Αγγελίες    Επικοινωνία

Ξεκίνησε ένα από τα μεγαλύτερα έργα (έργο ζωής) και εκτελείτε στο Ευηνοχώρι η «Ολοκλήρωση ύδρευσης Ευηνοχωρίου», κατόπιν της χορήγησης έγκρισης και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος με αρχικό προϋπολογισμό 1.300.000 ευρώ.

Ένα έργο το οποίο ξεκίνησε επί δημαρχίας Πρεβεζάνου (με αντιδήμαρχο Καραππαπά Γεώργιο), απεντάχθηκε επί δημαρχίας Αναγνωστόπουλου και έμεινε στη μέση, ξαναπήρε σάρκα και οστά και υπογράφτηκε επί δημαρχίας Καραπάνου (με αντιδήμαρχο Καραππαπά Γεώργιο) και εκτελείται με την αμέριστη συμπαράσταση του νέου δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες πρωτίστως στον συγχωριανό μας και πρώην αντιδήμαρχο Ι.Π Μεσολογγίου κ. Γεώργιο Χ. Καραππαπά για την ολοκλήρωση της πολυετούς και κοπιώδους προσπάθειας επίβλεψης και θεώρησης της σχετικής μελέτης, ωρίμανσης, εξεύρεσης χρηματοδότησης και δημοπράτησής του, αλλά και σε όλους που συνέβαλαν στην προσπάθεια για την ολοκλήρωση του έργου.

Το έργο αυτό αποτελεί βασικό έργο υποδομής για το χωριό μας αφού θα διασφαλίσει την καταλληλότητα του πόσιμου νερού, το οποίο σήμερα διανέμεται μέσω πεπαλαιωμένου δικτύου (σωλήνες αμιάντου) και θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα της απώλειας μεγάλων ποσοτήτων νερού λόγω συχνών θραύσεων των υφιστάμενων σωληνώσεων.

Προφανώς θα παρουσιάζονται καθημερινά μικροπροβλήματα (διακοπή νερού, διακοπή κυκλοφορίας κ.λ.π) λόγω ανασκαφών, ας είμαστε υπομονετικοί, είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μαζί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ένα τόσο μεγάλο έργο στο χωριό μας….

Πηγή: evinochori-kalidona.gr

Αστροβραδιά στο Ευηνοχώρι

Με μια πολύ μεγάλη και ποιοτική εκδήλωση, όπως άλλωστε το συνηθίζει, ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» έκλεισε τον κύκλο των εκδηλώσεών του «ΚΑΛΥΔΩΝΕΙΑ 2019».

Ήταν η ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ, που διοργάνωσε ο Μποχωρίτικος Σύλλογος σε συνεργασία με την Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και την Κοινότητα Ευηνοχωρίου, στην πλατεία «Κώστας Νιαβής» Ευηνοχωρίου.

Για πρώτη φορά στα δεδομένα της ευρύτερης περιοχής μας στήθηκαν 6 μεγάλα τηλεσκόπια με τα οποία όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τόσο τους πλανήτες του γαλαξία μας όσο και πιο μακρινούς γαλαξίες.

Ο μακρινός Κρόνος με τους δακτύλιους μας μάγεψε όλους, ο Δίας, ο γειτονικός γαλαξίας της Ανδρομέδας, καθώς και η λεπτομερέστατη και ενδιαφέρουσα περιήγηση των μελών της Αστροφυσικής Εταιρείας κ.κ. Κίμωνα Παπαθανασόπουλου, Ντέκα Γιώργου, Κώστα Μπακολίτσα και Σωτήρη Καρανίκα κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των εκατοντάδων παρευρισκομένων που γέμισαν την πλατεία του Ευηνοχωρίου.

Την διοργάνωση άνοιξε ο χαιρετισμός της Προέδρου του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» κ. Μαίρης Ευθυμίου, η οποία ευχαρίστησε τόσο την Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος, όσο και την Κοινότητα Ευηνοχωρίου για την άψογη παρουσίαση και συνεργασία.

Επίσης ευχαρίστησε το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου και τον κ. Νίκο Βαλλή που διέθεσαν τα τηλεσκόπιά τους γι’ αυτή τη διοργάνωση, αλλά και την συγχωριανή μας και μέλος του Μποχωρίτικου Συλλόγου κ. Εύα Δεστούνη που φρόντισε για την διενέργεια αυτής της εκδήλωσης.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου Τοπικού Διαμερίσματος Ευηνοχωρίου κ. Νασόπουλου Χρήστου και του Προέδρου της Αστροφυσικής Εταιρείας κ. Κίμωνα Παπαθανασόπουλου.

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» αξίζει πολλά συγχαρητήρια για την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του Ευηνοχωρίου που έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο, δίνοντας ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη ώθηση με το παράδειγμά του βάζοντας γερά θεμέλια στην πολιτιστική ζωή του Ευηνοχωρίου.

Αξίζει δε να αναφερθεί πως ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα του Συλλόγου

  • Χορευτικό Ευηνοχωρίου
  • Γυμναστική Γυναικών
  • Θεατρικό Ευηνοχωρίου
  • Ζωγραφική (παιδικά τμήματα και ενηλίκων)

Συγχαρητήρια σε όλους

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι στο Κάτω Ευηνοχώρι κοντά στον ποταμό Εύηνο που κατακαίει καλαμώδη περιοχή.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 8 πυροσβεστικά οχήματα από Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Αγρίνιο με 20 περίπου πυροσβέστες που προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο. Το θετικό είναι ότι δεν απειλήθηκε κατοικημένη ή αγροτική περιοχή. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση αλλά τα οχήματα επιχειρούν ακόμα.

Οι κάτοικοι του χωριού ανησύχησαν καθώς ο καπνός είναι πυκνός εξαιτίας της καύσιμης ύλης.

Το πρώτο κουδούνι που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στα σχολεία του χωριού μας.

Οι καλοκαιρινές διακοπές και το ανέμελο παιγνίδι δίνουν την θέση τους στο πρωινό ξύπνημα, το διάβασμα, την εξέταση και το διαγώνισμα στα θρανία.

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με στόχο οι μαθητές να αποκτήσουν γνώση και διαπαιδαγώγηση που θα τους είναι χρήσιμα για το μέλλον τους.

Ο καθιερωμένος αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον ιερέα του χωριού μας π. Δημήτριο, παραβρέθηκαν από την Τοπική Κοινότητα Ευηνοχωρίου ο πρόεδρς κ. Νασόπουλος Χρήστος και η Κάτια Ντούνη Παντελή (μέλος), παρουσία συλλόγων φορέων γονέων, δασκάλων, καθηγητών και μελών των συλλόγων, γονέων και κηδεμόνων με τις ευχές όλων να είναι μια γεμάτη σχολική χρονιά προς όφελος των μαθητών…

Σε όλα τα παιδιά των σχολείων του χωριού μας η ιστοσελίδα μας εύχεται καλή σχολική χρονιά με υγεία…

***Ευχαριστούμε την Ρούλα Καμπά, Κάτια Ντούνη - Παντελή και το δάσκαλο Περικλή Τριώτη για τις φωτογραφίες.

Πηγή: evinochori-kalidona.gr

Υπογράφηκε σήμερα από τον αντιπρόεδρο ΔΕΥΑΜ Γ. Κοντογιάννη παρουσία του Αντιδημάρχου Γ. Καραπαπά, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Ολοκλήρωση ύδρευσης Ευηνοχωρίου».

Αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Ευηνοχωρίου και η διασύνδεσή του με τα έργα ύδρευσης του Μεσολογγίου. Οι νέοι αγωγοί ύδρευσης θα κατασκευαστούν με σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς κατάλληλους για πόσιμο νερό, ενώ το δίκτυο που πρόκειται ν’ αντικατασταθεί αφορά τους εσωτερικούς αγωγούς σε Άνω και Κάτω Ευηνοχώρι. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος με αρχικό προϋπολογισμό 1.300.000 ευρώ.

Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε ο 9ος ποδηλατικός γύρος Ευηνοχωρίου στον οποίο και φέτος ανταποκρίθηκαν δεκάδες ποδηλάτες όλων των ηλικιών.

Ο ποδηλατικός γύρος δημιουργήθηκε από τον αείμνηστο Κώστα Ξηρό και συνεχίζεται απο τον Παλασκώνη Κώστα που συνεργαζόταν χρόνια με την βοήθεια των συλλόγων του χωριού μας.

Μια όμορφη βόλτα στο χωριό μας συνολικής απόστασης περίπου 12 χιλιομέτρων ξεκινώντας από τον πολιούχο μας Άγιο Χαράλαμπο περιδιαβαίνοντας όλες τις γειτονιές του χωριού με τερματισμό στον Άγιο Χαράλαμπο που συνδύασε την άσκηση του σώματος , το γέλιο, την χαρά και την διασκέδαση των ποδηλατών.

Σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής είχαν στηθεί κιόσκια που πρόσφεραν στους συμμετέχοντες νερά και χυμούς (Κερατέα, πλατεία Οδυσσέας Ελύτης, Άγιος Χαράλαμπος , κάτω συνοικισμό, σε μια άριστη συνεργασία των συλλόγων Άγιος Ιωάννης, Αρχαία Καλυδώνα, Κοίμηση Θεοτόκου, Αθλητική Ένωση Ευηνοχωρίου και με την σημαντική συμμετοχή και συνεισφορά συγχωριανών εθελοντών και της Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου.

Σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν και καπέλα που ήταν μια προσφορά της επιχείρησης Home & Tools (Γεωργία Ξηρού) η οποία στηρίζει αυτή τη διοργάνωση ανελλιπώς έως σήμερα.

Επίσης τα κιόσκια και η δωρεάν κλήρωση μεταξύ των συμμετεχόντων με ποδηλατικά δώρα ήταν προσφορά της Bike Houtas του Κωνσταντίνου Χούτα.

Καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής υπήρχε τεχνική υποστήριξη απο την εταιρεία ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΚΚΟΣ - Νίκος Κάκκος προσφέροντας λύση σε τεχνικά προβλήματα των ποδηλατών.

Χορηγοί της εκδήλωσης:

HOME & TOOLS - Γεωργία Ξηρού

BIKE HOUTAS - Κωνσταντίνος Χούτας

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΚΚΟΣ - Νικόλαος Κάκκος

ΝΕΡΑ – Νικόλαος Κάκκος

Συγχαρητήρια σε όλους και ανανεώνουμε το ραντεβού για τον επόμενο ποδηλατικό γύρο…

Πηγή: evinochori-kalidona.gr

Σελίδα 1 από 47

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία