Αγγελίες    Επικοινωνία

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου στο πλαίσιο της Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και της ανάδειξης εκπαιδευτικού  έργου, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη  11 Ιουνίου 2019, στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου το θεατρικό έργο «Υπάρχει και φιλότιμο» των Αλέκου Σακελλάριου-Χρήστου Γιαννακόπουλου.

Ένα θεατρικό έργο επίκαιρο και διαχρονικό που εντάχτηκε στο ευέλικτο και καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου και ακούμπησε στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευομένων. Το έργο βασίζεται στη θεατρική κωμωδία «Ανώμαλη προσγείωση», που είχε γραφτεί το 1950 από τον Αλέκο Σακελλάριο και τον Χρήστο Γιαννακόπουλο και έγινε κινηματογραφική ταινία το 1965. Διακρίνεται για τη φρεσκάδα, τη διαχρονικότητα, το ρομαντισμό και την αίσθηση της αλήθειας. Πρόκειται για ένα εμβληματικό αντιπροσωπευτικό έργο της ελληνικής δραματουργίας με θέμα την πολιτική. Το όνομα του πρωταγωνιστικού ρόλου  «Μαυρογιαλούρος» έχει γίνει μέρος της πολιτικής ορολογίας στην Ελλάδα.

Ο Νάσιος Νίκος και ο Αθανίτης Ανδρέας, Διευθυντής και Υποδιευθυντής αντίστοιχα του σχολείου, υπεύθυνοι για την οργάνωση, το συντονισμό και τη σκηνοθεσία της πολυπρόσωπης θεατρικής ομάδας, ενέπνευσαν τους εκπαιδευόμενους να αδράξουν τη Δεύτερη Ευκαιρία και να μπουν στο δρόμο της δημιουργικής μάθησης. Μέσα από τη  συνεργασία, την υπευθυνότητα την ομαδικότητα και τη θέληση οι εκπαιδευόμενοι της θεατρικής ομάδας ξεπέρασαν τον εαυτό τους και ανέδειξαν τις υποκριτικές τους. ικανότητες. Ήταν ακόμη ένα ωραίο ταξίδι στο δρόμο της δημιουργίας και της μάθησης των εκπαιδευόμενων του ΣΔΕ Αγρινίου, που διανύει φέτος το 16ο χρόνο λειτουργίας του

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Αγρινίου

Νάσιος Νίκος

Σας ενημερώνουμε ότι η θεατρική ομάδα των εκπαιδευόμενων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου, στο πλαίσιο του ανοίγματος του σχολείου στην τοπική κοινωνία και της ανάδειξης του εκπαιδευτικού έργου, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Υπάρχει και φιλότιμο» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου.

Το έργο «Υπάρχει και φιλότιμο» βασίζεται στη θεατρική κωμωδία «Ανώμαλη προσγείωση», που είχε γραφτεί το 1950 από τον Αλέκο Σακελλάριο και τον Χρήστο Γιαννακόπουλο και έγινε κινηματογραφική ταινία το 1965. Διακρίνεται για τη φρεσκάδα, τη διαχρονικότητα, το ρομαντισμό και την αίσθηση της αλήθειας.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό αντιπροσωπευτικό έργο της ελληνικής δραματουργίας με θέμα την πολιτική. Το όνομα του πρωταγωνιστικού ρόλου «Μαυρογιαλούρος» έχει γίνει μέρος της πολιτικής ορολογίας στην Ελλάδα.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, ώρα 21:15 στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

(Είσοδος ελεύθερη)

Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Αγρινίου
Νάσιος Νικόλαος

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα Δημόσιο καινοτόμο σχολείο, που δίνει την ευκαιρία σε ενήλικες να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου απαραίτητη προϋπόθεση για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγύης (ΚΕΑ).

Η φοίτηση διαρκεί 2 εκπαιδευτικά έτη, χωρίς γραπτές εξετάσεις ή διαγωνίσματα.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα φοίτησης διαρκεί 25 ώρες και τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες (16:30-20:30)

Βασικός στόχος είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων ενίσχυσης της προσωπικότητας και διαμόρφωσης θετικής στάσης προς τη μάθηση, αλλά και να δώσει δυνατότητες πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Εκδίδεται Μαθητικό Δελτίο για τη δωρεάν μετακίνηση στο σχολείο με το Αστικό ή το Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Δυνατότητα μετακίνησης με ΤΑΧΙ.

Στο ΣΔΕ Μεσολογγίου πραγματοποιούνται εγγραφές για τον Α΄ και Β΄ Κύκλο σπουδών όλο τον Ιούνιο καθημερινά από 15:00-19:00.

Δυνατότητα ηλεκτρονικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή, στον σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/ypQFlgirdx131y803 

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  • Ταυτότητα ή Διαβατήριο
  • Απολυτήριο Δημοτικού
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ-ΕΚ-ΔΙΕΚ Μεσολογγίου

Γραφείο (πρώην ΓΡΑ.ΣΥ.)

Τέρμα Σπ. Τρικούπη, 302 00 Μεσολόγγι,

Τηλέφωνο: 2631028176

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με μεγάλη επιτυχία το νεοσύστατο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μεσολογγίου πραγματοποίησε στις 13 Φεβρουαρίου, την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση για την ευρύτερη τοπική κοινωνία με ομιλήτρια την αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κα Μαριγούλα Μαργαρίτη με θέμα: «Εγκέφαλος... ο σκηνοθέτης της ζωής μας», στον φιλόξενο Πολυχώρο του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Η Μαριγούλα Μαργαρίτη, μια σημαντική επιστήμονας στον χώρο των νευροεπιστημών, μας παρουσίασε με τρόπο ενθουσιώδη, εύληπτο και απλό, σύνθετα επιστημονικά ζητήματα της επιστήμης του εγκεφάλου που αφορούν τη ζωή μας, όπως οι βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, η μάθηση, η μνήμη, οι εθισμοί, η συμπεριφορά κ.α. Η κα Μαργαρίτη είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες και τακτικό μέλος της European Dana Alliance for the Brain, ενώ πάνω από μία δεκαετία ασχολείται με τη διάχυση των επιστημονικών εξελίξεων σχετικά με τον εγκέφαλο στην ευρύτερη κοινωνία και ειδικά στη σχολική κοινότητα με σειρά από δράσεις σε σχολεία όλης της Ελλάδας. Ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκε δομή ΣΔΕ και η πρώτη ομιλία της στο Μεσολόγγι, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για το Σχολείο μας.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο (Brain Awareness Week, BAW) και αποτελεί μέρος μια σειράς δραστηριοτήτων που κορυφώνεται τον Μάρτιο, ενώ σημαντική παρουσία αποτελεί και η συμμετοχή της ομάδας της κας Μαργαρίτη αναφορικά με τον εγκέφαλο στη «Βραδιά του ερευνητή» στην Πάτρα.

Εκτός από τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές του Σχολείου μας, μάς τίμησαν με την παρουσία τους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συμπολίτες, που έθεσαν ερωτήσεις και συνομίλησαν με την κα Μαργαρίτη στο τέλος της εισήγησής της. Σε ανάμνηση της εκδήλωσης αυτής, η διευθύντρια του Σχολείου κα Αγγελική Γριβοπούλου δώρισε βιβλίο με τίτλο «Μεσολογγίτικες Γεύσεις» εκδόσεις «Διέξοδος» και ο κος Γεράσιμος Ρεπάσος επίσης βιβλίο εκ μέρους του Πολυχώρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Το σχολείο μας θα ήθελε να ευχαριστήσει την κα Μαργαρίτη για την άμεση και ζεστή ανταπόκρισή της στην πρότασή του και την εποικοδομητική διάλεξή της, όλους όσοι ανταποκρίθηκαν και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση, καθώς και τον κο Ρεπάσο για την παραχώρηση του χώρου. Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της εκδήλωσης είχε η εκπαιδεύτρια του σχολείου μας, κα Τζιάβα Ευγενία.

ΣΔΕ Μεσολογγίου
Τέρμα Σπύρου Τρικούπη, 30200 Μεσολόγγι
Τηλ: 26310 28176
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: http://sde-mesol.ait.sch.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/sdemesol

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μεσολογγίου σας προσκαλεί στην ομιλία της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Φυσιολογίας Ανθρώπου & Ζώων του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κας Μαριγούλας Μαργαρίτη, με θέμα "Εγκέφαλος... ο σκηνοθέτης της ζωής μας", την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 6:00 μ.μ. στον Πολυχώρο του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Γεωργίου Μακρυκώστα 6, 2ος όροφος, στο Μεσολόγγι.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς  Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο (Brain Awareness Week, BAW).

Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 επισκέφθηκαν την Βιβλιοθήκη της Βυρωνικής Εταιρείας, συμπολίτες μας που φοιτούν στο ΣΔΕ (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας), μαζί με την Διευθύντρια κ. Αγγελική Γριβοπούλου και εκπαιδευτές, για να παρακολουθήσουν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της ΒΕΜ, για την Ελληνική Επανάσταση, τον Φιλελληνισμό, την ζωή και το έργο του Λόρδου Βύρωνα.

Η Φιλόλογος και Κοσμήτωρ στο Διοικητικό Συμβούλιο, Τζένη Χαραλαμποπούλου, τους ξενάγησε και μίλησε μαζί τους διεξοδικά, πράγμα που ενθουσίασε και αυτός ο ενθουσιασμός διατυπώθηκε στην επίσημη σελίδα του ΣΔΕ και στο βιβλίο επισκεπτών της ΒΕΜ.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Διεύθυνση της νέας εκπαιδευτικής δομής στο Μεσολόγγι ΣΔΕ.

Πηγή: Από τη σελίδα στο facebook
Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία