Αγγελίες    Επικοινωνία

Άλλο χρώμα στις Γιορτές Εξόδου μετά την επίδειξη του F-16
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ο αντιδήμαρχος Πάνος Σταράμος εξηγεί πως επετεύχθη η παρουσία της θρυλικής ομάδας στις εκδηλώσεις της Ιερής Πόλης μας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Οι Εορτές Εξόδου 2019 κορυφώθηκαν και ο ήχος από τον κινητήρα του F-16 της Ομάδας Ζευς παραμένει στ’ αυτιά μας!

Η πρόθεση και οι επαφές για την εκδήλωση αυτή άρχισαν το 2017. Tον Ιούλιο του 2018 το κουβεντιάσαμε με το Πνευματικό Κέντρο, και στις 28 Οκτωβρίου 2018 μετά από συζήτηση με το Δήμαρχο πήρα πρωτοβουλία και έστειλα επιστολή στην Ομάδα Ζευς καλώντας τους στο Μεσολόγγι για τις Εορτές Εξόδου 2019. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε στο Δήμο μας πως η επίδειξη εγκρίθηκε.

Εδώ και ένα μήνα περίπου ο Επισμηναγός Δημήτριος Βολακάκης, ο πιλότος του F-16 που έκανε την επίδειξη της Κυριακής, επικοινώνησε μαζί μου για την οργάνωση της επίδειξης αλλά και για να εκφράσει την τιμή που του κάνει το Μεσολόγγι καλώντας αυτόν και την Ομάδα Ζευς στις Εορτές Εξόδου για πρώτη φορά.

Μου έκανε εντύπωση ο επαγγελματισμός της Ομάδας, αν και τους είχα ξαναδεί στον Άραξο. Η Ομάδα εκτός από το F-16 που κάνει την επίδειξη και απογειώνεται από τη Σούδα, στέλνει ομάδα εδάφους τουλάχιστον μια ημέρα πριν για να οργανώσει όλη την επίδειξη. Καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα ήμασταν σε επαφή με τον πιλότο για να καλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες που περιλάμβαναν από την θέση της επίδειξης, μέχρι τις VFR πτήσεις του αεροδρομίου Μεσολογγίου.

Σίγουρα υπήρξαν λάθη με κυριότερα, την μικρή προβολή της εκδήλωσης αλλά και τις ελλείψεις στην ηχητική κάλυψη, γιατί η επίδειξη συνοδεύεται με ηχητικό υπόβαθρο που της δίνει μια άλλη αίσθηση. Η ένταση του κινητήρα όμως και η ανταπόκριση του κόσμου, μας αποζημίωσε. Το μεσημέρι της Κυριακής ο πιλότος επικοινώνησε ξανά μαζί μου για να δει αν ήμασταν ευχαριστημένοι(!!!), να απολογηθεί(!!!) γιατί δεν του επιτράπηκε από την Πολεμική Αεροπορία η χρήση καπνού που θα έκανε την επίδειξη ωραιότερη(διαδικαστικό θέμα απ’ ότι μου είπε), και για να μας ξανά ευχαριστήσει για την τιμή που του κάναμε καλώντας τους στο Ηρωικό Μεσολόγγι..

Άποψη μου είναι πως πρέπει να γίνει θεσμός η επίδειξη αυτή στο Μεσολόγγι -και σίγουρα αυτό είναι πρόθεση αυτής της Δημοτικής Αρχής-, που με λίγες βελτιώσεις μπορεί να αποκτήσει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Υπάρχουν τοποθεσίες εκτός του λιμανιού, όπως η Κλείσοβα με 180ο καθαρό ορίζοντα, ασφάλεια για το αεροσκάφος, και απεριόριστο χώρο για τους θεατές που μπορούν πραγματικά να «απογειώσουν» το γεγονός, σε συνδυασμό με επαγγελματικό ήχο κατάλληλο της περίστασης. Από τώρα θα σταλεί πρόσκληση για τις επόμενες Εορτές Εξόδου και πρέπει στην συζήτηση που γίνεται για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου να σχεδιαστεί κάτι ανάλογο.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Επισμηναγό Βολακάκη Δημήτριο, πιλότο της ομάδας ZEYΣ, στην ομάδα εδάφους και σε όλη την Ομάδα ΖΕΥΣ για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας, και για το υπερθέαμα που μας πρόσφεραν! Ο επαγγελματισμός που επιδεικνύουν είναι διαφήμιση για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Παναγιώτης Π. Σταράμος

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία