Αγγελίες    Επικοινωνία

Ιστορίες από τα παλιά. Πιο φτωχό από χθες το Μεσολόγγι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Τρίτη 4 - Παρασκευή 7 Μαΐου 2004
Αρ. φύλλων: 1184 - 1187

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 09/05/2019

 

Οι κορυφαίοι του νομικού κόσμου της χώρας στη «Διέξοδο». Με την συμμετοχή 62 συνταγματολόγων καθηγητών Πανεπιστημίων, ανώτατων δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων πραγματοποιήθηκε το διήμερο της πρωτομαγιάς (30/4 – 1/5) το Ε΄ Επιστημονικό Συμπόσιο του ομίλου «ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ» ΣΤΟ Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» που είχε αναλάβει όχι μόνο την φιλοξενία αλλά και όλη την οργάνωσή του στο Μεσολόγγι. Θέμα του συμποσίου ήταν «η αναζήτηση του κανονιστικού πυρήνατων κοινωνικών δικαιωμάτων». Τις εργασίες του συμποσίου εκτός από τους 62 συνέδρους που ήλθαν από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη παρακολούθησαν και 25 περίπου δικαστές, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι από την περιφέρειά μας.

Συμφώνησαν για «συμπολιτεία». Πολύ θετική ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης φορέων από έξι δήμους του νομού μας που συγκάλεσε χθες βράδυ ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Πρεβεζάνος. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάθεση απόψεων και ο γόνιμος διάλογος με απώτερο σκοπό την σύσταση της συμπολιτείας ευρύτερης περιοχής Μεσολογγίου όπου θα μπορούν να συμμετέχουν οι δήμοι Μεσολογγίου, Χάλκειας, Αστακού, Αιτωλικού, Οινιαδών και Αρακύνθου. Γίνεται λόγος δηλαδή για μια περιοχή περίπου 60.000 κατοίκων με κοινά χαρακτηριστικά όπως την λιμνοθάλασσα και το ευρύτερο σύμπλεγμα υγροβιοτόπων, την πεδιάδα του Αχελώου, τους αρχαιολογικούς χώρους, την δυνατότητα χάραξης στρατηγικής για τουριστική ανάπτυξη κ.λπ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν πέντε δήμαρχοι ήτοι οι Γ. Πρεβεζάνος, Γερ. Νεστοράτος, Ν. Γαλάνης, Ν. Σταμπουλόπουλος και Κ. Λάκκας και εκ μέρους του δημάρχου Αστακού ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηλ. Κοσσόβας. Επίσης συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.

Πιο φτωχό από χθες το Μεσολόγγι. Δύο νέοι άνθρωποι με θητεία στα κοινά της πόλης Μεσολογγίου από διαφορετικές θέσεις χάθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες σκορπώντας σε πένθος την πόλη. Ο για χρόνια διατελέσας αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Θ. Πασσιόπουλος, 60 ετών, βρήκε αιφνίδιο θάνατο στην Αθήνα καθώς περπατούσε από ανακοπή καρδιάς χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο κ. Πασσιόπουλος υπηρέτησε στην ΔΕΗ Μεσολογγίου και για τριάντα  περίπου χρόνια ήταν στο Δ.Σ. της ΕΠΣ Αιτ/νίας σε διάφορα πόστα και τα τελευταία χρόνια είχε εκλεγεί στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11:30 π.μ. Την μάχη με την ζωή έχασε και ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου Παναγιώτης Δρλαμήτσος που διετέλεσε για 4 χρόνια πρόεδρος στην ΔΕΥΑΜ με επιτυχία. 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία