Αγγελίες    Επικοινωνία

Κυρίευσε τους Μεσολογγίτικους αιθέρες το ακροβατικό F-16 της Π.Α. (φωτό - βίντεο)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η παρουσία για πρώτη φορά στην πόλη μας της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων ΖΕΥΣ με το F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας αποτέλεσε σίγουρα εντυπωσιακότερο δρώμενο των φετινών εορτών Εξόδου.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι του Μεσολογγίου για να θαυμάσει από κοντά ένα πρόγραμμα που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ο οποίος κατέφθασε στο λιμάνι συνοδεία του Δημάρχου της Ι.Π Μεσολογγίου για να παρακολουθήσει από κοντά την αεροπορική επίδειξη.

Οι συνθήκες για την επίδειξη ήταν σχεδόν ιδανικές. Ο καλός καιρός, η καλή ορατότητα η απουσία ορεινών όγκων στην περιοχή αλλά και η παρουσία πουλιών ( κίνδυνος αναρρόφησης στο κινητήρα του αεροσκάφους) είχαν σαν αποτέλεσμα το F-16 της Π.Α αεροπορίας εκτέλεσε «Υψηλή Επίδειξη» εκτελώντας μια σειρά από ιδιαίτερα εντυπωσιακούς ελιγμούς όπως ανάστροφη διέλευση με -1g, άνοδο μέγιστης επίδοσης με περιστροφές και την διέλευση υψηλής γωνίας προσβολής. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όπου κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου το αεροσκάφος το αεροσκάφος «σταμάτησε» μπροστά σε κοινό και επισήμους σε έναν άκρως εντυπωσιακό ελιγμό (dedication pass) προκαλώντας ενθουσιασμό στο κατάμεστο από κόσμο λιμάνι και ένα ζεστό χειροκρότημα.

Αξίζει κανείς να σταθεί στην παρουσία του κόσμου η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ήταν πάρα πολλοί οι φίλοι της Πολεμικής Αεροπορίας από γειτονικές περιοχές (Πάτρα, Αγρίνιο, Ναύπακτο) που επισκέφθηκαν το λιμάνι για να παρακολουθήσουν την επίδειξη. Οι ίδιοι δε οι πιλότοι της Ομάδας Ζευς που καθοδηγούσαν το F-16 από το έδαφος αλλά και φωτογράφοι που ακολουθούν αυτές τις επιδείξεις εντυπωσιάστηκαν, από τον αριθμό των συμπολιτών μας που παρακολούθησε την εκδήλωση λέγοντας πως η παρουσία τους και η επιτυχία της εκδήλωσης θα αποτελέσει παρακαταθήκη για επανάληψη της επίσκεψης της ομάδας επιδείξεων στο εγγύς μέλλον.

Δημήτρης Μούρκας

Media

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία