Αγγελίες    Επικοινωνία

Από τη ΔΕΥΥΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης του κεντρικού αντλιοστασίου θα παρατηρηθεί έλλειψη νερού που θα επηρεάσει τις δημοτικές ενότητες Αρακύνθου και Μακρυνείας.

Κατά δεκάδες ανέβαιναν μέχρι πριν λίγο τα Μεσολογγίτικα αυτοκίνητα στα βουνά του Αρακύνθου.

Κανείς δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία να απολαύσει το χιόνι που έπεφτε συνεχώς μέχρι και σήμερα το πρωί. Έτσι όλοι ντυμένοι με τον απαραίτητο εξοπλισμό ανηφόριζαν στο βουνό για να παίξουν, να γελάσουν, να χαρούν με το χιόνι και να γυρίσουν στην πόλη με τους χιονάνθρωπους σήμα κατατεθέν στα αυτοκίνητά τους.

Από τα Ρέτσινα και πάνω παρότι ο δρόμος ήταν ανοικτός χρειαζόταν προσοχή για τον πάγο ενώ μηχάνημα καθάριζε μέχρι και το απόγευμα. Τα χωριά, δυστυχώς ξεχασμένα, πήραν έστω και για λίγες ώρες ζωή και έκαναν πολλούς από εμάς να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει και αυτή η εναλλακτική στην περιοχή μας, ο Αράκυνθος με τις μοναδικές διαδρομές του τις οποίες λίγοι γνωρίζουμε.

Η ΑΙΧΜΗ σας παρουσιάζει μερικές φωτογραφίες.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία  για τα χωριά του Αρακύνθου μετά την χθεσινή χιονόπτωση που προκάλεσε κάποιες δυσκολίες, χωρίς όμως να προκληθούν αποκλεισμοί.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τον δήμο Μεσολογγίου διέθεσαν μηχανήματα για να απελευθερώσουν το δίκτυο και έτσι μπορούν όλοι πλέον, με την δέουσα προσοχή, να επισκεφτούν τα χωριά μέχρι τα Ελληνικά και να απολαύσουν το χιόνι και τις όμορφες εικόνες.

Αρκετοί Μεσολογγίτες και όχι μόνο, επισκέφτηκαν την περιοχή και εξακολουθούν να την επισκέπτονται, απολαμβάνοντας το εξαιρετικό τοπίο.

Ο δήμος έκανε παρεμβάσεις και στις περιοχές Κουδουνίου, Μελικοκέϊκων, Καρίτσας και Κλίματος.

 

Ανοικτοί οι δρόμοι στον Αράκυνθο

Με τρία μεγάλα μηχανήματα έργου ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου πραγματοποιεί καθαρισμούς δρόμων που οδηγούν στις ορεινές κοινότητες του Αρακύνθου, παρουσία των αντιδημάρχων Γ. Καραπαπά και Αγαθάγγελου Κότσαλου, του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜ Γ. Κοντογιάννη καθώς επίσης προέδρων των τοπικών κοινοτήτων.

Η σφοδρή χιονόπτωση που συνεχιζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσε προβλήματα στην οδική πρόσβαση τα οποία μάλιστα ξεκινούσαν από πολύ χαμηλότερα ύψη (Κάτω Ρέτσινα). Αυτή τη στιγμή ο αποχιονισμός συνεχίζεται στις περιοχές των Ελληνικών, του Κουδουνίου και των οικισμών Μελικοκέϊκα και Καρύτσα.

Λόγω της χιονόπτωσης αυξημένη είναι η κίνηση των επισκεπτών στον ορεινό όγκο του Αρακύνθου, οι οδηγοί ωστόσο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ειδικά δε κατά τις βραδινές ώρες, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα κρίνεται απαραίτητη, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν, ενδεχομένως να προκαλέσουν παγετό.

Ένα μοναδικό σκηνικό δημιούργησε το χιόνι με τον Αράκυνθο να ντύνεται στα λευκά και τους Μεσολογγίτες να το χαίρονται με την ψυχή τους.

Το χιόνι έχει φτάσει μέχρι και τα Ρέτσινα και πολλοί είναι αυτοί που ανεβαίνουν στο βουνό παρότι χρειάζονται αλυσίδες. 

Ευχαριστούμε τους Μαρία Τσαμαδιά, Σπύρο Στέλιο, Πάνο Κουρτέλη και Δημήτρη Μούρκα που μας έστειλαν φωτογραφίες για να ανεβάσουμε. Βλέπετε φωτό από τα Ρέτσινα, Άνω Κουδούνι, Ελληνικά και Κάτω Ελληνικά καθώς και το πως φαίνεται ο Αράκυνθος από το Μεσολόγγι.

Μπορεί να είναι ξεχασμένες από τους ανθρώπους οι ορεινές περιοχές του Μεσολογγίου, ωστόσο ο... Θεός τις θυμήθηκε έστω και για λίγο.

Από σήμερα το πρωί όποιος οδηγεί μετά τα Μούσουρα προς τα Ελληνικά και το Άνω Κεράσοβο θα δει πυκνό χιόνι που υπολογίζεται μέχρι αύριο το πρωί να γίνει πιο εντυπωσιακό, οπότε και θα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκδρομή.

Μόλις 20 λεπτά από την πλατεία του Μεσολογγίου το τοπίο γίνεται... αλπικό και οι διαδρομές μέσα στον Αράκυνθο είναι πανέμορφες. Δυστυχώς όμως η αυτοδιοίκηση τις έχει εγκαταλείψει.

Οι φωτό είναι από τον Δημήτρη Μούρκα και τον Γιώργο Τσαλαφούτα. Όποιος αναγνώστης διαθέτει παρόμοιες φωτό μπορεί να μας τις στείλει στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και θα αναρτηθούν άμεσα.

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία