Αγγελίες    Επικοινωνία

Στα πλαίσια πρόσκλησης που είχε ο Σύλλογός μας από τον Δήμο της Μπέιτ Τζάλα (Beit Jala) του κράτους της Παλαιστίνης, για συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Ειρήνης, 20μελής αποστολή από μέλη και φίλους του Συλλόγου μας επισκεφθήκαμε για δεύτερη συνεχή χρονιά, την παραπάνω πόλη.

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας χόρεψε το Σάββατο 24 Αυγούστου και την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 και ο ενθουσιασμός του κοινού και στην εκδήλωση αυτή ήταν έκδηλος και η ελληνική συμμετοχή κέρδισε το χειροκρότημα του κατάμεστου θεάτρου. Στα πλαίσια της επίσκεψής μας στα εδάφη του Παλαιστινιακού κράτους επισκεφτήκαμε την γειτονική πόλη της Βηθλεέμ και τον Ναό της Γέννησης του Κυρίου και το χωριό των Ποιμένων (Beit Sahour). Επίσης επισκεφτήκαμε την πόλη της Ιερουσαλήμ, τον Πανάγιο Τάφο, τον Ναό της Αναστάσεως, το δρόμο του Μαρτυρίου, τον Τάφο της Παναγίας, τον κήπο της Γεθσημανής και διάφορα άλλα προσκυνήματα.

Σε επόμενη μέρα επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Χοζεβά, την πόλη Ιεριχούς στην έρημο της Ιουδαίας, τον Ιορδάνη ποταμό, και δοκιμάσαμε την άνωση της Νεκράς Θάλασσας κολυμπώντας στα νερά της.

Οι δράσεις του Συλλόγου συνεχίζονται πάντα με σεβασμό και πίστη στην ελληνική παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό.

Εκ του Δ.Σ.

Η επίκαιρη κωμωδία «Ο Τοπικός Παράγων» του Παναγιώτη Καγιά, σε σκηνοθεσία της κας Διονυσίας Ολιβώτου ήταν το έργο που ανέβασε το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ι. Π. «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» την Κυριακή 19.05.2019 και Δευτέρα 20.05.2019 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.

Το θερμό και αυθόρμητο χειροκρότημα των θεατών ήταν για την ομάδα μας η καλύτερη ανταμοιβή! Ευχαριστούμε τον κόσμο του Μεσολογγίου – και όχι μόνο – για την στήριξή του, η οποία μας δίνει την δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τις δράσεις μας σε όλους τους τομείς τους οποίους δραστηριοποιείται ο Σύλλογός μας. Στόχος μας είναι ο προβληματισμός και η ψυχαγωγία (=αγωγή της ψυχής).

Τέλος ευχαριστούμε τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου μας που η αγάπη τους για το θέατρο και το μεράκι τους οδήγησαν στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τους: Νίκο Παπαλέξη, Αστέρω Περγαντή, Γεωργία Βλαχογιάννη.

Εκ του Δ.Σ.

Έπειτα από πρόσκληση που έλαβε ο Σύλλογός μας από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων για τη συμμετοχή του στο 3o Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης («3rd INTERNATIONAL ACTION ART FAIR»), πολυπληθής ομάδα μελών συμμετείχε στην αποστολή στη Μόσχα το χρονικό διάστημα 2 - 9 Μαΐου 2019.

Το εν λόγω φεστιβάλ αποτελεί ισχυρό κίνητρο για την ανάπτυξη δημιουργικών ιδεών, συντελεί στην αμοιβαία επιρροή των πολιτισμών και στην ενίσχυση της φιλίας μεταξύ των χωρών. Το διεθνές φεστιβάλ τέχνης είναι ένα σύμβολο ενότητας, αρμονίας και έμπνευσης.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν το Μουσείο Ρωσικής Τέχνης Μόσχας, η Κρατική Ακαδημαϊκή Ρωσική Χορωδία «A.V. Sveshnikov» και ο Σύλλογός μας. Συγκεκριμένα, λάβαμε μέρος στα εγκαίνια της Έκθεσης στο Μουσείο Ρωσικής Τέχνης τη Δευτέρα 6 Μάη 2019, που τελούσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού. Ο ενθουσιασμός του κοινού κατά τη διάρκεια της χορευτικής εκδήλωσης ήταν έκδηλος και η ελληνική συμμετοχή κέρδισε το χειροκρότημα όλων καθώς και την πρόσκληση να επισκεφθεί κι άλλες χώρες προσεχώς. Στη έκθεση συμμετείχαν καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ιράν και άλλες χώρες. Τη γενική εποπτεία είχε ο κος Π. Αρζουμανίδης, μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών, ο οποίος πραγματοποίησε masterclass, φιλοτεχνώντας το πορτρέτο ελληνίδας γυναίκας από το Μεσολόγγι με εθνική φορεσιά.     

Εκτός των άλλων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε πάρα πολλά αξιοθέατα της πόλης, όπως στην Κόκκινη πλατεία με τη Βασιλική του Αγίου Βασιλείου, στο Κρεμλίνο με τα Μουσεία του και τους καθεδρικούς του Ναούς, στο Μουσείο Ρωσικής Ιστορίας, στο πάρκο Τσαρίτσινο (θερινά ανάκτορα της τσαρίνας Αικατερίνης Β’), στο πάρκο Κολομένσκαγια (Ι. Ν. της Ανάληψης του Σωτήρος μνημείο της UNESCO), το Μουσείο Κοσμοναυτών κ.α.

Οι δράσεις του Συλλόγου συνεχίζονται πάντα με σεβασμό και πίστη στην ελληνική παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό.

 

Εκ του Δ.Σ.

Μετά από πρόκληση που είχε ο Σύλλογος «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» για συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς, την Τρίτη 5 Μάρτη και την Τετάρτη 6 Μάρτη 2019 επισκεφθήκαμε την πόλη της Κοζάνης.

Το μεσημέρι συμφάγαμε με μέλη του Συλλόγου «Πλατάνια» σε παραδοσιακή ταβέρνα και χορέψαμε τραγουδώντας σκωπτικά τραγούδια.  Συμμετείχαμε στο άναμμα του Φανού και παρουσιάσαμε Μεσολογγίτικους χορούς στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία της πόλης. Έπειτα, συνεχίζοντας να  χορεύουμε σε ρυθμούς παραδοσιακούς, κατευθυνθήκαμε προς το χώρο του Φανού όπου γλεντήσαμε μαζί με τους Κοζανίτες φίλους μας μέχρι πρωίας.

Τα κεράσματα έδιναν και έπαιρναν, το κέφι παρέμεινε αμείωτο κι εμείς είχαμε την τύχη και την ευκαιρία να βιώσουμε  το πώς πραγματικά γιορτάζεται η ελληνική αποκριά. Την επομένη,  επισκεφθήκαμε το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο καθώς  και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κοζάνης. Ακολούθως, η αποστολή αναχώρησε για την πόλη της Σιάτιστας, όπου και ξεναγηθήκαμε πλήρως και κατατοπιστικά  σε διάφορα αρχοντικά μακεδονικής αρχιτεκτονικής.

Τελευταίος  σταθμός μας ήταν τα Γρεβενά, όπου τιμήσαμε για άλλη μια φορά τα παραδοσιακά εδέσματα σε τοπική ταβέρνα.

Θερμές ευχαριστίες για την υπέροχη φιλοξενία εκφράζονται προς τον Πρόεδρο κο Αντώνη Μαυρουδή, τον χοροδιδάσκαλο κο Στέλιο Μπούκο, το Δ.Σ. καθώς και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου  «Πλατάνια» . Ευχόμαστε «εις το επανιδείν» στο Μεσολόγγι το καλοκαίρι.

Οι δράσεις του Συλλόγου μας συνεχίζονται πάντα με πίστη στην ελληνική παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό.

Εκ του Δ.Σ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία