Αγγελίες    Επικοινωνία

Απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου, μετά από συνεδρίαση που έγινε χθες Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 24ωρης Απεργίας στις 2 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη ενάντια στο αναπτυξιακό σχέδιο Νόμου στο οποίο περιέχει ένα μίνι εργασιακό και συνδικαλιστικό νομοσχέδιο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό κέντρο Μεσολογγίου στις 10:30 για να εκφράσουμε ενωμένοι την ηχηρή αντίθεση μας στις επιχειρούμενες εργασιακές ανατροπές και στις αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Απόσυρση των διατάξεων του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου που περιορίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και νομιμοποιούν τον κρατικό και τον εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων με κυρίαρχα το δικαίωμα συλλογικής οργάνωσης, το δικαίωμα ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας.
  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους χωρίς διακρίσεις με σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις, προστασία επαγγελματικών ειδικοτήτων και σύνδεση με επαγγελματικά δικαιώματα, εργασία με υγεία και ασφάλεια.
  • Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές) και από τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στην εργοδοτική παραβατικότητα.
  • Ενίσχυση και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του πρ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – ΕΦΚΑ σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Μ.

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία