Αγγελίες    Επικοινωνία

Ύστατος χαιρετισµός στη Μαρία Καρβέλη

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/12/2017 

 

Αρχόντισσα του τόπου μας, γελαστή και προσιτή στους πάντες. Καθηγήτρια και δασκάλα μας, με βαθιά συγκίνηση σε αποχαιρετούμε, τώρα που ξεκίνησες το μεγάλο ταξίδι, που κανείς ποτέ δεν μας ιστόρησε κανείς τίποτα δεν μας διηγήθηκε.

Φεύγεις πλήρης ημερών και πληρέστερης και μεγάλης αγάπης από όσους σε γνώρισαν ή απλά άκουσαν για σένα. Δίδαξες ήθος και απλότητα και στα θρανία και στην κοινωνία και πέρα από τις πολλές γνώσεις που έδωσες δίδαξες κάτι πολύ πιο σημαντικό – την αγάπη για τα γράμματα.

Ένωσες τη ζωή σου με τον αλησμόνητο Αθανάσιο Καρβέλη και συμπληρώσατε ο ένας τον άλλον σε ένα ζευγάρι υποδειγματικής λευκότητας και τιμιότητας. Αποτελέσατε καύχημα για την τοπική κοινωνία που σας τίμησε πληθωρικά. Πηγαίνοντας στους ουρανούς των δικαίων τον Αθανάσιο θα πρωτοσυναντήσετε αυτόν - που έμεινε στη συνείδηση των Αιτωλικιωτών ισόβιος περίπου Δήμαρχος. Θα του πεις, ωραία καθηγήτρια, πως τον έχουμε πάντα στο νου μας. Στους σκληρούς και μαύρους καιρούς που ζούμε από την αναλγησία των ξένων και την ασυναρτησία των δικών μας- δεν μας έλειψε ούτε η αγωνιστική διάθεση ούτε η αισιοδοξία. Ό,τι με τις καλύτερες δυνάμεις του νομού φυτέψαμε δεκαετίες πριν, σε πόλεις και χωριά γύρω μας θα δώσει στο βάθος του χρόνου πλούσιους τους καρπούς. Οι τόποι που ο Παλαμάς μίλησε για τις φωτιές, τις ψυχές τις πλάστρες θα δώσουν το παρόν στην αναγέννηση της πατρίδας μας. Δώσ' του, σεβαστή μας δασκάλα, τη χαρά αυτού του μηνύματος.

 Όσο για τα τρία υπέροχα παιδιά σας και τα περισσότερο θαυμαστά εγγόνια σας που ήπιαν πικρότερο το φαρμάκι θα βαδίσουν με υπερηφάνεια τους δρόμους που εσείς χαράξατε. Με την περηφάνια για σας και την αγάπη από όλους εμάς.

Καλό ταξίδι ακριβή και λατρεμένη μας. Να είναι γλυκός ο άνεμος στο διάβα σου. Καλό σου ταξίδι.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία