Αγγελίες    Επικοινωνία

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι με θέληση και εθελοντική διάθεση μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον έφορο της Βαλβείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Δημήτρη Δραγγανά και το βιβλιοθηκονόμο κ. Μιχάλη Κιτσινέλη για τη διάθεση και την προσφορά τους όλο το διάστημα που συνεργάζομαι μαζί τους ως πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου.

Ξεχωριστά θέλω να ευχαριστήσω την κίνηση Φίλων της Βαλβείου αλλά και την εθελοντική ομάδα Σαλτσινίστας οι οποίοι με πολύ διάθεση και κέφι υλοποίησαν το προηγούμενο Σάββατο μια σειρά τροποποιήσεων στο εσωτερικό της Βιβλιοθήκης πράγμα που έχει να κάνει με την επιθυμία μας να την κάνουμε καλύτερη και πιο φιλόξενη στους επισκέπτες αλλά και σε όλες τις δραστηριότητες που γίνονται μέσα στο συγκεκριμμένο χώρο. Επίσης δημιουργήθηκε χώρος για να υπάρξει παιδική βιβλιοθήκη και χώρος και για τους μικρούς φίλους του βιβλίου.

Διάθεση χρειάζεται από όλους και ειδικά στο θέμα της βιβλιοθήκης όπου θεωρώ ότι αξίζει να επενδύσουμε με φόντο τις επόμενες γενιές.

 Κων/νος Γιαννόπουλος
Πρόεδρος Πνευματικού Κοινωνικού Αθλητικού Κέντρου
Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Πριν από έναν χρόνο μερικοί φίλοι αποφασίσαμε ότι έπρεπε να αναλάβουμε δράση για την αναγέννηση της Βαλβείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεσολογγίου μέσα στην οποία μεγαλώσαμε. Αποκορύφωμα όλων των ενεργειών ήταν η εντυπωσιακή αναδιάταξη των χώρων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, ύστερα από πρόταση των Φίλων Βαλβείου Βιβλιοθήκης και την έγκριση του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Π. Μεσολογγίου.

Το πρωί του Σαββάτου, από τις 9.00 έως τις 14.00, εθελοντές, μέλη των Φίλων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης (ΦΒΒ), με την πρόθυμη συνδρομή των Saltsinistas, προχώρησαν στην α΄ φάση της αναδιάταξης των χώρων σε σχεδιασμό και υπό την επίβλεψη του μηχανικού Βαγγέλη Ζαντέ, μέλους των ΦΒΒ, και σε συνεργασία με τον βιβλιοθηκονόμο της Βαλβείου Μιχάλη Κιτσινέλη. Στη φάση αυτή, αυξήθηκε ο χώρος του αναγνωστηρίου από 14 τμ. σε 28 τμ. και δημιουργήθηκε χώρος για Παιδική Γωνιά.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τη Βάλβειο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ντίνος Γιαννόπουλος ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ευρύχωρο και ελκυστικό αναγνωστήριο που διαμορφώθηκε και δεσμεύθηκε για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των χώρων (βελτίωση τεχνητού φωτισμού, έπιπλα κ.ά.) καθώς και για τον εξωτερικό φωτισμό και τη σήμανση του κτιρίου με ταμπέλες διακριτικές της λειτουργίας του.

Οι Φίλοι της Βαλβείου Βιβλιοθήκης είμαστε αισιόδοξοι ότι και με τις επόμενες φάσεις αναδιάταξης των χώρων της Βαλβείου που θα ακολουθήσουν θα βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς όφελος των χρηστών της βιβλιοθήκης, παιδιών και ενηλίκων.

Save our Valveios! ήταν το σύνθημα της καλοκαιρινής εκστρατείας των Φίλων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης για την αναγέννηση της δημοτικής βιβλιοθήκης της πόλης μας. Στο βίντεο που ετοίμασαν οι Saltsinistas αποτυπώνοντας τις εργασίες του Σαββάτου φαίνεται καθαρά ότι όλοι μαζί μπορούμε! Τους ευχαριστούμε θερμότατα για την αυθόρμητη συνεργασία, την πρακτική βοήθεια, τον χρόνο και το δημιουργικό κέφι τους.

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, 9.00-13.00, στο ισόγειο του Βυρώνειου κτιρίου στην Πλώσταινα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναδιάταξης των χώρων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης με σκοπό την αποτελεσματικότερη χρήση τους και τη δημιουργία Παιδικής Γωνιάς.

Την αναδιάταξη πρότειναν οι Φίλοι της Βαλβείου Βιβλιοθήκης και ενέκρινε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Ντίνος Γιαννόπουλος. Οι εργασίες θα παραγματοποιηθούν, παρουσία του βιβλιοθηκονόμου κ. Μιχάλη Κιτσινέλη, από εθελοντές, μέλη των Φίλων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης και μέλη των Saltsinistas. Τις εργασίες θα επιβλέψει ο μηχανικός κ. Βαγγέλης Ζαντές, μέλος των Φίλων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης.

Είστε ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσετε ζωντανά ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση των υποδομών της δημοτικής βιβλιοθήκης της πόλης μας.

Φίλοι Βαλβείου Βιβλιοθήκης

Από 15 Νοεμβρίου ως 15 Δεκεμβρίου 2016

Πάρε κι εσύ μέρος!

  • Πήγαινε στη Βάλβειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.
  • Δανείσου από τις συλλογές της ένα βιβλίο.
  • Βγάλε μια φωτογραφία σέλφι στον χώρο της Βαλβείου με το βιβλίο σου.
  • Στείλε τη με το ονοματεπώνυμό σου στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. των Φίλων της Βαλβείου ή, αν είσαι στο Facebook, ανέβασέ τη στο προφίλ σου με το hashtag #pamevalveio

Η Βάλβειος Βιβλιοθήκη λειτουργεί στο Βυρώνειο κτίριο κοντά στο λιμάνι.

Ώρες λειτουργίας: Δε.-Παρ.: 9.00-13.00 και 17.00-19.00

Ο δανεισμός βιβλίου απαιτεί την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Θα αναδειχθούν τρεις νικητές έπειτα από κλήρωση την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 18.00, στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη, οι οποίοι κερδίζουν ένα ποδήλατο και πολλά βιβλία.

Πληροφορίες-επικοινωνία:

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Web : http://filoivalveiou.wordpress.com/diag

Facebook: Φίλοι Βαλβείου Βιβλιοθήκης Μεσολογγίου

Η Εθνική Βιβλιοθήκη στο Μεσολόγγι

Το ταξίδι του στο Μεσολόγγι, ως εκπροσώπου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και την επίσκεψή του πριν από το τέλος του Νοεμβρίου στη Βάλβειο Δημοτική Βιβλιοθήκη ανήγγειλε ο βιβλιοθηκονόμος Γρηγόρης Χρυσοστομίδης κατά τη συνέντευξή του, στη δεύτερη εκπομπή των Φίλων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης (ΦΒΒ), στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Ο κ. Χρυσοστομίδης μοιράστηκε με τους συντελεστές της εκπομπής και τους ακροατές την πλούσια εμπειρία του από τις βιβλιοθήκες που έχει επισκεφθεί ανά την Ελλάδα, έδωσε ιδέες, μετέδωσε τον ενθουσιασμό του και περιέγραψε αναλυτικά την Καλοκαιρινή Εκστρατεία που διεξήχθη στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της ΕΒΕ, την οποία συντονίζει, και η οποία είναι μεταξύ των 225 υποψηφίων για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren, το αποκαλούμενο «Νόμπελ της παιδικής λογοτεχνίας».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής οι Φίλοι της Βαλβείου Βιβλιοθήκης ανακοίνωσαν τον διαγωνισμό «Πάμε Βάλβειο». Πρόκειται για έναν διαγωνισμό φωτογραφίας «σέλφι» με θέμα τη Βάλβειο και με πλούσια δώρα, ο οποίος που θα διεξαχθεί από τις 15 Νοεμβρίου ως τις 15 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες συμμετοχής επισκεφθείτε τη σελίδα:  https://filoivalveiou.wordpress.com/diag/

Ακούστε την εκπομπή στο YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=BBKsiE-oJcE&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=xlypQZerQ&feature=youtu.be

Η επόμενη εκπομπή των Φίλων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης θα μεταδοθεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στις 7.00 μ.μ. από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου.

Με συνέντευξη του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου εγκαινιάστηκε η ραδιοφωνική εκπομπή των Φίλων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης.

Την πρώτη βουτιά στα ραδιοφωνικά κύματα, από τη συχνότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στους 92fm, έκαναν οι Φίλοι της Βαλβείου Βιβλιοθήκης την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, στις 7.00 μ.μ., με την εκπομπή «Ταξίδια στις βιβλιοθήκες του κόσμου».

Οι Φίλοι της Βαλβείου συστήθηκαν στους ακροατές και μίλησαν για αυτή την κίνηση που γεννήθηκε ως ιδέα τον Φεβρουάριο του 2016 με σκοπό την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού της Βαλβείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ι. Π. Μεσολογγίου.

Πρώτος φιλοξενούμενος της εκπομπής ήταν ο Ντίνος Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μεσολογγίου, του φορέα που εποπτεύει τη Βάλβειο Βιβλιοθήκη. Μίλησε στον Ιάκωβο Παλαιολόγο για τα σχέδιά του για το μέλλον της Βαλβείου και τις κινήσεις που γίνονται ήδη από το Πνευματικό Κέντρο για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή της. Συνεχάρη τους Φίλους της Βαλβείου Βιβλιοθήκης για την πρωτοβουλία τους και είπε ότι είναι κι εκείνος Φίλος της Βαλβείου.

Στο στούντιο, ο Γιώργος Λαμπρόπουλος παρουσίασε τη δράση ανταλλαγής βιβλίων Booksharing που πραγματοποιείται στον τεχνοχώρο Κοχλία και μίλησε για τα αναγνωστικά γούστα των θαμώνων του χώρου.

Παρουσιάστηκε το ιστορικό της Βαλβείου Βιβλιοθήκης και μια τυχερή ακροάτρια, που απάντησε σωστά σε σχετικό διαγωνισμό, κέρδισε ένα αντίτυπο των αστυνομικών ιστοριών του Τεύκρου Μιχαηλίδη «Εγκλήματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Επτά φωτογραφίες της κρίσης» (Εκδόσεις Πόλις, 2015).

Τα «Ταξίδια στις βιβλιοθήκες του κόσμου» συνεχίζονται.

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία