Αγγελίες    Επικοινωνία

Η συγγραφέας Φιλομήλα Λαπατά στο Μεσολόγγι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος», το 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου και οι Εκδόσεις «Ψυχογιός» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλομήλας Λαπατά "Οι κόρες της Ελλάδας 2 - Ο Διχασμός" στην Πολιτιστική βιβλιοθήκη της «Διεξόδου».

Ανάγνωση αποσπασμάτων θα γίνει από τους μαθητές της Ομάδας Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου, ενώ η φιλόλογος Ελένη Πλακίδα θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ώρα 20:00.

 

Λίγα λόγια για το μυθιστόρημα

Η κρίση που ξεσπά στο πολιτικό μέτωπο της Ελλάδας του 1843 και συνεχίζεται στα επόμενα χρόνια εισβάλλει και στην προσωπική ζωή μιας σπουδαίας οικογένειας της μετεπαναστατικής Αθήνας, με αποτέλεσμα η απόγονος Ελισάβετ Δούκα, φιγούρα ακριβοθώρητη που είχε τη δύναμη με την αφτιασίδωτη ποιότητά της να βγάζει τους Αθηναίους από την καθημερινότητα, διχασμένη ερωτικά, να υποπέσει σε ένα μεγάλο «λάθος» το οποίο σημαδεύει ανεξίτηλα και με τραγικές συνέπειες τη ζωή πολλών προσώπων…

Η συγγραφέας με πρόθεση κοινωνικής ακτινοσκόπησης και με επιμέρους ήρωες που έχουν λόγο, αναπαριστά μια γκραβούρα της Αθήνας του 1840-1875 σε ένα αυτοτελές, πολυπρόσωπο, απολαυστικό και απρόβλεπτο μυθιστόρημα πάνω στον διχασμό: εσωτερικό, πολιτικό, ερωτικό. Υπαρξιακοί προβληματισμοί, ηθικά διλήμματα και η αιώνια πάλη του Καλού με το Κακό γύρω από τις έννοιες της ταυτότητας, της πατρίδας και της οικογένειας. Επιμέρους γεγονότα που δένουν με την κεντρική ιστορία, ευρηματική πλοκή και φαντασμαγορικοί χαρακτήρες, ελαττωματικοί καλοί και χαρισματικοί κακοί συνθέτουν το δεύτερο μυθιστόρημα της ιστορικής τριλογίας ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

 

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία