Αγγελίες    Επικοινωνία

Εργαστήριο δραματοποίησης λογοτεχνικών κειμένων στη Βάλβειο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019 υλοποιήθηκε στο χώρο της Βαλβείου Βιβλιοθήκης εργαστήριο δραματοποίησης λογοτεχνικών κειμένων με τίτλο: «Για φαντάσου.....τη δική σου ιστορία».

Το εργαστήριο απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 8-14 ετών και εισηγήτρια ήταν η φιλόλογος κ. Παρασκευή Μπάρλα-Παπαδοπούλου.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν να αφυπνίσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των μικρών αναγνωστών/στριών μέσα από μια ομαδική διαδικασία. Έτσι οι μικροί αναγνώστες αφού ενημερώθηκαν για την έννοια της δραματοποίησης, της θεατρικής, κινηματογραφικής και τηλεοπτικής μεταφοράς ενός λογοτεχνικού κειμένου, για τη σημασία της ιστορίας – υπόθεσης, διάβασαν τον «Ευτυχισμένο Πρίγκιπα» του Ο. Ουάιλντ και κλήθηκαν να μιλήσουν  για τους χαρακτήρες, την πλοκή, τη δράση και εν τέλει  επιχείρησαν να ερμηνεύσουν με το δικό τους τρόπο το γραπτό κείμενο. Χώρισαν το έργο σε κεφάλαια/σκηνές και συνειδητοποίησαν ότι κατά τη δραματοποίηση,εφόσον ερμηνεύουν την ιστορία με το δικό τους τρόπο, έχουν την ελευθερία να καταργήσουν κάποιες σκηνές ή να φανταστούν νέες που δεν υπάρχουν στο λογοτεχνικό κείμενο.

Το εργαστήρι τελείωσε με τη δραματουργική/ σκηνοθετική προσέγγιση σκηνών του «Ευτυχισμένου Πρίγκιπα»  ενώ οι μικροί ηθοποιοί είχαν την ευκαιρία να παίξουν και αρκετά παιχνιδία δραματοποίησης που τους χαροποίησαν ιδιαίτερα.

Όλα τα παραπάνω έγιναν στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 με θέμα: «Για φαντάσου...», που αποτελεί μια συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της ΕΒΕ με το Ίδρυμα  Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Πολλά συγχαρητήρια, τέλος, αξίζουν στον κ. Μιχάλη Κιτσινέλη, βιβλιοθηκονόμο της Βαλβείου, ο οποίος εργάζεται ακούραστα και με πολύ κέφι χαρίζοντας ευτυχία και χαρά σε μικρούς και μεγάλους!

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία