Αγγελίες    Επικοινωνία

Μίκρυνε η… ποµπή!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/09/2019

 

Εν ποµπή έφθασαν, ο πρώην δήµαρχος Ν. Καραπάνος και οι εκλεγµένοι µε την παράταξή του σύµβουλοι στον προαύλιο χώρο του Τρικούπειου, για την ορκωµοσία της νέας δηµοτικής αρχής, προφανώς για να κάνουν εντύπωση, αλλά και να δείξουν ότι...

 Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα, η εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου οι συμπολίτες μου στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Γι’ αυτό θέλω να τους απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς και να τους διαβεβαιώσω ότι θα αγωνιστώ για το καλό του τόπου, που για μένα αποτελεί καθήκον. Θέλω να συγχαρώ και όλους τους υποψηφίους. Ο αγώνας για την προκοπή του τόπου πρέπει να αποτελεί προσπάθεια και στόχο όλων μας.

Χρήστος Τέγας
Πρ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Τώρα τρέχουµε…

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/05/2019

 

 

Πολύ το τρέξιµο για τον νέο πρόεδρο της Ένωσης Αστυνοµικών Υπαλλήλων Χρ. Τέγα, το τελευταίο διάστηµα, αφού εκτός από τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα που έχουν πλέον αυξηθεί, ως γνωστόν είναι και υποψήφιος δηµοτικός σύµβουλος στην ενότητα του Αιτωλικού. 

Πριν από λίγες ηµέρες επισκέφθηκε την Αστυνοµική Διεύθυνση ο Πάνος Καµµένος που συναντήθηκε και µε τον κ. Τέγα και µίλησαν λίγο για το νέο κτίριο της αστυνοµίας. Ο κ. Τέγας θέλησε να...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Στις 7 Μαΐου 2019 λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για το έργο ανακατασκευής και διαρρύθμισης του κτιρίου των παλιών καπναποθηκών στο Μεσολόγγι για την μεταφορά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας.

Την διακήρυξη δημοπράτησης του έργου υπέγραψε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και ο προϋπολογισμός είναι περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Έτσι μετά από πολλά χρόνια αγώνων, έφθασε η ώρα να μετακινηθούν πλέον οι αστυνομικές υπηρεσίες από το ετοιμόρροπο που λειτουργούν σημερα. Το κτίριο των παλιών καπναποθηκών παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Προστασίας του Πολίτη για το σκοπό αυτό πριν από πέντε χρόνια. Η παραχώρηση είχε τον όρο ότι πρέπει να γίνουν οι ενέργειες μεταστέγασης εντός της πενταετίας, διαφορετικά το κτίριο θα επέστρεφε στον ιδιοκτήτη του. Επειδή δεν έγιναν εντός του χρονικού ορίου, δόθηκε μια παράταση δυο ετών και έτσι πιέστηκαν τα πράγματα και υπήρξε η θετική εξέλιξη.

Ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας Χρ. Τέγας και Μιχ. Μπιλάλης αντίστοιχα, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την αίσια έκβαση που ήταν αποτέλεσμα αγώνων ετών και κινητοποιήσεων των αστυνομικών, προκειμένου να καταφέρουν να πάνε σε ένα αξιοπρεπές και ασφαλές κτίριο.

Η ΑΙΧΜΗ από την πρώτη μέρα έκδοσής της, το 1995, είχε κάνει εκατοντάδες ρεπορτάζ για ένα μείζον θέμα που απασχολούσε την περιοχή. Μετά από δεκαετίες κοροιδίας ήρθε η ώρα το Μεσολόγγι να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές κτίριο και οι αστυνομικοί να εργάζονται σε ανθρώπινο χώρο εργασίας. Κάτι που άλλες περιοχές το απολαμβάνουν εδώ και πάρα πολύ καιρό.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Δήμου:

Μετά την ανάρτηση της διακήρυξης δημοπράτησης του έργου της ανακατασκευής και διαρρύθμισης κτηρίου (πρώην αποθήκες καπνού) στο Μεσολόγγι προκειμένου να στεγασθεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος σε δήλωσή του αναφέρει: «Ένας συλλογικός αγώνας ετών είχε αίσιο τέλος. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και το προσωπικό της, σύντομα θα στεγασθούν σε ένα νέο, ανακαινισμένο χώρο με κατάλληλες συνθήκες εργασίας. Από την αρχή της θητείας μας το 2014, κατανοήσαμε την σοβαρότητα του θέματος, επισπεύδοντας τις διαδικασίες επιστροφής του κτηρίου που ανήκε στο Δήμο, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και διευκολύνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την διαδικασία μεταβίβασής του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων, οι επαφές και συνεργασίες με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν διαρκείς και το αίτημα της μεταστέγασης πάγιο. Την 1η Νοεμβρίου 2018, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας Χρήστο Τέγα και τον Γραμματέα Μιχάλη Μπιλάλη, επισκεφθήκαμε στο γραφείο της την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών μεταφοράς της Διεύθυνσης σε νέο κτήριο. Η τελική υπογραφή της κυρίας Υπουργού, αποτελεί την δικαίωση αυτής της προσπάθειας ετών.

 Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, το Γενικό Διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα Ταξίαρχο Νίκο Κοτρωνιά, τον Ταξίαρχο ε.α. Ιωάννη Ματσούκα και τον διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Ανδρέα Τσαπικούνη, με τους οποίους είχαμε άριστη συνεργασία. Ευχαριστώ επίσης τους συνδικαλιστές κ.κ. Χ. Τέγα και Μ. Μπιλάλη για τον συντονισμό των ενεργειών μας κι ασφαλώς την ίδια την κυρία Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη για την οριστική λύση σε ένα ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό».

Πρώτος σε ψήφους σύνεδρος ο Χρ. Τέγας

Όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και όσους συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη συνέδρων του ΚΙΝ.ΑΛ, θέλησε να ευχαριστήσει ο πρώτος σε ψήφος σύνεδρος  Χρήστος Τέγας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην  ψηφοφορία για την ανάδειξη συνέδρων. Είναι μια προσπάθεια ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης. Θέλω επίσης  να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και συντρόφους συνυποψήφιους που άσχετα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας συμμετείχαν στην προσπάθεια αναγέννησης της παράταξης.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με τίμησαν με την επιλογή τους και με ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους σύνεδρο, στο δήμο Μεσολογγίου», τόνισε ο ίδιος.

Την υποψηφιότητα του Χρήστου Τέγα στο συνδυασμό "Δήμος για τα Παιδιά μας" ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Νίκος Καραπάνος.

Ο κ. Τέγας είναι ως γνωστόν αστυνομικός στο επάγγελμα, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας, Αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και αντιπρόσωπος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Αστυνομικών – Πυροσβεστών – Λιμενικών.

"Βάζω και εγώ τις δικές μου δυνάμεις και ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση του κ. Καραπάνου για ένα καλύτερο μέλλον στο δήμο μας", δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΑΙΧΜΗ ο υποψήφιος.

 

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία