Αγγελίες    Επικοινωνία

Εκατοντάδες συγχωριανοί και συνδημότες έζησαν μοναδικές στιγμές αφιερωμένες στην παράδοση και την νεολαία την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 στην πλατεία “Οδυσσέας Ελύτης”.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του πολιτιστικού συλλόγου Ευηνοχωρίου “Η Αρχαία Καλυδώνα” και του εκπολιτιστικού χορευτικού συλλόγου Ευηνοχωρίου “Το Χοροστάσι”, στην ετήσια γιορτή απονομής αριστείων στους μαθητές των σχολείων του χωριού μας και παρουσίασης παραδοσιακών χορών από τα παιδικά τμήματα και το τμήμα ενηλίκων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον γ.γ κ. Μαραγκούλα Βασίλειο που ήταν και ο συντονιστής και στην συνέχεια οι μαθητές παρέλαβαν τα αριστεία τους για την προσπάθεια που έκαναν στην σχολική χρονιά που μόλις τελείωσε κάτω από το ζεστό χειροκρότημα των θεατών.

Ειδικό αριστείο πήραν και οι μαθητές της περσινής Γ΄ Λυκείου που εισήχθησαν στα Τ.Ε.Ι και Α.Ε.Ι ανοίγοντας νέους δρόμους στην ζωή τους.

Ο εκπολιτιστικός χορευτικός σύλλογος Ευηνοχωρίου “Το Χοροστάσι” παρουσίασε χορούς της πατρίδας μας σε τέσσερα τμήματα με τις οδηγίες της χοροδιδασκάλου και καθηγήτριας φυσικής αγωγής κ. Παναγιώτας Κανιού.

Τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, έδωσαν την ψυχή τους χορεύοντας με χάρη και ενθουσιασμό και δίκαια ξεσήκωσαν τους θεατές που τους αντάμειψαν με τα χειροκρότημά τους.

Το Χοροστάσι με την καθοδήγηση της κ. Κανιού συμπληρώνει 19 χρόνια παρουσίας στο Ευηνοχώρι έχοντας γαλουχήσει εκατοντάδες παιδιά στην παράδοση μέσα από τον χορό και φυσικά όλα αυτά τα χρόνια μας έχει χαρίσει μαγικές χορευτικές βραδιές προβάλλοντας το Ευηνοχώρι.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Σπύρος Ζαρκάδας ευχαρίστησε τους συγχωριανούς για την συμπαράσταση και την παρουσία τους και τόνισε πως στόχος είναι να κάνουμε το χωριό μας και εφέτος κέντρο πολιτιστικής αναφοράς.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ευηνοχωρίου κ. Νικόλαος Ψεύτης που έδωσε συγχαρητήρια στο Χοροστάσι και στην Αρχαία Καλυδώνα και τόνισε την ανάγκη να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις γιατί αναβαθμίζεται πιο πολύ το χωριό μας,

Ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος απονέμοντας τα αριστεία στους επιτυχόντες, ευχαρίστησε τους συλλόγους για την εξαιρετική εκδήλωση και τόνισε ότι η οικονομική κατάσταση του δήμου βελτιώνεται θεαματικά και έτσι τον επόμενο μήνα θα υπάρχει η ευχέρεια ο δήμος να δημιουργήσει μια μοντέρνα παιδική χαρά στην πλατεία Οδυσσέας Ελύτης καλύπτοντας τις μεγάλες ανάγκες των παιδιών του χωριού μας για παιγνίδια στον χώρο αυτό.

Επίσης αρχίζει η επέκταση του ηλεκτροφωτισμού στον ευρύτερο χώρο της πλατείας με ταυτόχρονη αναβάθμιση του υπάρχοντος στον κύριο χώρο και επέκταση πλακόστρωσης στο δυτικό άκρο της πλατείας.

Επίσης σημαντικό είναι ότι προχωρά η διαδικασία για την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στο χωριό μας.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε πρόεδρος του χορευτικού συλλόγου “Το Χοροστάσι” κ. Χαρίλαος Πολονύφης που ευχαρίστησε τους συγχωριανούς μας για την μοναδική παρουσία και στήριξή τους στις εκδηλώσεις του συλλόγου και ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι.

Παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος έργων κ. Καραπαπάς Γεώγριος, η αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου κ. Σόφη Λαναρά, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ κ. Γεώργιος Κοντογιάννης , η τοπική σύμβουλος κ. Τούλα Ξηρού, ο διευθυντής γυμνασίου Ευηνοχωρίου κ. Σπύρος Κονδραλής , δάσκαλοι, καθηγητές, εκπρόσωποι συλλόγων ενώ ιδιαίτερη τιμή ήταν η παρουσία του κ Νίκου Ξηρού διευθυντή - ογκολόγου στο Αττικό Νοσοκομείο που απέμεινε τα αριστεία των επιτυχόντων στα Α.Ε.Ι & Τ.Ε.Ι.

Η συνέχεια του πολιτιστικού ταξιδιού για τον σύλλογο η Αρχαία Καλυδώνα περιλαμβάνει την 5η Γιορτή Γλυκού & την 5η Έκθεση Παραδοσιακών Αντικειμένων (30 Ιουλίου) με θέμα τα πλεκτά και την 3η Παιδική Γιορτή (6 Αυγούστου).

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους των συλλόγων για την άψογη οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης κερδίζοντας για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συγχωριανών μας για όσα τους προσφέρουν…

Πηγή: evinochori-kalidona.gr

Ο εκπολιτιστικός χορευτικός σύλλογος Ευηνοχωρίου «Το Χοροστάσι» από 1η Οκτωβρίου ξεκινά την χορευτική του σεζόν και θα λειτουργούν τμήματα παραδοσιακών χορών για αρχάριους και προχωρημένους (παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων).

Οι εγγραφές θα γίνονται στις 13 & 14 Σεπτεμβρίου Τρίτη – Τετάρτη και ώρα 17:00 – 19:00 στο Διοικητήριο Ευηνοχωρίου, (τηλ. επικοινωνίας 6972957406).

Περίτρανα έχει αποδειχθεί η σπουδαία δουλειά που γίνεται στον εκπολιτιστικό χορευτικό σύλλογο Ευηνοχωρίου «Το Χοροστάσι» με την χοροδιδάσκαλο κ. Κανιού Παναγιώτα τόσο με τις εμφανίσεις που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια με όλα τα χορευτικά τμήματα, αλλά και στην διάσωση, διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών χορών και στην προβολή του χωριού μας σε κάθε ευκαιρία.

Μάθε να χορεύεις μάθε να διασκεδάζεις…

Πηγή: evinochori-kalidona.gr

Το περασμένο Σάββατο στις 21:30, στην πλατεία Οδυσσέας Ελύτης στο Ευηνοχώρι, ο εκπολιτιστικός χορευτικός σύλλογος Ευηνοχωρίου «Το Χοροστάσι» παρουσίασε μια αξέχαστη βραδιά με παραδοσιακούς χορούς, χορεύοντας τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Συμμετείχαν, επίσης, τέσσερα χορευτικά τμήματα: ο επιμορφωτικός σύλλογος Νεοχωρίου Άρτας «Κοσμάς ο Αιτωλός», ο σύλλογος φίλων της παράδοσης «Οι Ρίζες» από το Αγρίνιο καθώς και ο πολιτιστικός σύλλογος Νεάπολης Αγρινίου «Το Παλαιόκαστρο».

Φωτό: Paparazzzi

Χθες το βράδυ και ώρα 21:00 ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Αρχαία Καλυδώνα» και ο εκπολιτιστικός χορευτικός σύλλογος Ευηνοχωρίου «Το Χοροστάσι» διοργάνωσαν για 14η χρονιά την εκδήλωση «Αριστεία και Χοροί».

Η «Αρχαία Καλυδώνα» απένειμε και φέτος αριστεία στους μαθητές των σχολείων του χωριού που αρίστευσαν τη φετινή χρονιά καθώς και στους εισακτέους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

«Το Χοροστάσι» παρουσίασε, από τη μεριά του, υπέροχους παραδοσιακούς χορούς με πρωταγωνιστές τα παιδιά του χωριού.

Η ππροσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα, γεγονός που ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους έδωσε δύναμη να συνεχίσουν το πολιτιστικό… ταξίδι για φέτος το καλοκαίρι!

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/06/2016

 

Με το σύνθημα «Σ’ αυτό τ’ αλώνι το φαρδύ τρανός χορός που θα γενεί» κατάφερε και ξεσήκωσε το κατάμεστο από κόσμο θεατράκι του λιμανιού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων της Παράδοσης «Το Αλωνάκι», το βράδυ της Κυριακής.

Τα τμήματα που αποτελούνταν από παιδιά, έφηβους αλλά και ενήλικες χόρεψαν διάφορους παραδοσιακούς χορούς, κάνοντας όλους να μιλούν για μια αξιόλογη προσπάθεια, η οποία δικαίως χειροκροτήθηκε απ’ όσους παρακολούθησαν το όμορφο θέαμα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Εκπολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου «Το Χοροστάσι», καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα ή να κατεβάσετε και ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις της εφημερίδας που θέλετε εδώ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων της Παράδοσης «Το Αλωνάκι» διοργανώνει χορευτική εκδήλωση, την Κυριακή 12 Ιουνίου στο θεατράκι λιμανιού και ώρα 21:00.

Συμμετέχουν, επίσης, ο Εκπολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου «Το Χοροστάσι». καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου.

«Σ’ αυτό τ’ αλώνι το φαρδύ
τρανός χορός που θα γενεί»

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία