Αγγελίες    Επικοινωνία

Ιστορίες από τα παλιά. Ανάδειξη των προϊόντων του νομού μας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Δευτέρα 20 - Παρασκευή 24 Σεπτεµβρίου 2004
Αριθµ. φύλλων: 1274 - 1278

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 26/09/2019

Ανάδειξη των προϊόντων του νομού μας. Με αισιοδοξία και πίστη ότι αυτή η προσπάθεια θα εκδοθεί και θα γίνει θεσμός, άνοιξε τις πύλες της η 1η Γεωργική και Εμπορική Έκθεση που διοργανώνει ο δήμος Θεστιέων στο Παναιτώλιο και στη θέση Ερμίτσα. Αυτό τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Δημ. Τραπεζιώτης και ζήτησε από τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις του νομού και τη νομαρχία να στηρίξουν την προσπάθεια, διότι η Έκθεση εξασφαλίζει ποιοτικά προϊόντα και θα ανεβάσει το οικονομικό επίπεδο της περιοχής. Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία που έχει η συμμετοχή και άλλων επιχειρήσεων από όλο το νομό, ώστε η Έκθεση να αποκτήσει μεγαλύτερο κύρος και να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες ενημέρωσης του κοινού. Ο νομάρχης με τη σειρά του αναφέρθηκε στις προηγούμενες προσπάθειες που έχουν γίνει κατά καιρούς στο θέμα των εκθέσεων (Μεσολόγγι και Αγρίνιο) και είπε ότι είναι κρίμα που δεν «περπάτησαν».

Θεαματικά τα ευρήματα στην Κεκροπία! Μια αρχαία, ακμάζουσα πόλη βγαίνει σιγά – σιγά στην επιφάνεια μετά από έρευνες που γίνονται επί τέσσερα χρόνια στον δήμο Κεκροπίας. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος στο χώρο του αρχαιολογικού κέντρο της Παλαίρου όπου αρχαιολόγοι και Γερμανοί φοιτητές εργάζονται τα τελευταία χρόνια πυρετωδώς. Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε το 2000 βάσει ενός προγράμματος που είναι ακόμη σε εξέλιξη και υλοποιείται από το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Βερολίνου και τρία γερμανικά πανεπιστήμια. Στην έρευνα συμμετέχουν και Έλληνες αρχαιολόγοι ενώ αμέριστη είναι η στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και του γενικού διευθυντή αρχαιοτήτων κ. Λάζαρου Κολώνα. Την εκδήλωση προλόγισε ο δήμαρχος Σπύρος Αχείμαστος και κατόπιν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η προϊσταμένη της ΛΣΤ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας Μαρία Σταυροπούλου - Γάτση. Κύριος ομιλητής ήταν ο ελληνομαθής και πλήρως καταρτισμένος Γερμανός καθηγητής πανεπιστημίου κ. Ernest Schwandnez που είναι επικεφαλής των ερευνών και ενημέρωσε αναλυτικά το κοινό.

Οι πολίτες έχουν το λόγο. Πιστεύετε ότι τα τελευταία 5 χρόνια το Μεσολόγγι έχει αλλάξει; Προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;

Ντάνος Νεκτάριος (Έμπορος): Η πόλη έχει αναβαθμιστεί αισθητικά, αλλά έχει πρόβλημα στην εύρεση εργασίας. Εκτός αυτού τα έργα που ξεκίνησαν έχουν σταματήσει τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι πολύ άσχημο.

Μπούλης Αλέκος (Eπιχειρηματίας): Από αισθητικής εικόνας είναι πολύ καλή πλέον, όμως υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και στασιμότητα στον τομέα των έργων.

Δημήτρης Γονής (Σερβιτόρος): Τα τελευταία χρόνια δεν έχω δει κάτι ουσιώδες για την πόλη μας. Ανεργία, οι νέοι αναγκάζονται και φεύγουν, ορισμένοι παράγοντες δεν βοηθούν, τα έργα μένουν στάσιμα, αυτά είναι μερικά από τα σημερινά χαρακτηριστικά.

Μυλωνά Νίκη (Iδιωτική υπάλληλος): Το κέντρο της πόλης έχει αλλάξει προς το καλύτερο πιστεύω. Δυστυχώς το λιμάνι δεν έχει αξιοποιηθεί καθόλου. Αν γίνει η μαρίνα είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσουμε και λίγο τουρισμό.

Χαλαζιώτης Χρήστος (Φοιτητής): Από αισθητικής απόψεως έχει αλλάξει το Μεσολόγγι τρομερά τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο δήμος νομίζω ότι δεν έχει κάνει παρόλα αυτά κινήσεις για να κρατήσει τη νεολαία ή το φοιτητόκοσμο τα Σαββατοκύριακα.

Επιμέλεια: Mαρία Νικολοπούλου

Παρελκυστική τακτική. Έκαναν μέχρι σήμερα ό,τι μπορούσαν οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά να αποτρέψουν την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Έτυχε, δε να πέσουν σ’ έναν «υπερδημοκράτη» δήμαρχο που συζητούσε το θέμα επί δύο χρόνια περίπου χωρίς ωστόσο να μπορέσει να εξασφαλίσει την κοινωνική συναίνεσή τους. Τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι και η Κλείσοβα έστειλε σαφή μηνύματα του τέλους της, όλοι ανασκουμπώθηκαν και τρέχουν να προλάβουν τις ημερομηνίες, γιατί εάν το έργο δεν ξεκινήσει και προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό μέχρι το τέλος του έτους, ματαιώνεται οριστικά και τα χρήματα επιστρέφουν στις Βρυξέλλες. Η μεσολάβηση του περιφερειάρχη μάλλον κακό έκανε στο δήμο Μεσολογγίου παρά καλό, γιατί κύλησαν και εδώ κάποιες ημέρες πολύ χρήσιμες για την υπόθεση. Σήμερα πληροφορούμαστε ότι ο δήμαρχος εκτελώντας ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προχωρά στην εγκατάσταση των εργολάβων και καμία υποχώρηση δεν θα γίνει. Αυτή την απόφαση, όπως λένε δημότες του Μεσολογγίου, έπρεπε να την είχε πάρει από την αρχή, αφού είχε καταλάβει την παρελκυστική τακτική ορισμένων κατοίκων του Αγίου Θωμά. Ελπίζουμε ότι όλοι θα σταθούν στο ύψος τους και τη Δευτέρα θα ξεκινήσει με την εφαρμογή των νόμων. 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία