λόγω του διαγωνισμού για την πρόσληψη 200 γυναικών ΕΠΟΠ. Έτσι και χτες στο σγ Μεσολογγίου κοπέλες απ’ όλο το νομό υπέβαλλαν αιτήσεις οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες πλησιάζουν τις 10.000 (μόνο στην Αιτωλ/νία είχαν γίνει 250). Οι υπάλληλοι του ΣΓ Μεσολογγίου έκαναν πάντως ότι είναι δυνατόν για να εξυπηρετήσουν το κοινό.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία