Αγγελίες    Επικοινωνία

Στο σχολείο επέστρεψαν σήμερα και οι μαθητές του Μεσολογγίου, για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τελετή του αγιασμού.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και τα προαύλια των σχολείων γέμισαν με παιδικές φωνές. Τα βιβλία ήταν στη θέση τους και σε κάποια σχολεία δόθηκαν στους μαθητές. Οι ιερείς που τέλεσαν τους αγιασμούς εξέφρασαν στις ευχές τους για καλή χρονιά με υγεία, μεταφέροντας και τις ευχές του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ο οποίος δεν πρόλαβε να είναι παρών σε όλα τα σχολεία.

Μεγάλη ήταν η ικανοποίηση για την ίδρυση και λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου το οποίο συστεγάζεται με το 2ο Λύκειο. Τον αγιασμό έκανε ο Μητροπολίτης, ενώ ήταν παρόντες: ο βουλευτής Αιτ/νίας, Σπήλιος Λιβανός, η αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νίας, Μαρία Σαλμά, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ο αντιδήμαρχος, Σπύρος Βασίλειου, ο προϊστάμενος Β΄ θμιας εκπαίδευσης, κ. Καζαντζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής, Κώστας Κακούσης και άλλοι επίσημοι.

Στους χαιρετισμούς που απηύθυναν όλοι, εστίασαν κυρίως στο νεοσύστατο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο για το οποίο δόθηκε ένας αγώνας δρόμου ώστε να είναι έτοιμο να δεχθεί τους μαθητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να αποκτήσει και αυτό την δική του στέγη, ενώ και οι υπόλοιποι πολιτικοί δήλωσαν την στήριξή τους στην νέα αυτή προσπάθεια.

Ο δήμαρχος δώρισε και δυο βιβλία για την βιβλιοθήκη που λειτουργεί στο χώρο του 2ου Λυκείου, στην δημιουργία της οποίας έχει βοηθήσει και ο ίδιος με την ιδιότητα του επιχειρηματία. Πρόκειται για μια εξαιρετική βιβλιοθήκη που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό βιβλίων που μπορούν να δανείζονται οι μαθητές και να μελετούν. Επιπλέον και ο χώρος είναι εξαιρετικός και άνετος για όσους θέλουν να μελετήσουν εκεί.

Η πρώτη μέρα του αγιασμού έκλεισε σε χαρούμενο κλίμα, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, αποτελώντας όμως μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα παιδιά της πρώτης δημοτικού που εμφανίστηκαν έκπληκτα.

BΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Ποδηλατικός Αγώνας Δρόμου Δημοτικών σχολείων Μεσολογγίου που διοργανώθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου υπό την αιγίδα του Πνευματικού – Αθλητικού – Κοινωνικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των παιδιών και έντονη η παρουσία της αστυνομίας που υπήρχε γύρω από τα παιδιά για τη διαφύλαξη της ασφάλειάς τους.

Συμμετείχαν επίσης μέλη της Μοτολέσχης Μεσολογγίου και πολλοί ενήλικες. Στο τέλος μοιράστηκαν στα παιδιά παγωτά και αναμνηστικά.

ΦΩΤΟ: aitosports.gr

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου υπό την αιγίδα του Πνευματικού – Αθλητικού – Κοινωνικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διοργανώνει τον 2ο Ποδηλατικό Αγώνα Δρόμου Δημοτικών σχολείων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 και ώρα 9:30 π.μ. στην Ανατολική είσοδο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου.

 

Θα ήταν τιμή για εμάς να παρευρεθείτε στη θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, που θα παρουσιάσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Τάξης του 3ου Δ.Σ. Μεσολογγίου σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 στις 8 το βράδυ στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Η Διευθύντρια του Σχολείου
Αργυρώ Ζαπαντιώτη  

Οι Δασκάλες της Τάξης
Ελένη Λαχανά – Ευαγγελία Μίχου

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 ο 1ος Ποδηλατικός Αγώνας Δρόμου Δημοτικών Σχολείων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ο οποίος διοργανώθηκε από το 3ο Δ.Σ. Μεσολογγίου υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού – Ανοιχτό Κέντρο Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.    

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν το «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», η ψυχαγωγία των μαθητών, η συνάντηση των μαθητών των σχολείων της πόλης σ’ έναν αγώνα που κύρια σημασία είχε η συμμετοχή κι όχι η νίκη.

Τα παιδιά φόρεσαν τις μπλούζες, τα κράνη τους, το πιο λαμπερό τους χαμόγελο και ξεχύθηκαν στις περιμετρικές οδούς της πόλης, απολαμβάνοντας τη διαδρομή δίπλα στη λιμνοθάλασσα, αγωνιζόμενα με ασφάλεια κι ευγένεια!

Στους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη σχολική χρονιά!

Ευχαριστούμε θερμά την Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού – Ανοιχτό Κέντρο Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υπό την αιγίδα της οποίας τελούσε η εκδήλωση, τα παιδιά, τους γονείς των παιδιών, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Μεσολογγίου, τη Μοτολέσχη Μεσολογγίου, το Σύλλογο Δρομέων Μεσολογγίου, την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Έρευνας Μεσολογγίου, την Τροχαία Μεσολογγίου, το Διοικητή του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Πεζικού Μεσολογγίου, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Δημήτρη Ευθυμίου, Δημήτρη Καραβασίλη, Λώλο Βασίλη, την ιατρό Κορίνα Κόλλια-Φαράντου, τον Χούτα Κωνσταντίνο, τον Γιώργο Παυλάκη, τον Μπάμπη Μοσχανδρέου και όλους τους συναδέλφους του 3ου Δ.Σ.Μεσολογγίου για την υλική και ηθική στήριξη της ιδέας του 1ου Ποδηλατικού Αγώνα Δημοτικών Σχολείων από τη σύλληψή της έως την επιτυχή υλοποίησή της.

 

 Η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Αργυρώ Ζαπαντιώτη

 Ο Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής
Σωτήριος Φαράντος

Σημείωση ΑΙΧΜΗΣ: Ευχαριστούμε το aitosports.gr και τον Μιχάλη Δημητρίου για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

Το 3o Δ.Σ. Μεσολογγίου διοργανώνει, υπό την Αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Ανοιχτό Κέντρο Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας, τον 1ο Ποδηλατικό Αγώνα Δρόμου για αγόρια και κορίτσια  των Τάξεων Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ των Δημοτικών Σχολείων της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, στις 9:30 το πρωί.

Η εκκίνηση θα δοθεί στην ανατολική είσοδο του σχολείου (προς την πλευρά του ΕΠΑΛ) και η διαδρομή θα είναι:

Ανατολική είσοδος 3ου Δ.Σ. Μεσολογγίου- ΕΠΑΛ- Άγιος Νεκτάριος (δεξιά)- Εφορία- Κλειστό Γυμναστήριο-Δυτική Περιμετρική-ΚΤΕΟ και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου θα φορέσουν τα κράνη τους (απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα) και θα έρθουν ν΄ αγωνιστούν, προάγοντας  την ευγενή άμιλλα και την ασφαλή ποδηλάτηση.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι το  «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», η ψυχαγωγία των παιδιών, η συνάντηση των μαθητών των σχολείων της πόλης μας σ΄ έναν αγώνα  που κύρια σημασία έχει η συμμετοχή κι όχι η νίκη.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι της πόλης ν΄ αποφύγουν την κίνηση στους δρόμους διεξαγωγής του αγώνα την Κυριακή 4 Ιουνίου 2018 από 9:30 έως 11:30 το πρωί.

 

                                         

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία