Αγγελίες    Επικοινωνία

Ιστορίες από τα παλιά. Ο χαρισματικός Τάσος Γιανναράς

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Tρίτη 11 – Πέμπτη 13 Μαΐου 2004
Αρ. Φύλλων: 1189 - 1191

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/05/2019

 

Ο χαρισματικός Τάσος Γιανναράς. Ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεσολογγίου θεώρησε χρέος του να τιμήσει το χαρισματικό Μεσολογγίτη Τάσο Γιανναρά σε εκδήλωση που έγινε στο Τρικούπειο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Μεσολογγίου και Οινιαδών Γ. Πρεβεζάνος και Γερ. Νεστοράτος, ο τέως δήμαρχος Αιτωλικού Αθ. Καρβέλης, ο αντινομάρχης Ν. Μουρκούσης, η αντιδήμαρχος Αλεξάνδρα Μούσσα, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΜ Ν. Γκούβας, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι φορέων και συλλόγων, η σύζυγος του τιμώμενου Γωγώ Παπακωστούλα και πλήθος κόσμου. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και η εκδήλωση έγινε με την ευκαιρία της επανέκδοσης της ποιητικής συλλογής «Τα τραγούδια του Ανήλιαγου» από εκδόσεις «Γαβριηλίδης».

Έπιασε δουλειά η ΛΣΤ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων. Δειλά-δειλά η νεοσύστατη ΛΣΤ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς και εξυπηρετεί τις αιτήσεις των κατοίκων των νομών Αιτωλ/νίας & Λευκάδας όπου και η αρμοδιότητά της. Έχει ως έδρα της το Μεσολόγγι και στεγάζεται προσωρινά στο Τρικούπειο. Προϊσταμένη της έχει οριστεί η αρχαιολόγος κα Σταυροπούλου -  Γάτση και επικουρικά μέχρι να τοποθετηθεί μόνιμο προσωπικό, το έργο της προσωρινά βοηθούν αρχαιολόγοι από την 6η Εφορεία Πατρών. Όπως μάθαμε η Εφορεία, η λειτουργία της οποίας αποτελούσε μακροχρόνιο αίτημα των Αιτωλ/νων μπορεί σε πρώτη φάση να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις αρμοδιότητάς της και έχει μεταφερθεί και προσωπικό για να λειτουργήσει σε πρώτη φάση.

Απετράπη το λουκέτο με παρέμβαση Αγγελόπουλου. Με αστραπιαίες κινήσεις την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε το λουκέτο σε δύο τμήματα του ΚΕΤΕΚ- ΟΑΕΔ Μεσολογγίου που προωθούνταν με απόφαση του διοικητή Γ. Βερναδάκη. Το σχολείο, που έχει αγκαλιαστεί από τους φορείς της Ι.Π. Μεσολογγίου και φοιτούν πάνω από 110 παιδιά σε 5 τμήματα, με παρασκηνιακές ενέργειες κάποιων ανεγκέφαλων έγινε προσπάθεια να υποβαθμιστεί και να καταργηθούν δύο τμήματα ήτοι το «Ηλεκτρολόγων Εγκαταστάσεων Κτηρίων» και «Υπαλλήλων Διοίκησης». Ειδικά για το πρώτο, είχαν πρόσφατα δημιουργηθεί εργαστήρια αξίας πολλών εκατομμυρίων σε αίθουσα του Ξενοκρατείου τα οποία θα τα ζήλευαν πολλά ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία