Αγγελίες    Επικοινωνία

Ιστορίες από τα παλιά. Πανευρωπαϊκό συνέδριο στο Μεσολόγγι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/10/2017

 

Δευτέρα 30/9 - Δευτέρα 07/10/2002
Αρ. φύλλων 790 – 795

Πανευρωπαϊκό συνέδριο στο Μεσολόγγι. Τέσσερις ημέρες διήρκεσε η συνάντηση των 70 εκπροσώπων από 30 χώρες της Ευρώπης, υπάλληλοι σε αντίστοιχα υπουργεία Επικοινωνιών των χωρών τους. Το meeting πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι από Δευτέρα έως Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και είχε ως αντικείμενο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες κ.λπ. Συμμετείχαν αντιπροσωπείες από την Τουρκία, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Γιουγκοσλαβία, Κροατία κ.π. Οι εργασίες έγιναν στις αίθουσες του Θεοξένια και στην έναρξη παραβρέθηκε ο γενικός δ/ντης του ΥΜΕ κ. Γάγερ. Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα στους ξένους να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης και να γνωρίσουν την νυχτερινή της ζωή.

2500 άτομα ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ζεύξης. Πάνω από 2.500 άτομα πέρασαν τις πύλες του εργοταξίου το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Γέφυρας. Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν δια θαλάσσης στους πυλώνες της Γέφυρας με κρουαζιερόπλοιο. Από ξηράς ένα μικρό τρένο μετέφερε τους μεγάλους στο εσωτερικό του εργοταξίου. Σημείο αναφοράς για όλους ήταν η τέντα που είχε στηθεί στο Αλωνάκι και όλοι με αναμνηστικά δώρα ανά χείρας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα κεράσματα και οι μικροί επισκέπτες να παίξουν στην παιδική χαρά. Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου καθώς το «Ανοικτό Εργοτάξιο» αποτελεί πλέον θεσμό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κατασκευή της Γέφυρας.

«Μην υπακούτε στα κομματικά κελεύσματα». Σε μια μεγάλη συγκέντρωση μίλησε ο επικεφαλής των Αδέσμευτων Πολιτών, Δημ. Παπαθέου. Ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε στο λαό τις προγραμματικές του θέσεις ενόψει της 13ης Οκτωβρίου που έχουν δύο διαστάσεις, αυτή της επίλυσης της καθημερινότητας και αυτή της δημιουργίας προϋποθέσεων για να τεθεί η πόλη σε αναπτυξιακή τροχιά. Πολύ δηκτικός ήταν για τους δύο συνυποψηφίους του λέγοντας για τον πρώτο ότι «αν και μέλος της δημοτικής αρχής και αντιδήμαρχος δεν έφερε καμία πρόταση στο Δ.Σ. και κανένα θέμα της πόλης δεν επίλυσε» ενώ μέμφθηκε τον κ. Πρεβεζάνο για έλλειψη θέσεων για τον ΧΥΤΑ και την επέκταση του σχεδίου πόλης.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία