Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 04/04/2019

 

Mια συγκλονιστική εμπειρία έζησε ο λαός της Πάτρας, που κατέκλυσε το Θέατρο «ΠΑΝΘΕΟΝ», τις προάλλες, στην επετειακή εκδήλωση που οργάνωσε η Ι.Μ. Πατρών, υπό τον τίτλο: «Να ζη το Μεσολόγγι, Δοξαστικό στην πόλη της Ελευθερίας και τους πρωταγωνιστές της».

Η ωσάνω εκδήλωση οργανώθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος, με μια μεστή νοημάτων και συμβολισμών ομιλία, κατά την οποία αναφέρθηκε στους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας και τόνισε πως οι Έλληνες δεν άντεξαν ούτε αντέχουν τον ζυγό της δουλείας, αλλά με περηφάνεια μεγάλη διακηρύσσουν διαχρονικά: «ελευθεριά για σένα ζω, για σε μόνο παλεύω, κι αν εις τον κόσμον δεν σε βρώ, αλλού θα σε γυρεύω». Αναφερόμενος δε στο Μεσολόγγι είπε πως είναι αστραπή και φλόγα ζωής, είναι πείνα και δίψα, είναι πορεία αιματωμένη προς την αιωνιότητα.

Η συνέχεια ανήκε στην ορχήστρα και την χορωδία του Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου Μεσολογγίου και στις μαθητικές χορωδίες του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Μεσολογγίου. Υπό την διεύθυνση του μαέστρου τους, Χρήστου Βλαχογιάννη, ο οποίος επέλεξε και τα κείμενα, το Μεσολογγίτικο σύνολο απέδωσε θαυμάσια και συγκινητικά, τραγούδια, ποιήματα και δρώμενα, αφήνοντας εκστατικούς τους θεατές που βρέθηκαν εκεί. Παρακολούθησαν όλοι με κατανυκτική σιωπή και μόλις το αφιέρωμα τελείωσε επιβράβευσαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα όλους τους συντελεστές.

Στον ρόλο του αφηγητή-ποιητή ήταν ο για μια ακόμα φορά συγκλονιστικός, Γιάννης Τράντας, ενώ ως σολίστ εμφανίστηκε η σοπράνο, Γεωργία Τριανταφύλλου, εντυπωσιάζοντας με τις ερμηνευτικές της ικανότητες. Την ορχήστρα αποτελούσαν η Ζωή Κορκοντζέλου στο πιάνο, ο Δημήτρης Ξυγκάς στο σαξόφωνο, ο Ανδρέας Χασιώτης στην τρομπέτα και ο Βαγγέλης Ροδίτης στα κρουστά. Τις αέρινες χορογραφίες απέδωσαν οι μαθήτριες Σωτηρία Αντωνοπούλου, Μαρία Κουφού και Εβελίνα Πλιακούρα, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας χορού, Στέλλας Παπαδοπούλου. Τον ρόλο του πολεμιστή υποδύθηκε ο Ανδρέας Πρεμέτης, ενώ την σκηνοθεσία και την όλη οργάνωση της παραγωγής είχε αναλάβει ο σκηνοθέτης, Λευτέρης Δακαλάκης, με την Εταιρεία του, Polis Production.

Μετά τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου και την ανταλλαγή αναμνηστικών τα μέλη του Μεσολογγίτικου συνόλου παρακάθησαν σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους ο ευγενέστατος Μητροπολίτης. Εντύπωση έκανε σε όλους η φροντίδα με την οποία ανέλαβε προσωπικώς την όλη διοργάνωση, ήταν διαρκώς δίπλα στους συμμετέχοντες, μαζί με τους ακολούθους του, συνέφαγε μαζί τους και παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος, παρ’ ότι είχε προγραμματισμένο μακρυνό ταξείδι. Αυτό δείχνει την ευγένεια και την μεγαλωσύνη του ανδρός αλλά και τον χαρακτήρα, που αποτελεί πρότυπο Ιεράρχη.

Παντελώς απούσα ήταν η δημοτική αρχή Μεσολογγίου και η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας (παρόντος του Περιφερειάρχη, Απ. Κατσιφάρα), παρ’ ότι είχαν αμφότεροι προσκληθεί. Αντιθέτως, διακρίναμε τον ιδρυτή της «Διεξόδου», Νίκο Κορδόση, που πρόθυμα ανταποκρίθηκε στο προσωπικό κάλεσμα του Μητροπολίτη. Θερμά συγχαρητήρια στην Μεσολογγίτικη αποστολή, που τιμά και προβάλλει το μεγαλείο της Εξόδου, όπου κληθεί.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Για τρίτη συνεχή χρονιά στο 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, υλοποιείται για τους μαθητές ενδοσχολική επιμόρφωση "Εκπαιδευτικής Ρομποτικής".

Φέτος τα παιδιά επέλεξαν να ασχοληθούν με arduino και raspberry pi3 με ενσωματωμένη υπηρεσία φωνής για εφαρμογές με αισθητήρες και λειτουργίες έξυπνου σπιτιού.

Η ομάδα ρομποτικής, με προπονήτρια την καθηγήτρια τους Παναγιωτοπούλου Γεωργία, παίρνει μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών με το έργο “ Έξυπνος καθρέπτης – ψηφιακός βοηθός με raspberry pi3”. Το έργο μετά από αξιολόγηση πέρασε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού (https://robotics.ellak.gr/ta-apotelesmata-tou-diagonismou)

Η ομάδα θα δημιουργήσει ένα έξυπνο καθρέπτη ο οποίος θα έχει διπλό ρόλο. Θα χρησιμοποιείται σαν ένας οποιοσδήποτε καθρέπτης αλλά θα εμφανίζονται σε αυτόν και πληροφορίες σχετικά με τον καιρό, τη θερμοκρασία, τα δεδομένα του ημερολογίου μας και των σημειώσεών μας, θα εμφανίζονται οι υπενθυμίσεις της κάθε μέρας μας. Επίσης θα υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιείται και σαν έξυπνος βοηθός που θα ενεργοποιείται με τη φωνή μας -smart voice assistant- σαν συσκευή τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορεί να μας ακούει να δίνουμε εντολές και θα μας δίνει απαντήσεις, θα μας παρέχει βοήθεια-πληροφόρηση απο παγκόσμιες βάσεις δεδομένων, θα έχουμε δυνατότητα να ακούμε μουσική, να παίζουμε παιχνίδια, να χρησιμοποιούμε έτοιμες δεξιότητες και να φτιάχνουμε καινούριες ανάλογα με τις απαιτήσεις μας. Επίσης θα μπορεί να χρησιμοποιείται και σαν υπολογιστής με οθόνη τον καθρέπτη.

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Βάσω Κατράκη – Πνοή στην πέτρα», οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στις 6/2/2019 στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών – Μουσείο «Βάσω Κατράκη» στο Αιτωλικό, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη του προγράμματος, φιλόλογο, κα Λαναρά Σοφία, την κα Τσαρκάτογλου Φιλιώ (συμμετέχουσα στο πρόγραμμα), την κα Μυλωνά Ευφροσύνη, την κα Τερζοπούλου Βασιλική και τον κ. Τσάτσο Γεώργιο.

Τους μαθητές ενημέρωσε αρχικά – με αναλυτική και εμπεριστατωμένη εισήγηση – για την τέχνη της χαρακτικής, ο κ. Τσάτσος Γεώργιος, καθηγητής εικαστικών του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου.

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από την αρχαιολόγο του Μουσείου κα Ζευγίτη Μαρία, η οποία με γλαφυρό και αναλυτικό λόγο, γνώρισε στα παιδιά το έργο της μεγάλης χαράκτριας.

Στο εργαστήριο – που λειτουργεί στο ισόγειο του Μουσείου – ο γνωστός χαράκτης κ. Μιχάλης Κότσαρης, μύησε τα παιδιά στην τέχνη της χαρακτικής, δείχνοντάς τους πώς γεννιέται ένα χαρακτικό έργο.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το έργο της μεγάλης χαράκτριας και να κατανοήσουν τις αρχές της χαρακτικής τέχνης. Το επόμενο βήμα – που θα σημάνει και την ολοκλήρωση του προγράμματος – είναι η διάλεξη του χαράκτη κ. Κούστα Απόστολου που θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο της σπουδαίας Βάσως Κατράκη.

Για άλλη μια χρονιά ο Δ/ντής και ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου έκαναν έκκληση στους μαθητές και στους γονείς τους ώστε και τα φετινά Χριστούγεννα το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου να επιτελέσει το ύψιστο καθήκον του που είναι η καλοσύνη και η κατανόηση του συνανθρώπου.

Έτσι ζήτησε την πολύτιμη βοήθειά τους ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας. Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν μεγάλη. Τα τρόφιμα συσκευάστηκαν σε δέματα και την Παρασκευή της 21ης Δεκεμβρίου δόθηκαν σε άπορες οικογένειες μαθητών του σχολείου μας και της πόλης μας καθώς και στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Αιτ/νίας.

Πίσω και στην τεχνολογία…

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/09/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μια εφαρµογή επαυξηµένης πραγµατικότητας έφτιαξαν οι µαθητές του 1ου γυµνασίου Μεσολογγίου, µαζί µε την καθηγήτριά του Γεωργία Παναγιωτοπούλου, που έχει να κάνει µε την διαδραστική ξενάγηση στην Πινακοθήκη.

Η οµάδα των παιδιών που έφτιαξε την εφαρµογή, δούλεψε αρκετό καιρό ξεκινώντας από την φωτογράφηση των πινάκων και στη συνέχεια δηµιούργησαν ένα βίντεο όπου υπάρχουν αφηγήσεις της ιστορίας «ζωντανεύοντας» παράλληλα τον κάθε πίνακα µε την βοήθεια της τεχνολογίας. Πρόκειται για µια εξαιρετική δουλειά που θέλησαν στην συνέχεια να την παρουσιάσουν στον δήµαρχο, Νίκο Καραπάνο και να µπορεί να χρησιµοποιηθεί για την προβολή του δήµου. Με µια εφαρµογή στο κινητό, µπορεί ο καθένας, απ’ όπου κι αν βρίσκεται να βλέπει αυτό το βίντεο. Παρά τις προσπάθειες που έκανε η κα Παναγιωτοπούλου, όπως είπε η ίδια µιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, να γίνει µια συνάντηση των παιδιών µε τον δήµαρχο, αυτό στάθηκε αδύνατον, αφού ποτέ οι συνεργάτες του δεν όρισαν ένα ραντεβού. Αυτό είναι και το µεγάλο παράπονο των παιδιών που βλέπουν παρόµοιες προσπάθειες σε άλλες περιοχές να πιάνουν τόπο, ενώ η δική τους βρίσκεται στα αζήτητα...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 06/09 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, “Παλαμαϊκή Σχολή”, συνεχίζοντας την προσπάθειά του για μορφωτική και κοινωνική πρόοδο των μαθητών του, κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018 πραγματοποίησε επταήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη από Τετάρτη 20 Ιουνίου μέχρι την Τρίτη 26 Ιουνίου στην Κεντρική Ευρώπη (Σερβία-Ουγγαρία-Αυστρία) μετά από πρόσκληση του 12τάξιου Συμπληρωματικού Σχολείου Ελληνικών «Μανώλης Γλέζος» της Βουδαπέστης. Συμμετείχαν 36 μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί Γιώτης Ασημάκης, Ζαχαράτου Μαριάνθη, Τσώλου Σταυρούλα και Σπυρόπουλος Φώτιος.

Η ομάδα των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών ξεκίνησε το οδοιπορικό της στην Κεντρική Ευρώπη, στις άλλοτε Παραδουνάβιες Ηγεμονίες (Σερβία-Ουγγαρία-Αυστρία) από το Μεσολόγγι με προορισμό το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Μετά τον έλεγχο στα ελληνικά σύνορα και τα σύνορα της ΠΓΔΜ και διασχίζοντας την ΠΓΔΜ έφτασε στη Σερβία και την πόλη του Βελιγραδίου, τη "Λευκή Πόλη των Βαλκανίων". Εκεί επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο Οθωμανικό Φρούριο Καλεμεγκντάν, τον Πύργο που δολοφονήθηκε ο Ρήγας Φεραίος, την πλατεία Δημοκρατίας όπου βρίσκεται το άγαλμα του πρίγκιπα Κνεζ Μιχαΐλο, το Εθνικό Θέατρο, το διάσημο εμπορικό δρόμο "Κνεζ Μιχαΐλοβα", το ναό του Αγίου Σάββα ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στον κόσμο, το Λευκό Παλάτι, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο της πόλης και το Σπίτι των Λουλουδιών, μουσείο και κατοικία του ηγέτη Τίτο.

Στη συνέχεια αναχώρησε για τη Βουδαπέστη, τη βασίλισσα της τσιγγάνικης μουσικής, αφού πέρασε τα σερβικά σύνορα και τα ουγγρικά σύνορα με το φράχτη που αποτρέπει την είσοδο των προσφύγων στη χώρα της Ουγγαρίας. Εκεί έτυχε θερμής υποδοχής από τον κ. Θεόδωρο Σκεύη, πολιτικό πρόσφυγα στα χρόνια του Εμφυλίου Πολέμου και μέλος της Αυτοδιοίκησης Ελλήνων της Ουγγαρίας, με την παρουσία του οποίου ξεναγήθηκε στην Βουδαπέστη και ενημερώθηκε για τον Ελληνισμό της Διασποράς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης καθώς οι μαθητές για πρώτη φορά μέσα από προσωπικές μαρτυρίες ήρθαν σε επαφή με ένα ζωντανό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. Η Αυτοδιοίκηση Ελλήνων της Ουγγαρίας ως επίσης και η Δ/ντρια του 12τάξιου Συμπληρωματικού Σχολείου Ελληνικών «Μανώλης Γλέζος» δέχτηκαν βιβλία και δώρα από το Μεσολόγγι.

Επιπρόσθετα η ομάδα των μαθητών/τριών ήρθε σε επαφή και συνομίλησε με μαθητές από το ελληνικό σχολείο του χωριού Μπελογιάννης. Επίσης περιηγήθηκε και θαύμασε τα αξιοθέατα της Ουγγρικής πρωτεύουσας, κάποια από τα οποία σχετίζονται άμεσα με τον παροικιακό ελληνισμό, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, την Πλατεία Ηρώων, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, την Κρατική Όπερα όπου παρακολούθησε παράσταση με άριες, τo Κοινοβούλιο, την Εθνική Πινακοθήκη, τον Πύργο των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματία, απόλαυσε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη από τον λόφο του Γκέλερτ, παρακολούθησε μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Red Bull Air Race , πραγματοποίησε κρουαζιέρα στο Δούναβη και δείπνο με τσιγγάνικα βιολιά. Συνέχισε το οδοιπορικό της στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη, όπου στην πανοραμική περιήγηση επισκέφθηκε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σέμπρουν που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Είδε εξωτερικά το ανάκτορο Μπελβεντέρε και διέσχισε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου είδε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την Πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, την εκκλησία του Τάματος και την Φωτίρ Κίρχε.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου και περπάτησε στην ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας. Δράττοντας της ευκαιρίας του τριήμερου αφιερώματος στον μεγάλο διαφωτιστή και οραματιστή Ρήγα Φεραίο- Βελεστινλή, με αφορμή τα 220 χρόνια από τον μαρτυρικό θάνατό του, που διοργανώθηκε από την Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αυστρία, την Ομοσπονδία των ελληνικών συλλόγων στην Αυστρία και τον Κοινωνικοπολιτιστικό Σύλλογο της ελληνικής κοινότητας Βιέννης και Περιχώρων "Ρήγας Φεραίος" σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βιέννης και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αυστρία, παρακολούθησε μέρος του αφιερώματος. Επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε από την κ. Παναγιώτα Πατσιού στην Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής διανυκτέρευσε στη Νις της Σερβίας, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της, η οποία αποτελεί και γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής οι μαθητές/τριες συμμετείχαν ενεργά θέτοντας ερωτήσεις και προβληματισμούς.

Οι μαθητές:

  • Αναφέρουν την καλή συνεργασία, τις φιλικές σχέσεις, τις γνωριμίες, την απόκτηση νέων φίλων, το ομαδικό πνεύμα, τις αξέχαστες στιγμές χαράς, την ομαλή και ευχάριστη συνύπαρξή τους, την αλληλοκατανόηση, το κέφι και τη διάθεση να μάθουν καινούργια πράγματα.
  • Γνώρισαν καινούργιους τόπους, πολιτισμό, ρυθμούς ζωής που τους σύγκριναν με τους δικούς μας, κουλτούρα, γεύσεις, ακούσματα και εμπειρίες που θα θυμούνται για πάντα…
  • Εντυπωσιάστηκαν από τους κατοίκους των περιοχών που επισκέφθηκαν οι οποίοι ήταν ευγενικοί, απλοί, καλοσυνάτοι με έντονα φιλελληνικά αισθήματα καθώς και την πολυπολιτισμικότητα και την ειρηνική συνύπαρξη.
  • Θεωρούν τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες του σχολείου πρωτοποριακές γιατί διευρύνουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, καινοτόμες δράσεις και ευκαιρία που δεν προσφέρεται συχνά σε κάθε μαθητή και έχει μεγάλη εκπαιδευτική αξία.

Οι μαθητές/τριες αλλά και το σχολείο γενικότερα εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο τους και την πατρίδα τους στο εξωτερικό και έγιναν οι πρεσβευτές τους!

Όσον αφορά στο διαδικαστικό κομμάτι της επίσκεψης, θα πρέπει να αναφερθεί πως η οργάνωση της εκδρομής ήταν άριστη. Το ταξιδιωτικό γραφείο HELLAS FERRIES CENTER LTD ήταν εξυπηρετικό και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου με γνώμονα το συμφέρον του σχολείου.

Οι υπηρεσίες που παρασχέθηκαν από το πιο πάνω γραφείο ήταν εξαιρετικές και τήρησε τα συμφωνηθέντα και πέραν αυτών χωρίς παρεκκλίσεις.

Όσον αφορά στην αρχηγό/ξεναγό του τουριστικού γραφείου κ. Βασιλείου Αλεξάνδρα και τους οδηγούς του τουριστικού λεωφορείου κ. Μπάνο Κων/νο και Γρίσπο Δημήτρη, κατά γενική ομολογία των συνοδών εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών, οι υπηρεσίες τους ήταν εξαιρετικές και η προσφορά τους καθ’ όλα χρήσιμη και εποικοδομητική.

Ιδιαίτερα θετικό ήταν το γεγονός ότι οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, απόκτησαν πολλές και υπέροχες εμπειρίες που θα τους μείνουν ανεξίτηλες, γνώσεις και πληροφορίες για τις χώρες, τις περιοχές και τις πόλεις που επισκέφτηκαν. Τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς τρόπους ζωής και κοινωνικής οργάνωσης και να εξασκήσουν τις ξένες γλώσσες.

Με την παρουσία τους στα ελληνικά σχολεία της Ομογένειας έδωσαν ιδιαίτερη χαρά και συνέβαλαν στη σύσφυξη των σχέσεων των απόδημων Ελλήνων που ζουν στη διασπορά με την πατρίδα. Οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες έφυγαν από την Κεντρική Ευρώπη (Σερβία-Ουγγαρία-Αυστρία), έχοντας ζήσει ένα όνειρο με ανοιχτά τα μάτια του νου και της καρδιάς.

Η οργάνωση και η διεξαγωγή της επταήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής ικανοποίησε τις προσδοκίες όλων και γέμισε τις αποσκευές τους με πολύτιμες γνώσεις, σκέψεις και συναισθήματα που θα κρατήσουν ζωντανή στο χρόνο αυτήν τη διοργάνωση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η άψογη συνεργασία των μαθητών/τριών και των συνοδών εκπαιδευτικών οι οποίοι θεωρούν ότι οι εκπαιδευτικοί στόχοι της επταήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στην Κεντρική Ευρώπη (Σερβία-Ουγγαρία-Αυστρία) επιτεύχθηκαν πλήρως.

 

 

 

Σελίδα 1 από 6

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία