Αγγελίες    Επικοινωνία

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «Τα σχολεία του Μεσολογγίου στην Ευρώπη».

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου, κ. Λύρος Κωνσταντίνος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών θεμάτων Πρόνοιας και τοπικής ανάπτυξης κος Καραπάνος Νίκος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Καζαντζής Χρήστος, ο αναπληρωτής διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Μπαρμπετάκης Αντώνιος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κος Παπαδόπουλος Παναγιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας κος Κούστας Κωνσταντίνος, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δυτικής Ελλάδας κος Σακκούλης Δημήτρης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Σωτηρακόπουλος Γεώργιος, η πρόεδρος σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Γούργαρη Μέμη, ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μεσολογγίου κος Τσάμης Δημήτριος, καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών και γονέων.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τα πέντε σχολεία του Μεσολογγίου που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+  τα σχολικά έτη 2019-21 υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.

Στην ημερίδα έγινε ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας  και της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη στοχοθεσία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ και τη δημοσιοποίηση των δράσεων που θα αναπτυχθούν στα πλαίσια υλοποίησης των συγκεκριμένων προγραμμάτων. Κατά τη διάρκειά της έγιναν ομιλίες από τον Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης, ΠΕΚΕΣ Δυτικής  Ελλάδας, κο Ζησιμόπουλο Δημήτρη, τον Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ70), ΠΕΚΕΣ  Δυτικής Ελλάδας, κο Βαλμά Θεοφάνη, την Προωθήτρια ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, κα Σαρλή Έλενα, την  εκπαιδευτικό του «Δημητρούκειου» Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, κα Πολυγένη Μαρία, την Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, κα Ντάνου Φωτεινή, την εκπαιδευτικό Πληροφορικής (ΠΕ86) του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, κα Παναγιωτοπούλου Γεωργία καθώς και από τον Διευθυντή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Μεσολογγίου, κο Πατρόπουλο Αθανάσιο.

Το «Δημητρούκειο» Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου συμμετέχει μαζί με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου στο πρόγραμμα Erasmus+ υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής και Γενικής Αγωγής, κ. Ζησιμόπουλο και κ. Βαλμά αντίστοιχα. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Σεσίμπρα της Πορτογαλίας στο σεμινάριο με τίτλο «Special Needs: The challenge of Inclusion» και αφορά την συμπερίληψη ως παιδαγωγική μέθοδο και την εφαρμογή της στα σχολεία της Πορτογαλίας.

Η συμμετοχή μας στο σεμινάριο έγινε μετά από την κατάθεση του δικού μας σχεδίου δράσης  με τίτλο « Σχεδιάζοντας μια Νέα Σχολική Εκπαίδευση για όλους», το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών ως προς την συμπερίληψη ατόμων με αναπηρία στη γενική αγωγή με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα συμπερίληψης.

Το Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο θα είναι το πρώτο ειδικό δημοτικό σχολείο του νομού μας που θα συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus+. Ενώ παράλληλα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου θα είναι το πρώτο γενικό σχολείο που θα συμμετέχει ως το σχολείο εφαρμογής της συμπερίληψης ειδικής αγωγής σε γενικό πλαίσιο.

Στόχος μας δεν είναι η παθητική παρατήρηση ενός σεμιναρίου, αλλά η ανάμιξη απόψεων διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών περί συμπερίληψης. Η επιστροφή μας θα σημάνει την διάχυση των νεοαποκτηθέντων γνώσεων σε εκπαιδευτικούς και μη. Ελπίζουμε η συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα να συνεισφέρει τα μέγιστα στην προώθηση της συμπερίληψης ως παιδαγωγικής μεθόδου.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 19/09/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τμήμα για τα παιδιά των μεταναστών και προσφύγων δημιουργήθηκε στο Μεσολόγγι και πιο συγκεκριμένα στο 2ο δημοτικό σχολείο.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς γράφτηκαν αρκετά παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Πρόκειται για τα παιδιά μεταναστών που διαμένουν στην δομή φιλοξενίας στο ξενοδοχείο «Θεοξένια», εδώ και έναν περίπου χρόνο, παρόλο που η αρχική ενημέρωση έκανε λόγο για πεντάμηνη παραμονή τους στην πόλη, η οποία έχει φθάσει ήδη στον έναν χρόνο. Το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο θέμα για την χώρα μας και δεν μπορεί να λυθεί τοπικά, παρόλο που το Μεσολόγγι, έχοντας τα δικά του προβλήματα, δεν μπορεί να «σηκώσει» και μετανάστες. Ωστόσο από την στιγμή που...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 19/09 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Στο σχολείο επέστρεψαν σήμερα και οι μαθητές του Μεσολογγίου, για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τελετή του αγιασμού.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και τα προαύλια των σχολείων γέμισαν με παιδικές φωνές. Τα βιβλία ήταν στη θέση τους και σε κάποια σχολεία δόθηκαν στους μαθητές. Οι ιερείς που τέλεσαν τους αγιασμούς εξέφρασαν στις ευχές τους για καλή χρονιά με υγεία, μεταφέροντας και τις ευχές του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ο οποίος δεν πρόλαβε να είναι παρών σε όλα τα σχολεία.

Μεγάλη ήταν η ικανοποίηση για την ίδρυση και λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου το οποίο συστεγάζεται με το 2ο Λύκειο. Τον αγιασμό έκανε ο Μητροπολίτης, ενώ ήταν παρόντες: ο βουλευτής Αιτ/νίας, Σπήλιος Λιβανός, η αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νίας, Μαρία Σαλμά, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ο αντιδήμαρχος, Σπύρος Βασίλειου, ο προϊστάμενος Β΄ θμιας εκπαίδευσης, κ. Καζαντζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής, Κώστας Κακούσης και άλλοι επίσημοι.

Στους χαιρετισμούς που απηύθυναν όλοι, εστίασαν κυρίως στο νεοσύστατο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο για το οποίο δόθηκε ένας αγώνας δρόμου ώστε να είναι έτοιμο να δεχθεί τους μαθητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να αποκτήσει και αυτό την δική του στέγη, ενώ και οι υπόλοιποι πολιτικοί δήλωσαν την στήριξή τους στην νέα αυτή προσπάθεια.

Ο δήμαρχος δώρισε και δυο βιβλία για την βιβλιοθήκη που λειτουργεί στο χώρο του 2ου Λυκείου, στην δημιουργία της οποίας έχει βοηθήσει και ο ίδιος με την ιδιότητα του επιχειρηματία. Πρόκειται για μια εξαιρετική βιβλιοθήκη που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό βιβλίων που μπορούν να δανείζονται οι μαθητές και να μελετούν. Επιπλέον και ο χώρος είναι εξαιρετικός και άνετος για όσους θέλουν να μελετήσουν εκεί.

Η πρώτη μέρα του αγιασμού έκλεισε σε χαρούμενο κλίμα, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, αποτελώντας όμως μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα παιδιά της πρώτης δημοτικού που εμφανίστηκαν έκπληκτα.

BΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

To 2o Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού, το Δημοτικό σχολείο Μπούκας Αμφιλοχίας και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου σας προσκαλούν στην εκδήλωση "«Αυτοθυσία» - Τόποι Μαρτυρίου: ΣΕΛΤΣΟ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ- ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ" που διοργανώνουν στα πλαίσια των εορτών εξόδου την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 και ώρα 19:30 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Πνευματικού - Κοινωνικού - Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη τιμή και χαρά

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Ι.Π. Μεσολογγίου σάς προσκαλεί στη συζήτηση με θέμα “Σχολικός εκφοβισμός. Αιτίες, συμπεριφορές και παρεμβάσεις”, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Εισηγήτρια η Στέλα Τουρβάτσιου, ψυχολόγος, απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου και Ινστιτούτου Διαγνωστικής Ψυχολογίας.

Με εκτίμηση,
το ΔΣ

 

Σελίδα 1 από 6

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία