Αγγελίες    Επικοινωνία

Σε μαχαιρώματα κατέληξε ένας καυγάς που έγινε χθες το βράδυ στο Ευηνοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας Αλβανός δέχθηκε μαχαιριές από άνδρα, μετά από καυγά μεταξύ των δυο.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, με αρκετά σοβαρά τραύματα, αλλά πρώτα κατάφερε να κατονομάσει τον δράστη, στους αστυνομικούς που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος.

BΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Τη Δευτέρα 15/4/2019 και ώρα 09:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στους μαθητές του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ενημερωτική δράση στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας με θέμα «Εθισμός στο Διαδίκτυο».

Ο εθισμός στο διαδίκτυο αφορά σε μια νέα σχετικά μορφή εξάρτησης που χαρακτηρίζεται από την υπέρμετρη, ανεξέλεγκτη και παρορμητική χρήση του διαδικτύου, παρεμποδίζοντας τη φυσιολογική ζωή του ατόμου και δημιουργώντας άγχος και δυσφορία στο οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό ή σχολικό του περιβάλλον.

Την παρουσίαση επιμελήθηκε η Φιλόλογος και στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Παπασπύρου Δήμητρα, η οποία με τη χρήση διαδραστικών μέσων ανέλυσε τον ορισμό, τις εκφάνσεις, τις συνέπειες και τους τρόπους αντιμετώπισης του εθισμού στο διαδίκτυο, διανέμοντας συγχρόνως και έντυπο υλικό με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση τους αναφορικά με την εν λόγω θεματική. Στη συνέχεια, οι μαθητές παρακολούθησαν και μια ταινία μικρού μήκους σχετική με το θέμα για να αναλύσουν τα μηνύματα που έλαβαν από αυτήν στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής συζήτησης.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θα ήθελε να ευχαριστήσει το Διευθυντή του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου κ. Κονδραλή Σπυρίδων για την πρόσκληση και την ολόπλευρη στήριξή του, την κ. Μπάρλα Παρασκευή αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς για την αρωγή τους στη διοργάνωση της δράσης αυτής, καθώς και τους μαθητές για τη γόνιμη και ουσιαστική συμμετοχή τους.

Για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00π.μ – 16:00μ.μ στην Διεύθυνση Σταυροπούλου 31 (Ραδιομέγαρο), Τηλ.: 2631363417 Fax: 2631363420, Email: kentrokoin.ipmes@2608.syzefxis.gov.gr

Είναι το πρόγραμμα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου όπου διατέθηκαν 145000 ευρώ απ’ το ταμείο του (αυτοχρηματοδότηση) για την δημιουργία και πιστοποίηση Παιδικών Χαρών σε διάφορα διαμερίσματα του Δήμου (Ευηνοχώρι, Λεσίνι, Κατοχή, Μαγούλα, Κεφαλόβρυσο, Συνοικισμός Βίγλας Μεσολογγίου, Χρυσοβέρι).

Η πρώτη Παιδική Χαρά έγινε το 2018 στην πλατεία ‘’Οδυσέας Ελύτης’’ και η δεύτερη στην πλατεία ‘’Κώστας Νιαβής’’, κι έτσι μ’ αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η κατασκευή παιδότοπων για το Ευηνοχώρι.

Επίσης, στην τελική ευθεία είναι, μιας και δημοπρατήθηκε, το έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης για το Ευηνοχώρι με ανάδοχο εργολάβο τον κ. Κακαβά από Πάτρα, και αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία προσυμβασιοποίησης. Σύμφωνα δε με έγκυρες πληροφορίες, το όλο έργο θα γίνει με γρήγορους ρυθμούς και χωρίς καθυστερήσεις. Είναι ένα έργο πνοής και υγείας για το Ευηνοχώρι, που η παρούσα Δημοτική Αρχή είχε δεσμευθεί για την πραγματοποίησή του.

Επίσης, ολοκληρώνεται και το έργο επέκτασης δημοτικού φωτισμού στο Ευηνοχώρι, σε σημεία που δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός, με την εγκατάσταση αξονικών σημείων φωτισμού, για την ποιοτική αναβάθμιση των κατοίκων που ήταν και η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής. Το έργο αυτό ήταν προϋπολογισμού 60000 ευρώ.

Ολοκληρώθηκε δε και η ασφαλτόστρωση κεντρικών και δευτερευόντων δρόμων στο Ευηνοχώρι, ειδικά εκεί που ήδη έχουν τελειώσει οι εργασίες αποκατάστασης δικτύου ύδρευσης.

Ένα έργο ακόμη που είναι σε εξέλιξη, και έχει πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, είναι η εγκατάσταση τσιμεντοσωλήνων και σκέπασμα στον αρδευτικό αύλακα που επί χρόνια ήταν μόνιμη εστία μόλυνσης, μιας και κάποιοι συγχωριανοί μας, πριν δεκαετίες, φρόντισαν να συνδέσουν τους βόθρους τους μ’ αυτόν.

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί και η ολοκλήρωση του έργου επέκτασης πλακόστρωσης της πλατείας ‘’Οδυσέας Ελύτης’’, καθώς επίσης και ο πλήρης φωτισμός της και αυτής και της πλατείας ‘’Κώστας Νιαβής’’, κάνοντας τις πλατείες του Ευηνοχωρίου ακόμη πιο λειτουργικές.

Μεγάλη και η βοήθεια του Δήμου για την αποκατάσταση χλοοτάπητα του Κοινοτικού Γηπέδου Ευηνοχωρίου, και με την τοποθέτηση κερκίδων σ’ αυτό, αλλά κυρίως με την δημιουργία εφεδρικού γηπέδου για να μην καταπονείται το κυρίως γήπεδο, αλλά και τον εξοπλισμό των αποδυτηρίων του.

Στον λόφο του Αη Γιάννη επίσης, πρέπει να αναφερθεί η εγκατάσταση τριφασικού ρεύματος και έτσι πλέον το έθιμο ‘’Αρματωμένοι Αη Γιαννιού’’ διεξάγεται χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.

Θα πρέπει βέβαια να μιλήσουμε και για την άψογη λειτουργία του Νηπιαγωγείου Ευηνοχωρίου, καθώς επίσης και για τις αναγκαίες μικροεπισκευές και συντηρήσεις που έγιναν σ’ αυτό απ’ τις υπηρεσίες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, αλλά και το εξωτερικό βάψιμό του, σε έναν χώρο ιδιαίτερα φιλόξενο και ασφαλή για μικρά παιδιά.

Να αναφερθούμε ακόμη στη μεγάλη βοήθεια, στήριξη και συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στους συλλόγους του Ευηνοχωρίου για τις δράσεις τους αλλά και την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Ακόμη δε, οι υπηρεσίες καθαριότητας και πράσινου του Δήμου ήταν και είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα και στη πρώτη γραμμή στο Ευηνοχώρι, δίνοντας έτσι μια όψη πολιτισμού και καθαριότητας στον τόπο μας.

Τελειώνοντας, θέλω να αναφερθώ στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για συγχωριανούς μας, και σε κάθε στιγμή είναι κοντά στις ευπαθείς ομάδες του Ευηνοχωρίου, στηρίζοντας αυτές με κάθε τρόπο.

Όλα τα παραπάνω όφειλα να τα αναφέρω, γιατί το Ευηνοχώρι είναι ένα κεφαλοχώρι με φιλόξενους και υπέροχους ανθρώπους, πάντα προβληματισμένους με την καθημερινότητα και αναζητώντας πάντα λύσεις στα προβλήματα του χωριού, αλλά και εκτιμώντας ανάλογα το έργο και την προσφορά των εκάστοτε εκλεγμένων Δημοτικών Αρχόντων του τόπου μας.

Προσωπική μου άποψη?

Ναι, θα μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα για το χωριό μας, όμως, με την υπάρχουσα κρίση όλα αυτά τα χρόνια, θεωρώ πως στο Ευηνοχώρι έγιναν αρκετά και κυρίως ουσιώδη πράγματα, από μια Δημοτική Αρχή που όντως παρουσίασε ενδιαφέρον και έργο στο χωριό μας.

Εμείς απλώς, σε λίγες βδομάδες απλά θα κληθούμε να επιβραβεύσουμε ή να καταδικάσουμε το έργο της…

Πραγματοποιήθηκε χθες η μαθητική παρέλαση και στο Ευηνοχώρι στο πλαίσιο των εορτασμών για την 25η Μαρτίου.

Σε αυτήν συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από το δημοτικό σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο του χωριού, αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς για να θαυμάσει τη νεολαία.

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Δημητρίου

Μεγάλη επιτυχία έχει το Παιδικό Τμήμα Ζωγραφικής που δημιούργησε ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ" και λειτουργεί στο Ευηνοχώρι.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα απόγευμα στον χώρο του Διοικητηρίου Ευηνοχωρίου με διδάσκαλο τον εκπαιδευτικό εικαστικών κ. Ντούμα Νίκο που κάνει εξαιρετική δουλειά και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους μαθητές του και ήδη λειτουργούν δύο τμήματα...

Μεγάλη βοήθεια για την συγκρότηση των τμημάτων υπήρξε απ' τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Ευηνοχωρίου κ.κ. Κάτια Παντελή - Ντούνη και Γονή Αθανασία, καθώς επίσης και απ' τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ευηνοχωρίου κ. Νίκο Ψεύτη που διέθεσε αίθουσα διδασκαλίας.

Ήδη ο Λαογραφικός Σύλλογος "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ" έχει στην ατζέντα του να εντάξει στις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις και έκθεση όλων των έργων ζωγραφικής των παιδιών...

Πηγή: evinochori.gr

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Σ.Ε.Α. Ευηνοχωρίου της Ιονίας Οδού, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, έξι αλλοδαποί άνδρες ηλικίας από 22 έως 33 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Σελίδα 1 από 45

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία