Αγγελίες    Επικοινωνία

Σπ. Παπαγεωργίου: Μια χαρακτηριστική μορφή της πόλης μας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/09/2019

Ο Σπύρος Παπαγεωργίου τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια είχε την τύχη να μεγαλώσει κοντά στον Μεσολογγίτη άνθρωπο των γραμμάτων, Μίμη Λυμπεράκη, και τη σύζυγό του Νίτσα.

Από μικρή ηλικία είχε κλίση στις κατασκευές και ανέπτυξε νέες τεχνικές και ευρεσιτεχνίες στον χώρο των κατασκευών, της αλιείας και των ιχθυοκαλλιεργειών για αρκετές εκ των οποίων βραβεύτηκε. Αποτέλεσε μια χαρακτηριστική και αντιπροσωπευτική μορφή της πόλης μας. Αγαπητή και λιγομίλητη.

Σε έναν σύντομο γάμο αρχές του ’80 με την Τζένη Τσιμπουράκη, εγγονή του τ. δημάρχου Αθηναίων Στρατηγού Π. Κατσώτα, απέκτησε έναν γιο, τον Παυσανία Παπαγεωργίου, προσφάτως γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας.

Τη δεκαετία του ’90 συνέβαλε στη μεγάλη άνθηση των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα συμμετέχοντας στην κατασκευή των πρώτων ελληνικών ιχθυογεννητικών σταθμών. Τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν σε δικό του εργαστήριο αποκλειστικά με τη μελέτη του τρόπου παρασκευής και της τεχνικής του παραδοσιακού προϊόντος του Μεσολογγίου, του αυγοτάραχου.   

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία