Αγγελίες    Επικοινωνία

Τι είναι το γινάτι;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου μάθαμε τι είναι το γινάτι και κυρίως τι μπορεί να καταφέρει…

Το γινάτι μπορεί να ενώσει δύο λίμνες, αυτή των Ιωαννίνων με τη δική μας τη «δίχως κύμα αγριωπό, την πλατιά και μεγάλη» λίμνη του Παλαμά. Ο αλαφρός αέρας που αναδεύει τις καλαμιές της Παμβώτιδας, ίδια τρυφερός και σκληρός μ' αυτόν που σιγομουρμουρίζει μέσα στα δικά μας αρμυρίκια. Και στις δύο ψυχές να κλαίνε στις όχθες τους και να τις στοιχειώνουν με τις χαμένες τους ελπίδες. Το γινάτι μπορεί να κάνει λίμνες τα μάτια της δασκάλας μας, όταν ο Αντώνης ο Νταλιάνης της τραγουδά «στης πικροδάφνης τον ανθό έπεσα ν' αποκοιμηθώ». Γινάτι είναι κι αυτό που την κάνει να περηφανεύεται για τις ερμηνείες της Αγγελικής Καρβέλη και της Αθανασίας Χαβαλίνα (και οι δύο απέδωσαν άψογα αποσπάσματα του βιβλίου).

Το γινάτι μπορεί να «γεννήσει» μια πόλη!! Ο Γιάννης Καλπούζος γέννησε τα Γιάννενα κι εμείς τα ξαναγνωρίσαμε μέσα από τη δική του ματιά. Το γινάτι μπορεί να σμίξει δύο εποχές και δύο αιώνες κι εμείς να ταξιδεύουμε μέσα στο χρόνο... Το γινάτι μπορεί να γίνει γη και άτι!!!! Έτσι μας είπε ο Γιάννης Καλπούζος. Πού; Μα στη ΔΙΕΞΟΔΟ, που φτιαγμένη με το γινάτι του κυρίου Νίκου Κορδόση πλαταίνει το νου και την ψυχή μας. 75 μαθητές της Ομάδας Φιλαναγνωσίας απολαύσαμε ένα υπέροχο ταξίδι.

Υ.γ.: Συνεχίζουμε... Ε ναι, το βάλαμε γινάτι.

 Ομάδα Φιλαναγνωσίας 2ου Λυκείου Μεσολογγίου

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία