Αγγελίες    Επικοινωνία

"Η πολιτική σημασία της προσφοράς του Μπάυρον στον Ελληνικό Αγώνα"
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα που διοργάνωσε η Ιστορική Εταιρεία και η Βυρωνική

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Την Δευτέρα 28 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, στην κατάμεστη, ιστορική και επιβλητική Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, στο ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, παρουσία και της Πρέσβεως της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κυρίας Κέιτ Σμιθ, πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική, ενδιαφέρουσα και ουσιαστική Ομιλία, από τον διάσημο Ελληνιστή Καθηγητή, ο οποίος είναι Μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας, RODERICK BEATON, με Θέμα: " Ο Λόρδος Μπάιρον στο Μεσολόγγι: Η Πολιτική Σημασία της Προσφοράς του στον Ελληνικόν Αγώνα".

Η Εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος με την Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στα πλαίσια της θαυμάσιας Έκθεσης Φωτογραφίας " ΜΠΆΙΡΟΝ + ΜΕΣΟΛΌΓΓΙ " της Μαρίας Στέφωση, την οποία επιμελήθηκε ο διακεκριμένος Επιμελητής στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Φίλιππος Μαζαράκης-Αινιάν.

Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και τιμή για αυτήν την Συνεργασία εν όψει της επετείου των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση ( 1821-2021) και εργάζεται για την περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων της με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

-Ευχαριστούμε τον κύριο Ιωάννη Κ. Μαζαράκη-Αινιάν, Γενικό Γραμματέα της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, Ψυχή, του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και τον Επιμελητή, κύριο Φίλιππο Μαζαράκη-Αινιάν, για την άψογη συνεργασία και την εκτίμηση τους προς την Βυρωνική Εταιρεία.

-Ευχαριστούμε την Φωτογράφο κυρία Μαρία Στέφωση για την συνεργασία και εμπιστοσύνη της προς την Β.Ε.Μ, καθώς και την κυρία Ιωάννα Σπηλιοπούλου, που δημιούργησε το Video Art ,της έκθεσης.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια στον διακεκριμένο Καθηγητή και Ακαδημαϊκό Roderick Beaton (King's College, London ) που με ευχαρίστηση αποδέχθηκε την πρόσκληση των διοργανωτών.

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία