Αγγελίες    Επικοινωνία

Οι πλούσιες δραστηριότητες του συνδέσμου «Ο Λιακατάς»

Την Κυριακή, 05.02.2017, κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας.

Πρώτα λειτουργηθήκαμε στον Αγ. Κων/νο Ομονοίας, κοντά στον Αιτωλικιώτη ιερέα, προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Σεραφείμ Ρίβιο. Είχαμε και αρτοκλασία στη μνήμη της Αγ. Αγάθης.

Στο τέλος, η νεωκόρος την έκοψε και μας τη μοίρασε.

Στη συνέχεια, πήγαμε σε παρακείμενο ξενοδοχείο, ψηλά στον 8ο όροφο, με τα λουλούδια και την ωραία θέα. Εκεί, η πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μάγδα Βελτσίστα, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τους ευχαρίστησε εκ μέρους του Συμβουλίου για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε υγεία και καλή χρονιά. «Κάποιος λείπει απόψε από την ομήγυρη», σχολίασε, «κάποιος που δεν έλειψε ποτέ από την πίτα των Αιτωλικιωτών. Είναι ο καθηγητής μας, ποιητής και συγγραφέας Τάκης Καρβέλης. Πριν λίγες μόνο εβδομάδες βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών «για το σύνολο του ποιητικού του έργου». Και τον συγχαρήκαμε δημόσια γι’αυτό.Πολύ σύντομα μετά, άφησε τα εγκόσμια. Θαρρείς κι ο Θεός περίμενε να βραβευθεί πρώτα από την Ακαδημία Αθηνών και ύστερα να τον καλέσει κοντά του.»

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Και μετά, γέλια, αγκαλιάσματα, καφέδες και κεράσματα, τα παραδοσιακά γλυκά του Αιτωλικού ανάρπαστα. Στη συνέχεια, ο πατήρ Παναγιώτης Δασκαλοθανάσης, που παρά το προχωρημένο της ηλικίας του δε λείπει από τις εκδηλώσεις μας, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας. Και μοιράσθηκε στον κόσμο.

 

Ξεναγήσεις στα εκθέματα του Ερμιτάζ.

Οπως είχαμε προαναγγείλει, τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήσαμε δεύτερη ξενάγηση στα εκθέματα από το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης. Μας κατέπληξε η συμμετοχή του κόσμου και το δέος με το οποίο προσέγγιζε τα εκθέματα. ( Οι ξεναγήσεις ήταν προσφορά του Συνδέσμου ).

 

Στην επέτειο της μάχης του Ντολμά. Σάββατο και Κυριακή, 4 και 5 Μαρτίου.

Πήγαμε με πούλμαν στο Αιτωλικό και λάβαμε μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης της θυσίας του Ντολμά. Στους μαθητές του Λυκείου Αιτωλικού Νικόλαο Σφυρή και Ανδρέα Πανάρετο, που εκ μέρους του σχολείου τους και του Συνδέσμου μας εκφώνησαν τον πανηγυρικό της ημέρας, επιδώσαμε τιμητικές περγαμηνές.

Ενημέρωση: Η μεταφορά με το πούλμαν ήταν προσφορά του Δήμου. Εμείς ορίσαμε ένα συμβολικό τίμημα για τους μεταφερόμενους και το ποσόν που συγκεντρώσαμε το καταθέσαμε στο εργαστήρι « Αγία Ελεούσα».

 

Ο ετήσιος χορός μας. Στη «Μποέμισσα».

Κυριακή, 12 Μαρτίου. Οπως σας το είπαμε, έτσι έγινε. Κόσμος πολύς, κέφι πολύ, γλέντι και χορός. Εξαιρετικό το πρόγραμμα. Μαζί μας ήταν και η Αιτωλικιώτισσα καλλιτέχνης του τραγουδιού, Φόνη Μπότα, που πήρε το μικρόφωνο και μας απογείωσε. Και του χρόνου!

 

Ενημέρωση για το πρόβλημα του νερού. Κυριακή, 19 Μαρτίου.

Υστερα από αίτημα της « Επιτροπής Πολιτών του Αιτωλικού για το Νερό και τη Θάλασσα», ο Σύνδεσμός μας οργάνωσε κοινωνική εκδήλωση, όπου μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν τούς Αιτωλικιώτες της Αθήνας σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το πρόβλημα του νερού στο Αιτωλικό και την εν γένει πορεία των εξελίξεων. Προσήλθαν αρκετοί Αιτωλικιώτες, αν και οι δρόμοι ήταν κλειστοί, λόγω του « Μαραθωνείου». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αρκετά υψηλό επίπεδο και φιλικό κλίμα, αν και μερικές φορές, ορισμένοι ομιλητές συνέχεαν τη γνώση με τη γνώμη. Εμείς, ωστόσο, φρονούμε ότι προσφέραμε το καλύτερο δυνατόν.

Και μια υπόμνηση: Παρασκευή, 7 Απριλίου, πάμε θέατρο. «Πόθοι κάτω από τις Λεύκες». Στο κεντρικό κτήριο – Τσίλλερ – του Εθνικού Θεάτρου. Πληροφορίες στην Πρόεδρο.

Για το Δ.Σ. του «Λιακατά»

Μάγδα Βελτσίστα

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία