Αγγελίες    Επικοινωνία

Έφυγε ακόμα ένας μεγάλος

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ο Λουκιανός σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη, προς το τέλος της δεκαετίας του '60. Τότε σπούδαζα και εγώ Πολιτικός Μηχανικός και συναντιόμαστε αρκετά συχνά, τα απογεύματα, για καφέ στην Αγγελάκη.

Θυμάμαι που τον έβλεπα στο διπλανό τραπέζι με δυο άλλους φίλους του που μιλούσαν συνεχώς για μουσική και λογόφερναν για το ποιες νότες ταίριαζαν σε κάποιο τραγούδι για το οποίο συζητούσαν. Εμείς τους κάναμε χάζι και τους καμαρώναμε για το παθος που είχαν μιλώντας για τη μουσική. Εκτός από τον Λουκιανό, οι άλλοι δύο ήταν ο Πάνος Σαββόπουλος (συνάδελφος φοιτητής Πολ. Μηχανικός και μετέπειτα συνθέτης τραγουδιών) και ο άλλος ο ...... μέγας Διονύσης Σαββόπουλος που τότε "κυκλοφορούσε" τη "Συννεφούλα". Τότε ήταν που στη Θεσσαλονίκη πρωτοεμφανίστηκαν και οι Olympians.

Πολλά χρόνια αργότερα, συναντιόμαστε με τον Λουκιανό στο Ψυχικό, που ερχόταν με τη Βαγενά να δούνε τη μητέρα του που έμενε στο διπλανό από το δικό μου διαμέρισμα. Δεν είχε αλλάξει καθόλου, παρά την τεράστια επιτυχία του στη μουσική σκηνή και στη δισκογραφία. Ήταν ένας απλός, γελαστός και καλοσυνάτος άνθρωπος γεμάτος ευγένεια. Μιλάγαμε για τα παλιά μας στη Θεσσαλονίκη και αναπολούσαμε τα νεανικά μας χρόνια.
Ο Λουκιανός, όπως τον γνώρισα εγώ, χωρίς να είμαι ιδιαιτερα στενός του φίλος, ήταν ο άνθρωπος που σε έκανε να τον θεωρείς δικό σου, αδερφό σου, στενό σου φίλο. Είχε όλα τα χαρακτηριστικά του μεγάλου και το απέδειξε έμπρακτα με το τεράστιο έργο που άφησε πίσω του. Έχει ήδη καταχωρηθεί στο πάνθεον των μεγάλων Ελλήνων συνθετών, που διαπαιδαγώγησαν αυτόν τον λαό και τον έκαναν να αγαπήσει την καλή μουσική, αυτή που δεν πρόκειται ποτέ, όσο και αν προσπαθεί το σύγχρονο star system να την ξεχάσουμε.
Λυπάμαι αφάνταστα που έφυγε ο Λουκιανός. Λυπάμαι που έφυγε ένας ποιοτικός συνθέτης, ένας μουσικός πνευματικός ταγός των Ελλήνων, ένας φίλος που όταν άκουγα κάποιο τραγούδι του, ξαναζούσα τα φοιτητικά μας απογεύματα στην καφετέρια της οδού Αγγελάκη. Γειά σου ρε φίλε. Καλό σου ταξείδι.

Θα μείνεις για πάντα μεγάλος.

Γιώργος Γεωργόπουλος

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία