Αγγελίες    Επικοινωνία

Πότε θα κλείσει ο φάκελος «αδέσποτα»;

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 08/08/2019

Την ζοφερή πραγματικότητα του πιο πολυσύχναστου σημείου της πόλης που είναι το Λιμάνι, περιγράφει μέσα σε λίγες γραμμές ο κτηνίατρος, Στάθης Πατσουράκης, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που αφορά στα αδέσποτα.

Με αφορμή ένα περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες με τουρίστρια που έβγαλε το σκύλο της βόλτα, ο κ. Πατσουράκης, κάνει την διαπίστωση ότι οι επιθέσεις μεμονωμένων ή ομάδων αδέσποτων είναι καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή του «τουριστικού» Λιμανιού. Η περιπέτεια της ηλικιωμένης τουρίστριας ξεκίνησε όταν έβγαλε από σκάφος το σκύλο της για βόλτα...

 

"Κάντε κάτι", λένε και οι επιχειρηματίες

Εν τω μεταξύ ένα από τα βασικότερα αιτήματα των επιχειρηματιών του λιμανιού όπως έδειξε το ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ που έγινε πριν από λίγες ημέρες, είναι να γίνει σωστή διαχείριση των αδέσποτων, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς φόβο στο λιμάνι.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Μεσολογγίου που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 08/08 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Κι άλλη νεκρή θαλάσσια χελώνα βρέθηκε στο λιμάνι του Μεσολογγίου, ενώ πριν από λίγες ημέρες μια ακόμα είχε ξεβραστεί στην περιοχή κοντά στο Δασάκι, όπου βρέθηκε και η συγκεκριμένη.

Άνθρωποι που ήταν παρόντες στην ανάσυρσή της λένε ότι δεν έφερε τραύματα πράγμα που σημαίνει ότι μπλέχτηκε σε δίχτυα, όπως άλλωστε εκτιμούν και Λιμενικοί που έσπευσαν στο σημείο.

Το γεγονός ότι συχνά παρατηρούνται θάνατοι χελωνών προκαλεί ερωτηματικά και μάλλον απαιτείται διερεύνηση του θέματος προκειμένου να βρεθούν τα αίτια.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Μια θαλάσσια χελώνα βρέθηκε νεκρή στο λιμάνι του Μεσολογγίου προς την πλευρά που βρίσκεται το Δασάκι.

Την νεκρή χελώνα εντόπισαν λουόμενοι οι οποίοι την έβγαλαν από το νερό και ειδοποίησαν τις αρχές προκειμένου να την απομακρύνουν από το χώρο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες βρισκόταν εκεί αρκετές ημέρες αλλά φαίνεται ότι κάνεις δεν είχε κάνει νωρίτερα κάποιες ενέργειες με αποτέλεσμα η δυσοσμία πλέον να είναι αφόρητη.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται θαλάσσια χελώνα νεκρή στο Μεσολόγγι που ενδεχομένως πέφτουν θύματα τραυματισμού από σκάφη.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 01/08/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ικανοποιητική χαρακτηρίζουν την κίνηση στο λιμάνι του Μεσολογγίου οι περισσότεροι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί, αλλά αναφέρονται και στα προβλήματα που υπάρχουν και αποτελούν τροχοπέδη για να προχωρήσει η ανάπτυξη.

Οι επιχειρηματίες μιλούν βασικά για το καθεστώς που επικρατεί στην περιοχή και είναι ουσιαστικά ασαφές σε ότι αφορά στις χρήσεις γης, ενώ μιλούν και για την εγκατάλειψη τόσο σε έργα ανάπλασης και αισθητικής αναβάθμισης όσο και στα πιο απλά και αυτονόητα που είναι η καθαριότητα και ο φωτισμός. Οι ίδιοι προσπαθούν να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πελάτες τους και μέχρι στιγμής σε γενικές γραμμές το επίπεδο είναι υψηλό. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι όλοι σχεδόν εναποθέτουν τις ελπίδες τους για ανάπτυξη στην νέα δημοτική αρχή, καθώς από την απερχόμενη δεν δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

Ο Παναγιώτης Μελαχρής, είναι ικανοποιημένος από την κίνηση στο κατάστημά του και το φετινό καλοκαίρι...

Ο Δημήτριος Ρήγας είναι επίσης ευχαριστημένος από την κίνηση που είναι ίδια με την περσινή, μόνο που...

Σε καλό επίπεδο είναι η κίνηση και στο κατάστημα του Θανάση Μαζαράκη, αλλά...

Ο Δημήτρης Καραθάνος, εκτός από ιδιοκτήτης καταστήματος είναι και Αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, γι’ αυτό και η οπτική του εστιάζεται...

Αυξημένη σε σχέση με πέρυσι είναι η κίνηση στο κατάστημα του Μάριου Σακιριανού, ο οποίος αναβάθμισε την επιχείρησή του για να...

Σε ανοδική πορεία βλέπει την κίνηση στα μαγαζιά του λιμανιού ο Γιάννης Βισβίκης, δεδομένου ότι...     

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 01/08 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Θα ξαναφουντώσουν οι ευκάλυπτοι

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 25/07/2019

 

Παράπονα για το κλάδεµα των ευκαλύπτων στην περιοχή του λιµανιού Μεσολογγίου εκφράζουν αρκετοί πολίτες θεωρώντας το υπερβολικό.

Στην περιοχή του λιµανιού όπου γίνεται µια νέα επιχείρηση κλαδεύτηκαν κάποιοι από τους ευκαλύπτους προφανώς για να µην πέφτουν κλαδιά πάνω στην νέα εγκατάσταση διότι ως γνωστόν πρόκειται για ένα δέντρο αρκετά επικίνδυνο αν δεν τύχει περιποίησης. Το βέβαιο είναι πάντως πως όσο κι αν...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού 

Το λιµάνι έχει χρέη…

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/07/2019

Ενδιαφέρον παρουσίασε το θέμα της έγκρισης της απόφασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, σχετικά με την τακτοποιητική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Το ενδιαφέρον δεν εστιάστηκε στο τυπικό του θέματος, αλλά στην ενημέρωση που ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος, Θόδωρος Μαργαρίτης, από τον δήμαρχο και πρόεδρο του Δ.Λ.Τ., Νίκο Καραπάνο, σχετικά με τις οφειλές τρίτων προς τον φορέα. Ο κ. Καραπάνος, αν και δεν ήταν έτοιμος να δώσει αναλυτικά στοιχεία, απαντώντας είπε ότι όλα τα καταστήματα του λιμανιού χρωστούν στο Δ.Λ.Τ., όπως επίσης και η Μαρίνα...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 18/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 36

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία