Αγγελίες    Επικοινωνία

Ιστορίες από τα παλιά. Ξέφρενο γλέντι των Αη - Συμιωτών

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Δευτέρα 24 Μαΐου - Τρίτη 1 Ιουνίου 2004
Αρ. φύλλων: 1198 - 1204

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/06/2019

Ξέφρενο γλέντι των Αη - Συμιωτών. Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού του γνωστού ανά το πανελλήνιο του Εθνικο - θρησκευτικού πανηγυριού του Αη - Συμιού. Το πανηγύρι συγκέντρωσε όπως και κάθε χρόνο το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από όλη την Ελλάδα αλλά και αποδήμων Μεσολογγιτών που έρχονται για να γλεντήσουν παραδοσιακά και να χορέψουν υπό τους ήχους του ζουρνά και του νταουλιού.

Ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά. Πραγματοποιήθηκε  στο Τρικούπειο, η τελετή λήξης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης «Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου» που απευθύνονται σε παιδιά των δημοτικών σχολείων τόσο του Μεσολογγίου όσο και της ευρύτερης περιοχής. Το πρόγραμμα φέτος συμπλήρωσε τον έκτο χρόνο λειτουργίας του και συμμετείχαν περίπου 200 μαθητές. Σε λιτή εκδήλωση σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο βοηθός νομάρχη Νικ. Μουρκούσης και η αντιδήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Αλεξάνδρα Μούσα που εξήραν το έργο και την προσφορά της Πινακοθήκης και τόνισαν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στα πολιτιστικά δρώμενα τόσο της πόλεως όσο και της Δυτικής Ελλάδας.

Μικροί μαθητές αλλά και οι δάσκαλοί τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, εξέφρασαν τις εντυπώσεις τους από την «καλλιτεχνική χρονιά» ενώ μιλώντας η Όλγα Στεφανάτου - Αντωνοπούλου δήλωσε φανερά συγκινημένη από την απήχηση που είχε το πρόγραμμα όλα αυτά τα χρόνια στους μικρούς μαθητές, ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία των προγραμμάτων και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά.

Ξεχώρισε με τις επιτυχίες του το γυμνάσιο Αιτωλικού. Είναι φέτος, η 3η χρονιά που πραγματοποιήθηκε στην Πρώτη Σερρών η «Πανελλήνια Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού». Πρόκειται για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που γίνονται στα πλαίσια του προγράμματος της Ολυμπιακής παιδείας και στις οποίες παίρνει μέρος ένα Γυμνάσιο από κάθε νομό. Στη φετινή μαθητιάδα που έγινε από 7 - 12 Μαΐου συμμετείχε με μια ομάδα 23 μαθητών και από τις τρεις τάξεις με επικεφαλής τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Γαλαγάλα Ευάγγελο. Ήταν μια μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία για τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τους δόθηκε η ευκαιρία να επιδείξουν το ταλέντο τους. Είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε 35 ολυμπιακά αθλήματα, να παρουσιάσουν θεατρικές ή μουσικές παραστάσεις και να παρακολουθήσουν από κοντά τα 19 Παραολυμπιακά αθλήματα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία