Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/01/2018

 

Aπό τo Νίκο Παναγόπουλο

 

Στερνέ μας ταξιδιώτη, πανάξιε καθηγητή και γυμναστή κόσμημα της Ιερής μας Πόλης και καύχημα του μεγάλου Νομού μας, "φεύγεις" με ολοκληρωμένο τον κύκλο της ζωής, με νικηφόρο τον τερματισμό.

"Φεύγεις" φθαρτό σώμα μα μένεις αγέραστο και αγωνιστικό πνεύμα να στέλνεις αγέρωχο τον χαιρετισμό στις καλύτερες ημέρες που θα έρθουν στον πολύπαθο τόπο μας. Δούλεψες σκληρά-έζησες λιτά. Όλη σου η δράση ήταν η αγάπη για την κοινωνία, για τον άνθρωπο. Όλη σου η λαχτάρα ήταν το ομόρφεμα του τόπου που ζούσες. Δεν είχες καμία σχέση με τους εγωιστές και φίλαυτους. Άνηκες στους κοινωνιστές, στους ανθρώπους της μεγάλης καρδιάς και της αγάπης.

Τίποτα δεν σε περιγράφει περισσότερο από το μεγάλο καινούργιο Volvo που αγόρασες για να το μετατρέψεις σε αγροτικό φορτηγάκι από τις πολλές αξίνες, φτυάρια και τα σκερπάνια που το γέμιζες. Οι πανύψηλες και πανέμορφες λεύκες ήσαν η προσευχή σου και ο χαιρετισμός σου στον ουρανό και στην αιωνιότητα. Οι λεύκες και τα αυστηρά κυπαρίσσια και τα πανύψηλα πεύκα. Ήσαν 30 χιλιάδες τα δέντρα που φύτεψες, ήσαν σαράντα, ήσαν πενήντα, ήσαν περισσότερες χιλιάδες- μόνο τα πουλιά οι ιδιοκτήτες των ουρανών το γνωρίζουν. Με ό,τι καλύτερο είχε ο τόπος μας παλέψαμε για την ανάπτυξη του νομού μας. Ας γίνει εδώ αναφορά μόνο στο πρεσβύτη Σώζονα Μηλιώνη, στον Αθανάσιο Καρβέλη, στον άδικα και πρόωρα φευγάτο Τάκη Αραπογιάννη. Όλους όσους μαζί παλέψαμε θα τους βρείς στους χώρους των δίκαιων και ευσεβών. Πες τους πως από τον τόπο του Κωστή Παλαμά θα ακουστεί πάλι το “Ηχείστε οι σάλπιγγες, καμπάνες βροντερές δονείστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα”. Θα ακουστεί βροντερός ο παιάνας και της λευτεριάς τα φλάμπουρα θα ανεμίσουν στον αγέρα. Από τον τόπο της λευτεριάς βγήκες ψηλή κορυφή με πανιά ανοικτά - πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής σου.

Οι γλυκύτατες κόρες σου, τα υπέροχα εγγόνια σου θα βαδίσουν τους δρόμους που εσύ χάραξες για χαρά δική τους, χαρά δική σου, για το μεγάλο πανηγύρι της καρδιάς μας.

Καλό σου ταξίδι ακριβέ μας, αγαπημένε αδερφέ και πατέρα και δόξα του τόπου μας.

Δε λέμε τίποτα για τα δέντρα σου. Ξέρουν καλύτερα αυτά πώς να σε αποχαιρετίσουν και τι τραγούδια να σου πουν. Εμείς κρατάμε την αιώνια μνήμη σου και το χρυσό μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών.

Καλό σου ταξίδι.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία