Αγγελίες    Επικοινωνία

"Το Ελληνικό Ρεμπέτικο Τραγούδι": Το νέο βιβλίο του Θ. Ακρίδα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 10/10/2019 

Πρόκειται για το νέο (13ο) βιβλίο του ακάματου μελετητού και διδασκάλου των ελληνικών μουσικών παραδόσεων κ. Θεοδώρου Ακρίδα.

Είναι μια περισπούδαστη μελέτη, που παρουσιάζει και αναλύει όλες τις πτυχές του ρεμπέτικου τραγουδιού και των δημιουργών του. Εδραιώνει δε την πεποίθηση για την μεγάλη αξία του, ως σημαντικού στοιχείου του μουσικού μας πολιτισμού. Μέσα από τις 125 σελίδες και τα 18 κεφάλαια  του έργου, περιγράφονται όλα τα στοιχεία αυτού του είδους τραγουδιού, όπως: Η ετυμολογία του, η δημιουργία – προέλευσή του, ο στίχος του, η μουσική του, οι ρυθμοί του, οι χοροί του, τα χρησιμοποιούμενα όργανα, οι δημιουργοί του κ.τ.λ.

Η απόλυτη επιστημονική τεκμηρίωση των γραφομένων, που στηρίζονται σε μια πλούσια βιβλιογραφία, δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για αμφισβήτησή τους. Το βιβλίο είναι εμπλουτισμένο και με αρκετό φωτογραφικό υλικό. Έκπληξη προκαλεί η καταχώρηση -στο τέλος- δυο ρεμπέτικων τραγουδιών, σε στίχους και μουσική του ιδίου του συγγραφέως, τονισμένα στην ελληνική  (βυζαντινή) μουσική γραφή.

Το σπουδαίο αυτό βιβλίο διατίθεται σε τιμή κόστους από τον ίδιο τον συγγραφέα, στο κατάστημά του, Λόρδου Βύρωνος 5, τηλ. 26310 - 24742 (Μεσολόγγι).   

 Σπυρίδων Κων. Μπούτης

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία