Αγγελίες    Επικοινωνία

Στο σχολείο επέστρεψαν σήμερα και οι μαθητές του Μεσολογγίου, για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τελετή του αγιασμού.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και τα προαύλια των σχολείων γέμισαν με παιδικές φωνές. Τα βιβλία ήταν στη θέση τους και σε κάποια σχολεία δόθηκαν στους μαθητές. Οι ιερείς που τέλεσαν τους αγιασμούς εξέφρασαν στις ευχές τους για καλή χρονιά με υγεία, μεταφέροντας και τις ευχές του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ο οποίος δεν πρόλαβε να είναι παρών σε όλα τα σχολεία.

Μεγάλη ήταν η ικανοποίηση για την ίδρυση και λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου το οποίο συστεγάζεται με το 2ο Λύκειο. Τον αγιασμό έκανε ο Μητροπολίτης, ενώ ήταν παρόντες: ο βουλευτής Αιτ/νίας, Σπήλιος Λιβανός, η αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νίας, Μαρία Σαλμά, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ο αντιδήμαρχος, Σπύρος Βασίλειου, ο προϊστάμενος Β΄ θμιας εκπαίδευσης, κ. Καζαντζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής, Κώστας Κακούσης και άλλοι επίσημοι.

Στους χαιρετισμούς που απηύθυναν όλοι, εστίασαν κυρίως στο νεοσύστατο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο για το οποίο δόθηκε ένας αγώνας δρόμου ώστε να είναι έτοιμο να δεχθεί τους μαθητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να αποκτήσει και αυτό την δική του στέγη, ενώ και οι υπόλοιποι πολιτικοί δήλωσαν την στήριξή τους στην νέα αυτή προσπάθεια.

Ο δήμαρχος δώρισε και δυο βιβλία για την βιβλιοθήκη που λειτουργεί στο χώρο του 2ου Λυκείου, στην δημιουργία της οποίας έχει βοηθήσει και ο ίδιος με την ιδιότητα του επιχειρηματία. Πρόκειται για μια εξαιρετική βιβλιοθήκη που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό βιβλίων που μπορούν να δανείζονται οι μαθητές και να μελετούν. Επιπλέον και ο χώρος είναι εξαιρετικός και άνετος για όσους θέλουν να μελετήσουν εκεί.

Η πρώτη μέρα του αγιασμού έκλεισε σε χαρούμενο κλίμα, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, αποτελώντας όμως μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα παιδιά της πρώτης δημοτικού που εμφανίστηκαν έκπληκτα.

BΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Μετά το 1ο δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου η οικογένεια Τριανταφύλλου έκανε μια ακόμη σημαντική δωρεά, αυτή τη φορά στο 4ο δημοτικό.

Δώρισε γήπεδα και αθλητικές υποδομές κατασκευασμένες από τα καλύτερα υλικά ώστε να μπορούν τα παιδιά να παίζουν και να αθλούνται με ασφάλεια. Σήμερα Δευτέρα, το πρωί έγινε η τελετή των εγκαινίων με την παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, που έδωσε την ευλογία του και προέτρεψε τα παιδιά, εκτός από το σώμα, να φροντίζουν και το πνεύμα. Τους συνέστησε να είναι ευγενικά, υπάκουα και μελετηρά.

Τις θερμές τους ευχαριστίες στην οικογένεια απηύθυναν η διευθύντρια του σχολείου και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, με φανερή την συγκίνησή τους.

Την κορδέλα έκοψε ο κ. Τριανταφύλλου, με τον Μητροπολίτη, ενώ οι μαθητές για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους και να τιμήσουν την Ειρήνη που στέλνει δώρα στα παιδιά από τον ουρανό όπου βρίσκεται, διοργάνωσαν μια μικρή μουσική παράσταση. Ροζ και λευκά μπαλόνια έγραφαν το όνομα «ΕΙΡΗΝΗ».

Παράλληλα προς τιμήν του αγγέλου που βρίσκεται κοντά στα παιδιά του Μεσολογγίου, η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ονομάζεται πλέον «Αίθουσα Ειρήνη Τριανταφύλλου». Η προσφορά της Ειρήνης και της οικογένειάς της είναι ιδιαίτερα συγκινητική και τα λόγια φτωχά να την περιγράψουν…

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ξεκινώντας από το χώρο του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» με την έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Αλιάγα «Η δοκιμασία του χρόνου», πραγματοποιούνται καθημερινά με ιδιαίτερη επιτυχία και ενδιαφέρον οι εκδηλώσεις που πλαισιώνουν φέτος τις Γιορτές για τα 192 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

 

«Η δοκιμασία του χρόνου»

Το Σάββατο 17 Μαρτίου στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης του Νίκου Αλιάγα, ενός καλλιτεχνικού γεγονότος το οποίο έλαβε ευρύτερες διαστάσεις, καθώς «Η δοκιμασία του χρόνου» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από επιτυχημένες παρουσιάσεις στο εξωτερικό. Την εκδήλωση προλόγισε ο ιδρυτής της «Διεξόδου» Ν. Κορδόσης, ενώ ο αν. Δημάρχου Σπυρίδων Καρβέλης μίλησε για την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία αλλά και την καλλιτεχνική δημιουργικότητα του Μεσολογγίτη δημιουργού. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο γενικό πρόγραμμα των γιορτών Εξόδου, οι οποίες όπως είπε, είναι αντιπροσωπευτικές του κύρους, της ποιότητας και της αναγνωρισμένης πολιτισμικής αξίας που επιβάλλεται να διατηρούν οι συνοδευτικές εκδηλώσεις.

 

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών»

Με επισημότητα και συμμετοχή τοπικών συλλόγων κορυφώθηκαν στην Κυριακή 18 Μαρτίου στην Αθήνα, οι διήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών». Το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον καθηγητή της Νομικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών κ. Σπυρ. Βλαχόπουλο με θέμα «Μεσολόγγι και Μακεδονία», ενώ την Κυριακή 18/3 τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ακολούθησε πομπή προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και κατάθεση στεφάνων. Το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου εκπροσώπησαν ο αν. Δημάρχου Σπ. Καρβέλης και οι Πρόεδροι των Νομικών προσώπων του Δήμου Γ. Κοντογιάννης, Αναστ. Σκαρμούτσος και Λαμπ. Σταθόπουλος.

 

«Αφιέρωμα στο κλέφτικο τραγούδι»

Με την διοργάνωση της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου το απόγευμα της Κυριακής 18 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, εκδήλωση αφιερωμένη στο «κλέφτικο τραγούδι». Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος της Βυρωνικής Εταρείας Ροδάνθη Φλώρου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο αν. Δημάρχου Σπ. Σκαρμούτσος. Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία από τον φιλόλογο κ. Παναγιώτη Μανιώτη, απόδοση ποιημάτων από τον Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Ν. Καραγεώργο. Στην ερμηνεία των τραγουδιών συμμετείχαν επίσης οι τελειόφοιτοι του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

 

«Μάρκος Μπότσαρης, ο Αετός του Σουλίου»

Ο Μορφωτικός εκπολιτιστικός σύλλογος γυναικών «Η Θυσία», διοργάνωσε την Δευτέρα 19 Μαρτίου τη θεατρική παράσταση  «Μάρκος Μπότσαρης, ο Αετός του Σουλίου», στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες της Πέμπτης και Έκτης τάξης  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού. Την επιτυχημένη εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Αλεξάνδρα Μπακή, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Αναστάσιος Σκαρμούτσος. Αμέσως μετά, στον ίδιο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε έκθεση των έργων που συμμετείχαν στον 2ο διαγωνισμό αφίσας με θέμα «Εορτές Εξόδου 2018».

 

«Είμαστε εις το «εμείς» κι όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκειάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί…»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της 5ης και 6ης Τάξης με την επιμέλεια και συμμετοχή των δασκάλων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, παρουσίασαν το βράδυ της Τρίτης 20 Μαρτίου μια εξαιρετική θεατρική παράσταση, στην οποία συμμετείχε επίσης η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή Σπ. Χολέβα. Τους μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου, ευχαρίστησε και συνεχάρη για τη συμμετοχή τους στις Εορτές Εξόδου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιος Σκαρμούτσος.

Υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους οι μαθητές της Ε’ και Στ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου ανέβασαν μια εξαιρετική θεατρική παράσταση, χθες το απόγευμα, στον χώρο του Τρικούπειου.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Γιορτών Εξόδου, είχε τον τίτλο "Είμαστε εις το «εμείς» κι όχι εις το «εγώ»" έχοντας ως στόχο να τονίσει τα ευεργετικά αποτελέσματα της συλλογικής προσπάθειας. Αυτό άλλωστε ήθελε να πετύχει και ο Μακρυγιάννης με τα «Απομνημονεύματά» του ότι, δηλαδή, μόνο όταν αγωνίζονται πολλοί μαζί επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συμμετείχε, επίσης, η χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Μεσολογγίου υπό τη διεύθυνση του κ. Σπύρου Χολέβα, η οποία απέσπασε (όπως και κάθε φορά) το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά τον χώρο κι αγκάλιασε την προσπάθεια των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών τους, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του Δήμου.

Σε ζούγκλα έχει µετατραπεί η Βίγλα

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 22/06/2017

 

Με τη ζούγκλα του Αμαζονίου μοιάζει η περιοχή γύρω από το καινούργιο 4ο δημοτικό σχολείο και πίσω από το γηροκομείο Μεσολογγίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για την περιοχή Βίγλα, από την οποία διέρχονται οι γραμμές του τρένου και ο αύλακας ο οποίος βρίσκεται δίπλα στα σπίτια. Σε όλη την έκταση, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ανήκει στο Δημόσιο, είναι γεμάτη χόρτα, καλάμια και σκουπίδια που κάποιοι ανεγκέφαλοι πετούν μέσα στην βλάστηση για να τα κρύψουν...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 22/06 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Προς κάθε αρµόδιο

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 01/06/2017

 

Δραµατική είναι η κατάσταση ανάµεσα από το νέο 4ο δηµοτικό σχολείο και το παλιό. Καλάµια, χορτάρια, σκουπίδια, βρώµικα και στάσιµα νερά στον αύλακα και έντονη δυσοσµία συγκροτούν ένα ιδιαίτερο επικίνδυνο κοκτέϊλ για την δηµόσια υγεία. Φανταστείτε δε ότι δίπλα παιδιά κάνουν µάθηµα και η περιοχή είναι πολυσύχναστη...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία