Αγγελίες    Επικοινωνία

Σε μια χαρούμενη γειτονιά μετεβλήθη ο πεζόδρομος της Ραζηκότσικα προχθές το βράδυ κατά την παρουσίαση του νέου - του 33ου - βιβλίου της «Διεξόδου» που σχετίζεται με τον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Τίτλος του «ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ, Ελληνικός Κινηματογράφος 1938-1968» και συγγραφέας του ο δικηγόρος και συλλέκτης Γιάννης Μπαρδάκης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή στην οθόνη του Δημήτρη Χόρν να ερμηνεύει το «Ηθοποιός σημαίνει φως» του Μάνου Χατζηδάκι ενώ η επιμελήτρια του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου» Ειρήνη Καρανικόλα καλωσόριζε το ακροατήριο που είχε αναπτυχθεί κατά μήκος του πεζόδρομου.

Η βιβλιοπαρουσίαση δεν έγινε με τον συνήθη τρόπο των μονολόγων, αλλά με έναν ευρηματικό διάλογο που έκαναν μεταξύ τους οι προσκεκλημένες της «Διεξόδου» Ελευθερία Τσακανίκα και Αποστολία Πάστρα.

Οι παρουσιάστριες με την ευρεία κινηματογραφική και θεατρική τους παιδεία αλλά και την εξαιρετική ικανότητα στη μετάδοση των σκέψεών τους ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το πλούσιο περιεχόμενο του πρωτότυπου λευκώματος των 410 σελίδων και των ισάριθμων φωτογραφιών.

Καθισμένες σε τραπεζάκια καφενείου τοποθετημένα μπροστά από ελιές, που αποτελούσε το σκηνικό κάτω από την οθόνη προβολής, δημιούργησαν μία φιλική ατμόσφαιρα που κορυφώθηκε το τελευταίο ημίωρο με την προβολή αποσπασμάτων παλιών Ελληνικών κωμικών ταινιών που είχαν κοινό θέμα - επίκαιρο στις μέρες μας - τις εκλογές και τους πολιτικούς και αφού προηγουμένως ο Γιάννης Μπαρδάκης, έκδηλα ενθουσιασμένος, ευχαρίστησε τους διακόσιους περίπου καθισμένους και όρθιους Μεσολογγίτες, Αγρινιώτες, Πατρινούς, Ναυπάκτιους αλλά και Αθηναίους «σινεφίλ» που είχαν έλθει να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου και ώρα 08.00 μ.μ., στο «Πνευματικό Στέκι Γιάννη και Γεωργίας Παπαδάτου», θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ ή όταν ο Μίκης Θεοδωράκης συνάντησε το ποδόσφαιρο».

Θα μιλήσουν ο Γιάννης Παπαδάτος, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου Γιάννης Γεωργάκης κι ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) Νίκος Μάλλιαρης.

Το βιβλίο πραγματεύεται τη σχέση του ποδοσφαίρου με τον πολιτισμό και την ενασχόληση του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη με το λαϊκότερο των αθλημάτων.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 η "Διέξοδος" πρωτοτυπεί ξανά.
Στις 9 το βράδυ, στον πεζόδρομο της Αθανασίου Ραζή - Κότσικα, μπροστά από το Ιστορικό της Μουσείο, θα πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση συνοδευόμενη από μια εύθυμη και επίκαιρη κινηματογραφική νότα.
Πρόκειται για την παρουσίαση του λευκώματος του δικηγόρου και συλλέκτη ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών Γιάννη Μπαρδάκη «ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ Ελληνικός Κινηματογράφος 1938 - 1968» που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από το τμήμα εκδόσεων της «Διεξόδου».
Ένα λεύκωμα βασισμένο στις εξαντλητικές έρευνες του συγγραφέα που πλημμυρίζει από νοσταλγία και μνήμες.
Μια επίπονη και γοητευτική τριαντάχρονη περιπλάνηση στη μαγεία του Ελληνικού Κινηματογράφου, με αφετηρία την πρώτη ομιλούσα κινηματογραφική ταινία το 1938 έως την κορύφωσή του το 1968 που επήλθε το «τσάκισμά του» με την «εισβολή» της.τηλεόρασης.
Ένα συλλεκτικό άλμπουμ 410 σελίδων και ισάριθμων φωτογραφιών που αναδεικνύει αυτούς που θεμελίωσαν και στέριωσαν τον ελληνικό κινηματογράφο και μας «συστήνει» τους παραγωγούς, τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς των πιο σημαντικών έργων τέχνης που απόλαυσαν για τριάντα χρόνια οι έλληνες σινεφίλ.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι εκπαιδευτικοί Ελευθερία Τσακανίκα και Αποστολία Πάστρα με συντονίστρια της εκδήλωσης την επιμελήτρια του Μουσείου Ειρήνη Καρανικόλα, ενώ στο τέλος της παρουσίασης θα προβληθεί μία σειρά αποσπασμάτων από κινηματογραφικές ταινίες με σενάρια σχετιζόμενα με εκλογές.

Aπό τη σελίδα της Διεξόδου στο facebook

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Αθανασίου Ραζή-Κότσικα, μπροστά από το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος», βιβλιοπαρουσίαση του λευκώματος του δικηγόρου και συλλέκτη ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών Γιάννη Μπαρδάκη «ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ – Ελληνικός Κινηματογράφος 1938 - 1968» που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από το τμήμα εκδόσεων της «Διεξόδου».

Πρόκειται για ένα λεύκωμα βασισμένο στις εξαντλητικές έρευνες του συγγραφέα που πλημυρίζει από νοσταλγία και μνήμες.

Μια επίπονη και γοητευτική περιπλάνηση στη μαγεία του Ελληνικού Κινηματογράφου, μέσα από ταινίες που καλύπτουν ένα χρονικό εύρος τριάντα ολόκληρων χρόνων.

Από την αφετηρία του το 1938 με την πρώτη ομιλούσα κινηματογραφική ταινία έως την κορύφωσή του το 1968 που επήλθε το «τσάκισμά του» με την «εισβολή» της τηλεόρασης.

Ένα βιβλίο που αναδεικνύει αυτούς που θεμελίωσαν και στέριωσαν τον ελληνικό κινηματογράφο.

Ένα άλμπουμ 410 σελίδων και ισάριθμων φωτογραφιών που μας «συστήνει» τους παραγωγούς, τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς των πιο σημαντικών έργων τέχνης που απόλαυσαν για τριάντα χρόνια οι έλληνες σινεφίλ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι εκπαιδευτικοί Ελευθερία Τσακανίκα και Αποστολία Πάστρα με συντονίστρια την επιμελήτρια του Μουσείου Ειρήνη Καρανικόλα ενώ στο τέλος της παρουσίασης θα προβληθεί μία σειρά αποσπασμάτων από ταινίες με σενάρια σχετιζόμενα με εκλογές.

 Για την εκδήλωση, όπως γίνεται πάντα στη «Διέξοδο», δεν θα αποσταλούν ατομικές προσκλήσεις και η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη.

 

 

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/06/2019

 

Η Μεσολογγίτισσα Γιώτα Γουβέλη επανέρχεται επανέρχεται με νέο μυθιστόρημα που τιτλοφορείται «Η προσευχή της Μάντισσας». Μετά τα συγκλονιστικά γεγονότα που προηγήθηκαν στο Δάκρυ της Μάντισσας, οι ήρωες που γνωρίσαμε αναζητούν ελπίδα και τόπο.

Τυλιγμένοι στη σαγήνη της ονειρικής Ανατολής, αγωνίζονται να στεριώσουν και να προκόψουν. Τα χνάρια της μοίρας, όμως, τους ακολουθούν.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στο κοσμοπολίτικο Κάιρο, αρχές της δεκαετίας του ’50, η ευρωπαϊκή χλιδή συνυφαίνεται με τη σαγήνη και το μυστήριο της ονειρικής ανατολής. Ωστόσο, η στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης πλησιάζει και ο λαός ξεσηκώνεται εναντίον του παλατιού και των Άγγλων.

Η Αννίτζα, απόγονος της θρυλικής δασκάλας Άννας της Ρούμελης, ζει με την οικογένειά της στο Ελ Ζαμάλεκ, μια αριστοκρατική συνοικία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Το ταραχώδες πολιτικό κλίμα και η αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά φέρνει τον εμπορικό οίκο της οικογένειας στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Μοναδική τους σωτηρία ο γάμος μιας από τις τέσσερις κόρες της οικογένειας με έναν υποψήφιο επενδυτή. Όμως, ο έρωτας έχει ήδη μπει στον δρόμο των τεσσάρων κοριτσιών και καμιά δεν είναι διατεθειμένη να τον θυσιάσει για να σώσει την οικογένειά της. Ο χειριστικός χαρακτήρας μιας από τις αδελφές σπέρνει ανάμεσά τους την έριδα και τη διχόνοια. Μαζί, η παιδική τους φίλη η Νουρ, η μελαμψή κεντήστρα του παλατιού με προσωπικότητα ζυμωμένη στα βάθη της ερήμου.

Μυημένη από τα γεννοφάσκια της στα ιερά μυστήρια της ζωής, η Νουρ διαισθάνεται τον θανάσιμο κίνδυνο που τις απειλεί και προσπαθεί να τις προειδοποιήσει.

Κι ενώ η επανάσταση μαίνεται στους δρόμους του Καΐρου, οι τύχες της Νουρ και των τεσσάρων κοριτσιών ακροβατούν επικίνδυνα στο σχοινί της μοίρας. 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ο Δήμος Αγρινίου, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το βιβλιοπωλείο "Βιβλιοτρόπιο" και οι εκδόσεις Γαβριηλίδης, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "ΣΧΕΔΙΑ" του Βασίλη Παπασάικα τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 20.00 στην αίθουσα παρουσιάσεων παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου.

Σελίδα 1 από 21

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία