Αγγελίες    Επικοινωνία

Ξεκίνησε χθες το πανηγύρι του Αη - Συμιού.

Οι παρέες γιόρτασαν όπως είθισται τέτοια εποχή στα στέκια τους και γλέντησαν με την ψυχή τους. Δείτε παρακάτω μερικά στιγμιότυπα από το γλέντι των πανηγυριστών.

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και οι Σύλλογοι Πανηγυριστών σας προσκαλούν στο παραδοσιακό, εθνικό και θρησκευτικό πανηγύρι του Αη Συμίου που ξεκινά το Σάββατο 15 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 18/6.

Το Πανηγύρι του Αη Συμιού, εγγράφηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2018, καθώς αναγνωρίζεται ως «...μία από τις μεγαλύτερες γιορτές για την πόλη του Μεσολογγίου και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πιο ξεχωριστά δρώμενα της περιοχής της Αιτωλίας..».

Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ελλάδας- Σύνδεσμος Ευρετηρίου: http://ayla.culture.gr/panigiri-ai-simiou-mesologgi/\

Ξεκίνησε χθες η προεργασία του πανηγυριού του καλοκαιρινού Αη - Συμιού στο Μεσολόγγι με τους ρεφενέδες.

Η προεργασία του πανηγυριού ξεκινάει από τη γιορτή της Αναλήψεως. Οι Μεσολογγίτες που συμμετέχουν στο πανηγύρι χωρίζονται στους «αρματωμένους» και στους «καταβαλαραίους» και η κάθε παρέα συγκεντρώνει χρήματα από τα μέλη της προκειμένου να προμηθευτεί τα φαγητά και τα ποτά που θα χρειαστεί για το γλέντι.

Αυτό έγινε και φέτος στο Μεσολόγγι που εκτός από τις παρέες στο γλέντι συμμετείχε και πολύς κόσμος. Το πανηγύρι θα συνεχιστεί κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά που είναι πλέον πανελληνίως γνωστά και προσελκύουν πλήθος κόσμου από όλα τα μέρη της χώρας.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Στα πλαίσια της καταγραφής της πολιτισμικής ταυτότητας της περιοχής του Μεσολογγίου, σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στη συμμετοχική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το Πανηγύρι τ’ Άη Συμιού».

Στόχος είναι να αναδειχθεί το Πανηγύρι τ’ Άη Συμιού μέσα από την οπτική γωνία του κάθε συμμετέχοντα.

Στείλτε, λοιπόν, τη φωτογραφία σας που απαντά καλύτερα στο ερώτημα: «Αν το Πανηγύρι τ’ Άη Συμιού ήταν μια εικόνα, ποια θα ήταν;» και μοιραστείτε μαζί μας αυτό που αντιπροσωπεύει για εσάς ο Άη Συμιός.

☑ Η φωτογραφία σας θα συμπεριληφθεί στη συμμετοχική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τις μέρες του πανηγυριού στο Μεσολόγγι.

Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν:
✔ Επιθυμητή ανάλυση τα 300dpi,
✔ η μικρή πλευρά τους να είναι 2000 pixel
✔ να σταλούν σε μορφή .jpeg
✔ στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
➤ μέχρι τις 25 Απριλίου 2019.

Η Συμμετοχική Έκθεση Φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του προγράμματος « Messolonghi By Locals-Το Μεσολόγγι των Ντόπιων» από την ομάδα καταγραφής της παράδοσης του Μεσολογγίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://messolonghibylocals.com

Με την υποστήριξη της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου

Το Messolonghi By Locals υποστηρίζεται από το πρόγραμμα
START - Create Cultural Change

Το START είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το John S. Latsis Public Benefit Foundation και το Bodossaki Foundation - Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Σελίδα 1 από 12

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία