Αγγελίες    Επικοινωνία

Με εξειδίκευση στις ΗΠΑ ο Μεσολογγίτης καρδιολόγος Νεκτάριος Σουβαλιώτης

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 31/01/2019

Στο Μεσολόγγι θα βρίσκεται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο του μήνα ο καρδιολόγος Νεκτάριος Σουβαλιώτης προκειμένου να βλέπει τους ασθενείς τους.

Ο κ. Σουβαλιώτης είναι ένας καταξιωμένος γιατρός με καταγωγή από το Μεσολόγγι, όπου μεγάλωσε και με σημαντικές σπουδές στην ιατρική. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και στην συνέχεια εξειδικεύθηκε στην καρδιολογία στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός - Κοργιαλένειο Μπενάκειο”. Τελειώνοντας την εξειδίκευση στην καρδιολογία συνέχισε της σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στην Νέα Υόρκη, όπου εξειδικεύτηκε στην αρρυθμιολογία (Ηλεκτροφυσιολογία) για τρία χρόνια. Ένα χρόνο στο SUNY Downstate και άλλα δύο χρόνια στο St Luke’s Mount Sinai. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί σε πλήθος επεμβάσεων, όπως για παράδειγμα στην εμφύτευση βηματοδοτών, απινιδωτικών και αμφικοιλιακών συστημάτων. Ιδιαίτερα τα δυο τελευταία συστήματα μπορεί να είναι σωτήρια για ασθενείς που έχουν αδύναμη καρδιά, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ. Επίσης κατά την διάρκεια της εξειδίκευσής του είχε εξειδικευτεί στην διενέργεια καταλύσεων (ablation) αρρυθμιών όπως κολπικής μαρμαρυγής αλλά και πολλών άλλων τύπων αρρυθμιών.

Όπως τονίζει ο ίδιος οι καρδιακές παθήσεις αποτελούν γενικότερα μια από τις πιο συχνές αιτίες εισαγωγής των ασθενών στα νοσοκομεία. Το πρώτο και πρωταρχικό σημείο για την αντιμετώπισή τους είναι η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση. Η αντιμετώπιση μπορεί να συνίσταται στην αλλαγή του τρόπου ζωής, και στην φαρμακευτική αγωγή, όπως για παράδειγμα στην αρτηριακή υπέρταση ή στην υπερλιπιδαιμία, αλλά πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί και πιο επεμβατική αντιμετώπιση όπως στεφανιογραφία, για ασθενείς που πάσχουν από στεφανιαία νόσο ή διαδερμικές επεμβάσεις σε ασθενείς που παρουσιάζουν πρόβλημα στις βαλβίδες της καρδιά τους. Ειδικά στον τομέα των αρρυθμιών η σύγχρονη καρδιολογία έχει να επιδείξει μεγάλες προόδους. Για ανθρώπους που παρουσιάζουν χαμηλό καρδιακό ρυθμό οι βηματοδότες μπορεί να δώσουν λύση στο πρόβλημά τους. Επίσης ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, η εμφύτευση απινιδωτών και αμφικοιλιακών συστημάτων μπορεί να προλάβει την εκδήλωση ενός αιφνιδίου θανάτου και να βοηθήσει στην βελτίωση της βαθμού του καρδιακής ανεπάρκειας. Όσον αφορά στις αρρυθμίες, η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπισή τους. Αν όμως η φαρμακευτική αγωγή αποτύχει τότε η κατάλυση (ablation) των αρρυθμιών αυτών, με τα σύγχρονα μέσα που παρέχει η επιστήμη, μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτών των ασθενών. Αρρυθμίες όπως κολπική μαρμαρυγή, αλλά και άλλες υπερκοιλιακές και κοιλιακές αρρυθμίες, σήμερα έχουν τρόπο να αντιμετωπιστούν.

Δεδομένου ότι όπως προαναφέρθηκε ο κ. Σουβαλιώτης κατάγεται από το Μεσολόγγι, που αγαπά ιδιαίτερα και έχει ζήσει αρκετά έχει για τον ίδιο ιδιαίτερη σημασία και θέση στην καρδιά του. Έτσι κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στην γενέτειρά του και οι ασθενείς θα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του ώστε να τους εξετάζει και να βρίσκει μια λύση για το πρόβλημά τους. Τις υπόλοιπες ημέρες του μήνα οι ασθενείς έχουν την δυνατότητα να τον επισκεφτούν στο καρδιολογικό ιατρείο που διατηρεί στην Αθήνα στην οδό Κηφισίας 106. 

 

Info

Ιατρείο: Κηφισίας 106, Αθήνα

Τηλ. 210 6924923

Μεσολόγγι: 26310 28730

Κινητό: 6942 556327

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία