Αγγελίες    Επικοινωνία

«Μοτοσικλετώντας... χαίρομαι» στο ΤΕΙ Μεσολογγίου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Με στόχο μια διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων ασφάλειας της μοτοσικλέτας πραγματοποιήθηκε η σχετική εκδήλωση στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Γραφείο Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σε συνεργασία με το Ανοιχτό Κέντρο Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, τη Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και την υποστήριξη της Α᾽ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Ομιλητής ήταν ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσικλέτας «Μοτοθέσις», Θωμάς Κακαδιάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο που το Ινστιτούτο αντιλαμβάνεται την ασφάλεια, το πρόγραμμα που παρουσιάζεται στα σχολεία καθώς και την εκπαίδευση που παρέχεται σε μοτοσικλετιστές που ήδη έχουν αποκτήσει άδεια οδήγησης και θέλουν να βελτιώσουν την ασφάλειά τους στο δρόμο. Ο κ. Κακαδιάρης μίλησε επίσης για τον εξοπλισμό που πρέπει να έχει ένας αναβάτης, ώστε να οδηγεί με ασφάλεια, καθώς και τον τρόπο που πρέπει να επιλέξει την εξάρτησή του.

Οι παρουσίαση γίνεται μέσα σε ένα τριήμερο δράσεων που ξεκίνησε από το 2ο λύκειο Μεσολογγίου, την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στο ΤΕΙ, ενώ η τελευταία ημέρα θα περιλαμβάνει αναφορά στον τρόπο που δομείται η εκπαίδευση μετά την απόκτηση της άδειας οδήγησης για τη βελτίωση της ασφάλειας και συμπεριφοράς στους δρόμους. Το δια ταύτα σε όλο αυτό είναι η βελτίωση ασφάλειας με την εκπαίδευση και όχι μέσα από αστυνομικά μέτρα και απαγορεύσεις, όπως υπογράμμισε ο κ. Κακαδιάρης, μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ. «Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί, να δώσουμε καλύτερα παραδείγματα στους νεότερους και όχι να περιμένουμε από την επόμενη γενιά να βελτιωθεί, ενώ εμείς υιοθετούμε ό,τι χειρότερο έχουμε μάθει στα χρόνια που πέρασαν», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, αισιοδοξώντας ότι το μήνυμα θα έχει αποδέκτες δεδομένου ότι η προσπάθεια θα είναι συνεχής.

Εκτός από τους σπουδαστές και τους καθηγητές του ΤΕΙ, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Τ. Σκαρμούτσος, η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και εργαζόμενη στο ΤΕΙ, Β. Τσέλιου- Παναγοδήμου, ο πρόεδρος, Γ. Ντίνιας και μέλη της Μοτοσικλετικής Λέσχης Μεσολογγίου, καθώς και άλλα στελέχη της «Μοτοθέσις». Οι σπουδαστές και οι υπόλοιποι παραβρισκόμενοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον απευθύνοντας και ερωτήματα στον ομιλητή, ο οποίος έλυσε όλες τις απορίες τους.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία