Αγγελίες    Επικοινωνία

Μια εξαιρετική νέα επαγγελματική προσπάθεια υλοποιήθηκε αυτόν τον καιρό στο Μεσολόγγι και ακούει στο όνομα “Le petit Paris” (το μικρό Παρίσι).

Η καθηγήτρια Γαλλικής φιλολογίας, πτυχιούχους του Παν/μίου Αθηνών, Βασιλική Σιδηρά δημιούργησε τον δικό της ζεστό χώρο στο κέντρο του Μεσολογγίου όπου θα διδάσκει με κάθε σύγχρονο μέσο την γλώσσα του έρωτα, τα Γαλλικά, στους μαθητές του Μεσολογγίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι το Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας είναι κατά κάποιο τρόπο συνέχεια του φροντιστηρίου Γαλλικών της Πόλλυς Αλετρά, την μαγιά και την αύρα της οποίας φιλοδοξεί να μπολιάσει η Βασιλική καθώς θα λειτουργεί στον ίδιο χώρο…

Πριν λίγο έγιναν τα εγκαίνια παρουσία πολλών φίλων της καθηγήτριας και της οικογένειάς της οι οποίοι μας δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το μεράκι και τις πινελιές που μπήκαν στο Κέντρο ώστε να γίνει ελκυστικό και πολύ ευχάριστο στους μαθητές.

Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος και μέλη της νέας δημοτικής αρχής, η πολιτευτής Γωγώ Μπόκα και πολλοί άλλοι ενώ στο τέλος προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά.

Καλές δουλειές και από εμάς σε μια πόλη που χρειάζεται περισσότερες επαγγελματικές προσπάθειες.

Πληροφορίες: Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού 19 & Νότη Μπότσαρη, Μεσολόγγι. Τηλ. 6971 568887

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΤΕΛΛΙΟΣ

Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 9μ.μ., το «άνοιγμα» των εκδηλώσεων του Photopolis Agrinio Photo Festival, που διοργανώνει η φωτογραφική ομάδα «art8» (τμήμα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου) υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου και του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, που εδρεύει στο Αγρίνιο.

Το πολιτιστικό γεγονός, προλόγησε ο αρχαιολόγος Δημήτρης Δαμάσκος, Πρόεδρος του Τμήματος, ο οποίος αξιοποιώντας την «εργαλειοθήκη» της επιστήμης του έκανε μια διαφορετική – και αναμφίβολα- ενδιαφέρουσα ανάγνωση του φωτογραφικού περιεχομένου των εκθέσεων, που φιλοξενεί το Φεστιβάλ.

Στη συνέχεια, η Ειρήνη Τσέλιου, μέλος του Δ.Σ. του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, «χαιρέτησε» την εκδήλωση, αναφέρθηκε στις δράσεις και τα τμήματα του Εργαστηρίου και ευχαρίστησε  τους  φορείς, που έθεσαν υπό την αιγίδα τους το Φεστιβάλ, καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Ο Πάνος Καλτσάς, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, εστίασε  στο οργανωτικό κομμάτι του Φεστιβάλ και παρουσίασε το σύνολο του προγράμματός του.

Ακολούθησε η βράβευση των τριών επιλεγμένων φωτογραφιών του διαγωνισμού «Εντάσεις» και δόθηκε τιμητικός έπαινος στις δεκαπέντε καλύτερες  φωτογραφίες του διαγωνισμού. Την απονομή των βραβείων έκανε ο Λεωνίδας Φραγκούλης, δάσκαλος της φωτογραφικής ομάδας «art8».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Φωτάκης.

Το Φεστιβάλ θα είναι ανοικτό μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Το πλήρες πρόγραμμά του έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: www.photopolis.gr 

Μετά το 1ο δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου η οικογένεια Τριανταφύλλου έκανε μια ακόμη σημαντική δωρεά, αυτή τη φορά στο 4ο δημοτικό.

Δώρισε γήπεδα και αθλητικές υποδομές κατασκευασμένες από τα καλύτερα υλικά ώστε να μπορούν τα παιδιά να παίζουν και να αθλούνται με ασφάλεια. Σήμερα Δευτέρα, το πρωί έγινε η τελετή των εγκαινίων με την παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, που έδωσε την ευλογία του και προέτρεψε τα παιδιά, εκτός από το σώμα, να φροντίζουν και το πνεύμα. Τους συνέστησε να είναι ευγενικά, υπάκουα και μελετηρά.

Τις θερμές τους ευχαριστίες στην οικογένεια απηύθυναν η διευθύντρια του σχολείου και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, με φανερή την συγκίνησή τους.

Την κορδέλα έκοψε ο κ. Τριανταφύλλου, με τον Μητροπολίτη, ενώ οι μαθητές για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους και να τιμήσουν την Ειρήνη που στέλνει δώρα στα παιδιά από τον ουρανό όπου βρίσκεται, διοργάνωσαν μια μικρή μουσική παράσταση. Ροζ και λευκά μπαλόνια έγραφαν το όνομα «ΕΙΡΗΝΗ».

Παράλληλα προς τιμήν του αγγέλου που βρίσκεται κοντά στα παιδιά του Μεσολογγίου, η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ονομάζεται πλέον «Αίθουσα Ειρήνη Τριανταφύλλου». Η προσφορά της Ειρήνης και της οικογένειάς της είναι ιδιαίτερα συγκινητική και τα λόγια φτωχά να την περιγράψουν…

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Τα καλοκαίρια στην Τύρβη γίνονται συνεργασίες με σχολεία τέχνης.

Φέτος θα φιλοξενήσει τους φοιτητές του ΑΚΤΟ.

Πραγματοποιήθηκαν ήδη τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής το Σάββατο και ώρα 20:00 στην Γκαλερί «Τύρβη» στο Μεσολόγγι. Η έκθεση θα λειτουργεί από την Τρίτη έως και το Σάββατο.

Το θέμα της έκθεσης είναι: Ο «Μαύρος Γάτος» του Έντγκαρ Άλαν Πόε ή πώς ένα διήγημα οδηγεί σε μια ομαδική έκθεση κόμικς.

13 νέοι δημιουργοί κόμικς

Δημήτρης Αμυγδαλάς, Μαρία Γλύκα, Μαρία Δρίβα, Μαρία Καλαμπαλίκα, Αιμίλιος Κιλτσίκης, Έφη Μαλανδράκη, Νίκος Μιχαλοδημητράκης, Λάμπρος Μουσολίδης, Λίλυαν Μπλαζουδάκη, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Νίκος Παπαδόπουλος, Μάρκος Παππάς, Χρύσα Χαρτσά.

Πρόκειται για σπουδαστές του δευτέρου έτους του Sketch-Comics-Cartoon του ΑΚΤΟ, το μοναδικού Πανεπιστημιακού πρόγραμματος στη χώρα μας που συνδυάζει ιδανικά τις παραδοσιακές σχεδιαστικές τεχνικές με την ταχύτατα αναπτυσσόμενη ψηφιακή τεχνολογία. 

13 διαφορετικές εκδοχές και παραλλαγές ενός κλασικού Λογοτεχνικού κειμένου 

Η δημιουργική πρόκληση για τους σχεδιαστές ήταν πως να μετασχηματίσουν σε οπτικό αφήγημα τη σκοτεινή ατμόσφαιρα του σπουδαίου αυτού διηγήματος του «καταραμένου» συγγραφέα του 19ουαιώνα, να αποδώσουν την αυτοκαταστροφική πορεία και τα έντονα συναισθήματα ενοχής του ήρωα.

Το ίδιο κείμενο έγινε η αφετηρία για να αναδειχθεί η πολυμορφία, η εικαστική δύναμη και οι εκφραστικές δυνατότητες των κόμικς, αλλά και να εκφραστεί η δημιουργικότητα και η ευρηματικότητα αυτών των ταλαντούχων νέων δημιουργών.

Καθώς από την πρώτη ημέρα των σπουδών τους αφιερώθηκαν στην αναζήτηση της δικής τους προσωπικής έκφρασης, ο επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να διαπιστώσει με μια ματιά πόσο αυθεντική και ξεχωριστή είναι η γραμμή του καθενός.

Επιμέλεια έκθεσης-εισαγωγικό κείμενο: Γιώργος Μπότσος, δημιουργός κόμικς, εικαστικός, διευθυντής προγράμματος του Sketch-Comics-Cartoon του ΑΚΤΟ.

Το Σχολείο μας και η σχολική κοινότητά μας σε εσωτερική της εκδήλωση, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, τη Δευτέρα 20 – 5 – 2019 εγκαινίασε τα σύγχρονα γήπεδά του.

Στην εκδήλωση αυτή σεμνά και ταπεινά εξέφρασε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και μια βαθιά συγκίνηση στην κ. Ελένη Πλακίδα και στον κ. Δημήτριο Τριανταφύλλου για την παραπάνω δωρεά τους, η οποία είναι εις μνήμην της κόρης τους Ειρήνης, μαθήτρια του Σχολείου μας πριν μερικά χρόνια. Τα γήπεδα, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και εισηγήσεις του Διευθυντή του Σχολείου και του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου ονομάστηκαν «Γήπεδα Ειρήνης Τριανταφύλλου» και η ονοματοδότηση αποτυπώνεται σε βραχώδη λίθο στην είσοδο του Σχολείου. Παρακάτω μεταφέρουμε την εκφώνηση του Διευθυντή και μαθήτριας του Σχολείου προς τους τιμωμενούς τους.

Διευθυντής:

Ι.Π. Μεσολογγίου, 20 Μαΐου 2019

Κ. Ελένη!

Κ. Δημήτρη!

Εκ μέρος:

των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας

των μαθητών μας

των γονέων και κηδεμόνων

Αυτών που ήταν, που είναι και αυτών που θα έρθουν, απ΄ όλη την κοινωνία, σας παρακαλούμε, δεχτείτε ένα πηγαίο και αγνό μεν, αλλά μεγάλο Ευχαριστώ.

Σας ευχαριστούμε που μας διδάξατε: τι είναι άνθρωπος.

Σας ευχαριστούμε που μας διδάξατε: τι είναι αγάπη

Σας ευχαριστούμε που μας διδάξατε: τι είναι μεγαλοψυχία.

Σας ευχαριστούμε που μας διδάξατε: τι είναι πνεύμα

Πνεύμα και ψυχή, με την πιο θετική, με την πιο δημιουργική, τελικά και πραγματικά με την πιο ανθρώπινη και υπαρξιακή έκφραση.

Πνεύμα και ψυχή, που δε στενάζει και δεν τερματίζεται εντός και κάτω από τα στενά και συμβατικά όρια που μας επιβάλλει περιοριστικά η τετριμμένη υλιστική καθημερινότητά μας και η άνευ ουσία και περιεχόμενο έκφανση αδυναμιών της ανθρώπινης υπόστασής μας, όταν την αυτό-περιορίζουμε στο στενό χωροχρονικό πλαίσιο του αισθητηριακού μας κόσμου.

Πνεύμα και ψυχή, που ο δημιουργός μας γενναιόδωρα μας προίκισε και σε εμάς εναπομένει αέναα και επίμονα να ανακαλύπτουμε προάγοντας την ύπαρξή μας, ανακαλύπτοντας την πραγματική μας υπόσταση και την υπαρξιακή μας αποστολή.

Αξίες που εσείς μας τις διδάξατε με τρόπο που οραματιστήκατε και υλοποιήσατε και σε εμάς τα λόγια χάνουν τη δύναμή τους, ώστε να σας εκφράσουμε και να σας μεταφέρουμε τα αισθήματα των παιδιών. Αν και γνωρίζουμε ότι έχετε γνώση για την υποδοχή των γενναιοτήτων σας στα παιδιά, ωστόσο, πλέον, από το γεγονός ότι σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, για το Σχολείο και την πόλη προστίθεται και γράφεται(ε) μια εξαιρετικά ιδιαίτερη Σελίδα Ιστορίας, σας μεταφέρουμε και σας παρακαλούμε αποδεχτείτε τη χαρά και τη συγκίνηση όλης της σχολικής μας κοινότητας, αλλά ιδιαίτερα των μαθητών.

Θυμίζοντάς σας: δεν έχει σημασία που είσαι και πώς είσαι, για όσο διάστημα κάποιος σ’ αγαπάει και νοιάζεται για ‘σένα, όπως θα έλεγε ο Βρετανός συγγραφέας Ρόαλντ Νταλ.

Να σας εκφράσουμε ένα μεγάλο:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Εκ μέρος της Σχολικής Κοινότητας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου
Δρ. Ρήγας Κωνσταντίνος, διευθυντής του σχολείου

Μαθήτρια:

Εκ μέρος των μαθητών του σχολείου μας

Στην Ι.Π. Μεσολογγίου, σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Κυρία Ελένη, Κύριε Δημήτρη

Όσο δύσκολα και περίεργα αισθανόμαστε όταν αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα μας κυριεύουν, τόσο δυνατοί και αποφασιστικοί είμαστε. Με συγκίνηση και χαρά δεχτήκαμε το δώρο σας, το μεγαλείο της ψυχής σας. Μας τα δώσατε «όλα» και εμείς σας ανταμείβουμε με τη χαρά μας.

Η προσφορά σας είναι σημαντική για μας, για την καθημερινή λειτουργία του Σχολείου μας και τις δραστηριότητές μας. Είναι μια ύπαρξη ανάγκης που αναπληρώνεται και μια ανάγκη ύπαρξης που μας αποκαλύπτεται από τον νοητό κόσμο των ανθρωπίνων αξιών και μετουσιώνεται στην εξύψωση του υπαρκτού κόσμου μας.

Αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και την εισπράττουμε από την πληθωρικότητα του ενδιαφέροντός σας. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε, επιτρέψτε μας να εκφράσουμε και τη συγκίνησή μας. Ξέρουμε, γνωρίζουμε και νιώθουμε ότι σ’ αυτόν τον κόσμο και σ’ αυτόν το χώρο δεν είμαστε οι μόνοι και ούτε είμαστε μόνοι. Και αυτό μας δίνει και συγκίνηση και χαρά.

Που εμείς στα «Γήπεδα της Ειρήνης» με την Ειρήνη, μόνο χαρά θα έχουμε.

Σας ευχαριστούμε!

Χριστός Aνέστη!

Οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου

Ο Σύλλογος Κεφαλοβρύσου Αιτωλικού «Ο Άγιος Γεράσιμος», ο Εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Κεφαλοβρύσου σάς προσκαλούν την προσεχή Κυριακή 19 Μαΐου 2019 και ώρα 18:00 στα εγκαίνια του Πνευματικού μας Κέντρου, που βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο σεπτός μας ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς. Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί ανοιχτή πρόσκληση προς τους τοπικούς άρχοντες, τοπικούς φορείς και τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεως. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συλλόγου
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Σελίδα 1 από 16

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία