Αγγελίες    Επικοινωνία

Επιτυχημένες οι δράσεις του 14ου Βυρωνικού Συνεδρίου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Την Δευτέρα 20 Μαΐου, ξεκίνησε στο Μεσολόγγι το 14ο Διεθνές Φοιτητικό Βυρωνικό Συνέδριο, διοργάνωση της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου, με θέμα "Byron και Επανάσταση". Στην φιλόξενη για τέτοιου είδους διοργανώσεις Αίθουσα της Βιβλιοθήκης του "Διεθνούς Κέντρου Έρευνας και Μελέτης για τον Λόρδο Βύρωνα & τον Φιλελληνισμό", της Βυρωνικής Εταιρείας προσήλθαν οι πρώτοι σύνεδροι νωρίς το απόγευμα και τους υποδέχθηκαν η Πρόεδρος Ροδάνθη Φλώρου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε κάθε συνέδριο συμμετέχουν διαπρεπείς καθηγητές, της παγκόσμιας Βυρωνικής Πανεπιστημιακής Κοινότητας, με επικεφαλής τον καθηγητή του Παν/μίου του Virginia Tech των Η.Π.Α. Peter Graham, Διευθυντή Διεθνών και Ακαδημαϊκών Σχέσεων της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου, καθώς και αριστούχοι φοιτητές Αγγλικής Φιλολογίας που κάνουν το μεταπτυχιακό τους.

Οι φοιτητές και οι καθηγητές έτυχαν επίσημης υποδοχής στην Δημοτική Πινακοθήκη, όπου εκ μέρους του Δήμου τους υποδέχθηκε και τους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Τάσος Σκαρμούτσος, ενώ ξεναγήθηκαν στις πλούσιες αίθουσες με τα ιστορικά κειμήλια, από την φιλόλογο και Γενική Γραμματέα της Β.Ε.Μ., κ. Έλενα Σπίνουλα- Ζαβιτσανάκη. Επισκέφθηκαν επίσης τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και την Τουρλίδα. Τον ρόλο της μεταφράστριας σε όλη την διάρκεια του Συνεδρίου είχε, η Βιβλιοθηκονόμος-Αρχειονόμος –Μουσειολόγος, της Β.Ε.Μ., κ. Χριστίνα-Κυπριανή Τσεκούρα.

Εφέτος συμμετείχαν δέκα εννέα φοιτητές και καθηγητές των Πανεπιστημίων:
• Virginia Polytechnic and State University, USA
• Bellarmine University, Kentucky USA
• Virginia University, USA
• Minnesota University, USA
• University of York, UK
• King’s College London, UK
• Bath Spa University,UK
• Trinity College Dublin, Ireland
• Notre Dame University, Lebanon

Tην Τρίτη στις 21 Μαΐου, επισκεφθήκαμε το Αιτωλικό, την Εκκλησία των Ταξιαρχών, τον τάφο της κυρά Βασιλικής και το Μουσείο Χαρακτικής ''Βάσω Κατράκη''. Για το Αιτωλικό, την ναυτική ιστορία του, την πολιορκία του 1823 από τους Οθωμανούς, το θαύμα στην Εκκλησία των Ταξιαρχών, και για την ιστορία της κυρά Βασιλικής Κίτσου-Κονταξή, μας μίλησε η φιλόλογος κ. Τζένη Χαραλαμποπούλου-Κανούτα, Κοσμήτορας στο Δ.Σ. της Β.Ε.Μ. Στο Μουσείο Χαρακτικής ''Βάσω Κατράκη'' μας ξενάγησε η υπεύθυνη Επιμελήτρια.

Από την σελίδα στο facebook της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία