Αγγελίες    Επικοινωνία

Προς: κ. Κώστα Λύρα,

Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου

κ. Δήμαρχε, παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Δ. Θεοδωρικάκος, με σχετική επιστολή του προς τους Δήμους της χώρας απευθύνει «εντέλεσθε» να κατατεθούν τα ταμιακά διαθέσιμα των Δήμων στην Τράπεζα Ελλάδος, με την συνοδό απειλή ότι εάν κάτι τέτοιο δεν γίνει θα «περικοπούν οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι» των Δήμων, δηλαδή η τακτική τους επιχορήγηση! Σε παλαιότερες εποχές τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ – ΠΕΔ) είχαν βγει στα “κεραμίδια”. Τώρα, ουσιαστικά, τηρούν «σιγή ασυρμάτου».

Ποια είναι η άποψη της Δημοτικής Αρχής και πώς σκέπτεται να αντιδράσει επί του συγκεκριμένου;

2. Πού βρίσκεται η διαδικασία διερεύνησης ενδεχόμενης κατάχρησης στην Κοινωφελή Επιχείρηση και στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή; Έχουν βάση οι ισχυρές ενδείξεις για “τρύπα” στην Κοινωφελή Επιχείρηση 13.500 ευρώ – που αφορά έξοδα παράστασης του τέως Προέδρου κ. Τάσου Σκαρμούτσου – και αντίστοιχο “άνοιγμα” στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή τα έτη 2017-2018 της τάξης των 67.000 ευρώ και στο Δημοτικό Ωδείο, που ανήκει στην Κοινωφελή Επιχείρηση της τάξης των 40.000 ευρώ; Παρακαλούμε για την ενημέρωση του σώματος και τι πρόκειται να πράξει η Δημοτική Αρχή.

Παντελής Σκαρμούτσος
Παναγιώτης Νούλας
Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Για τη Δημοτική Παράταξη
«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Πλώρη για Οινιάδες

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 25/04/2019

 

Υποψήφιος στην Δ.Ε. Οινιαδών θα είναι µάλλον ο Πάνος Παπαδόπουλος αυτή την φορά.

Ο διοικητής του νοσοκοµείου ως γνωστόν στηρίζει τον Παντελή Σκαρµούτσο και τον συνδυασµό «Συµµαχία για το Μέλλον» και κρίθηκε πιο χρήσιµο να είναι στις Οινιάδες υποψήφιος ώστε να διεκδικήσει µε µεγαλύτερες αξιώσεις µια έδρα και εκεί ο συνδυασµός. Αυτό φαίνεται πιο εύκολο λόγω της µεγάλης...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 25/04/2019

Την αισιοδοξία του ότι ο συνδυασμός του θα βρεθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών και μάλιστα με καλή προοπτική, εκφράζει ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Παντελής Σκαρμούτσος σε συνέντευξή του στην ΑΙΧΜΗ.

Αναφέρεται στο πρόγραμμά του, το οποίο είναι συγκροτημένο και βασισμένο στις πραγματικές ανάγκες, καθώς ήταν ένας εκ των βασικών συντακτών του προγράμματος του Περιφερειακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας που αφορούσε την Αιτ/νία. Για να βοηθήσει μάλιστα τον τόπο του αρνήθηκε την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Απ. Κατσιφάρα. Εκτός των άλλων ασκεί κριτική και στην πενταετή θητεία του Ν. Καραπάνου, η οποία, όπως υπογραμμίζει, αφήνει πίσω της  περισσότερα προβλήματα από εκείνα που παρέλαβε, δεδομένου ότι είχε ως στόχο την επανεκλογή και το βόλεμα των δικών της παιδιών. 

 

Να ξεκινήσουμε από το πώς προέκυψε η υποψηφιότητά σας, δεδομένου ότι υπήρξαν διάφορες συζητήσεις και διαβουλεύσεις σχετικά με τον υποψήφιο από το χώρο της κεντροαριστεράς.

Είναι γεγονός ότι ο αρχικός σχεδιασμός δεν συμπεριελάμβανε την δική μου κάθοδο ως επικεφαλής του συνδυασμού. Για διαφόρους λόγους που δεν είναι του παρόντος, τόσο ο κύριος Π. Παπαδόπουλος, όσο και ο κύριος Π. Παπαγεωργίου που είχαν αρχικά προταθεί, δεν μπόρεσαν να κατέβουν ως υποψήφιοι επικεφαλής του συνδυασμού. Θεωρείτο αυτονόητο ότι εγώ έπρεπε να κατέβω ως υποψήφιος του Περιφερειακού ψηφοδελτίου του κυρίου Κατσιφάρα, εκ του γεγονότος ότι ήμουνα εκ των κυρίων συντακτών του προγράμματος του Περιφερειακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας, που αφορούσε τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους παραπάνω υποψήφιους, αλλά και για το γεγονός ότι βασική μου προτεραιότητα ήταν να βοηθήσω την πόλη που γεννήθηκα, αλλά και ολόκληρο τον Δήμο Ι.Μ. Μεσολογγίου, αρνήθηκα να συμμετάσχω στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο. Στις εκλογές του 2014 στον προοδευτικό – δημοκρατικό χώρο είχαν κατέλθει τέσσερις συνδυασμοί με συνολικό ποσοστό άνω του 43%. Διαβλέποντας λοιπόν τον κίνδυνο, όλος αυτός ο χώρος να μείνει χωρίς εκπροσώπηση και θεωρώντας το γεγονός απαράδεκτο, αποφάσισα την κάθοδό μου, αφού προηγουμένως είχα σχετικές συζητήσεις και πήρα την στήριξη προσώπων διαφόρων πολιτικών χώρων, ανεξάρτητων κινήσεων αλλά και ανθρώπων στους οποίους τρέφω προσωπική εκτίμηση.

 

Έχετε την στήριξη του κεντροαριστερού χώρου και των παρατάξεων που ζήτησαν την ψήφο των δημοτών στις προηγούμενες εκλογές; Μεταφράζεται αυτή με συμμετοχή στελεχών τους στο ψηφοδέλτιό σας;

Όπως ανέφερα, έχω την στήριξη όχι μόνο ολόκληρης της Κεντροαριστεράς αλλά και δημοκρατικών πολιτών από τον χώρο της συντηρητικής παράταξης που αντιτίθενται, στις υποψηφιότητες των κ.κ. Λύρου και Καραπάνου. Η στήριξη αυτή μεταφράζεται όχι μόνο με την συμμετοχή στελεχών από όλους τους χώρους στο ψηφοδέλτιο, αλλά κυρίως με την στήριξη των πολιτών που βρίσκονται στους χώρους αυτούς και βοηθούν με κάθε τρόπο την προσπάθειά μας. Μια από τις προϋποθέσεις που ζήτησα από όλους όσους είχαν την πρόθεση να συμμετάσχουν στην παράταξή μας, ήταν να μην εμπλέξουν τις όποιες αντιθέσεις υπάρχουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, μέσα στο Δήμο. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του Δήμου μας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την σύμπνοια και την ομόνοια όλων μας για τον κοινό σκοπό. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο συνδυασμός μας κατεβαίνει στην μάχη των δημοτικών εκλογών ως ανεξάρτητος και ζητάμε την στήριξη όλων των Δημοτών μας.

 

Πώς κρίνετε την πενταετή θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής;

Δυστυχώς, η πενταετής θητεία του κου Καραπάνου, στιγματίστηκε από την πλήρη αδιαφορία του για το Δήμο, από τις συνεχείς αναθέσεις έργων χωρίς διαγωνισμούς, από το βόλεμα των δικών του παιδιών, από την μη ορθολογική χρήση των οικονομικών πόρων που αφειδώς έλαβε από την Κυβέρνηση. Κεντρικός του στόχος ήταν όχι η ανάπτυξη του Δήμου αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα επανεκλεγεί. Τα προβλήματα που υπήρχαν κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, υπάρχουν και σήμερα και μάλιστα πολύ πιο οξυμένα από ότι τα παρέλαβε.

Στον τομέα της καθημερινότητας του πολίτη δεν λύθηκε κανένα θέμα. Η καθαριότητα ελλιπής, ο δημοτικός φωτισμός σε μεγάλες περιοχές του Δήμου επίσης, οι λακκούβες στους δρόμους έχουν γίνει δημοτικό σπορ και τα αδέσποτα συνεχίζουν ανενόχλητα το θεάρεστο έργο των συνεχών επιθέσεων κατά των πολιτών, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προγράμματα για δημιουργία κυνοκομείων.

Στον τομέα των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο τόπος δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, τα πάντα λιμνάζουν και είναι αδύνατον να θυμηθούμε κάποιο έργο του.

Χαρακτηριστικά θα ήθελα να αναφέρω το πρόβλημα της Μαρίνας Μεσολογγίου ενός έργου αναπτυξιακής πνοής, που καρκινοβατεί χρόνια τώρα με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου.

Την ύδρευση του Αιτωλικού, ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα που όχι μόνο δεν λύθηκε παρά τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί, αλλά αναγκάζει και τους κατοίκους του να πληρώνουν χωρίς να έχουν πόσιμο νερό στα σπίτια τους.

Όσο για τις εκταμιεύσεις πόρων από τα διάφορα προγράμματα και το ΕΣΠΑ, μάλλον είναι άγνωστες λέξεις για την παρούσα δημοτική αρχή, για το λόγο αυτό πιστεύω ότι θα πάρει και την απάντηση που της αξίζει στις προσεχείς εκλογές.

Με λίγα λόγια η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής άφησε περισσότερα προβλήματα από όσα παρέλαβε.

 

Ποιο είναι το δικό σας πρόγραμμα; Τι θεωρείτε ότι αποτελεί προτεραιότητα για τον δήμο;

Το δικό μας πρόγραμμα που θα αναλυθεί σταδιακά μέχρι τις εκλογές, περιλαμβάνει δύο σκέλη, το βραχυπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο.

Στο πρώτο σκέλος περιλαμβάνονται τα άμεσα προβλήματα της καθημερινότητας, η επίλυση των οποίων μπορεί να γίνει γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται, η καθαριότητα, ο δημοτικός ηλεκτροφωτισμός, η απαράδεκτη κατάσταση των δρόμων, σε όλες της κοινότητες του Δήμου, το κυνοκομείο για τα αδέσποτα, το δημόσιο internet με εντοπισμό όλων των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και αξιοθέατων, καθώς και η άμεση εμπλοκή του δήμου στον τομέα της ανακύκλωσης των αστικών αποβλήτων, με την κατάλληλη ενημέρωση των πολιτών και την προμήθεια των απαραίτητων μέσων. Για όλα τα θέματα θα υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας η δημότες θα ενημερώνονται συνεχώς.

Στο δεύτερο σκέλος περιλαμβάνονται τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και τα έργα αναδιάρθρωσης της πρωτογενούς παραγωγής, που έχει ανάγκη ο Δήμος. Έργα που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της πόλης, θα δημιουργήσουν αναπτυξιακή δυναμική και θα τον καταστήσουν τουριστικό προορισμό.

Σε αυτή την κατηγορία υπάγονται τα έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της πόλης, του λιμένα Μεσολογγίου, του δρόμου και του νησιού της Τουρλίδας, καθώς και της Συρμής. Η ανακαίνιση της πατρογονικής οικίας Παλαμά και του Μουσείου Κατράκη, του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού και η μετατροπή του σε σύγχρονο πολυχώρο με μουσείο εικονικής πραγματικότητας με αναφορά στην ιστορία του τόπου. Η μελέτη αποκατάστασης των γεφυριών του Αιτωλικού και η εξεύρεση εναλλακτικής διαδρομής για τα βαρέα οχήματα. Σε πρώτη προτεραιότητα θα μπει η επίλυση των δύο μεγάλων εκκρεμοτήτων, της Μαρίνας Μεσολογγίου και της οριστικής και βιώσιμης λύσης της ύδρευσης του Αιτωλικού.

Η άρση των αναχωμάτων της λιμνοθάλασσας για την ελεύθερη ροή των υδάτων και η επίλυση του προβλήματος του ευτροφισμού στο Αιτωλικό. Θα ληφθούν μέτρα και θα γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις για μια ήπια οικοτουριστική ανάπτυξη. Θα αξιοποιηθεί το παλαιό νοσοκομείο με την ένταξή του σε πρόγραμμα μετανοσοκομειακής περίθαλψης που θα λειτουργεί παράλληλα με την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών Αγίας Τριάδας.

Ο ανύπαρκτος πολεοδομικός σχεδιασμός στις περιοχές εκτός της Πύλης, με την χρόνια ταλαιπωρία εκατοντάδων συμπολιτών μας, που μονίμως πληρώνουν και μονίμως ταλαιπωρούνται και η επέκταση του σχεδίου πόλης, είναι προβλήματα των οποίων η επίλυση πρέπει να είναι άμεση.

Η αειφόρος ανάπτυξη και η πράσινη πόλη είναι καινοτόμα έργα που θα πρέπει με ομαδική προσπάθεια να κερδίσουμε δημιουργώντας έναν πρότυπο Δήμο.

Το οδικό δίκτυο των Οινιαδών με την ανακατασκευή των δρόμων προς Λούρο, Παλιοπόταμο, Διόνι και το αρχαίο θέατρο.

Η πλειονότητα των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων του Δήμου μας είναι μικρού μεγέθους, με αποτέλεσμα αν και τα παραγόμενα προϊόντα είναι άριστης ποιότητας, να έχουν αφενός μεν υψηλό κόστος παραγωγής, αφετέρου δε η μικρή παραγωγή να μην μπορεί να ικανοποιήσει την ζήτηση.

Υπάρχει λοιπόν άμεση ανάγκη θέσπισης κινήτρων για την δημιουργία συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, μέσω των οποίων θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας, μείωση του κόστους παραγωγής, χρηματοδότηση με ευνοϊκότερους όρους, αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, εξασφάλιση καλύτερων τιμών πώλησης και αύξηση των εξαγωγών. Η ύπαρξη των συνεταιρισμών θα δώσει την δυνατότητα νέων επενδύσεων στους κλάδους της τυποποίησης, της συσκευασίας, της εμπορίας χωρίς μεσάζοντες και της προβολής των αγροτικών προϊόντων, με άμεση καθετοποίηση της παραγωγής από τους ίδιους τους αγρότες.

Ο Δήμος θα μπορούσε να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή με την ίδρυση γραφείου ενημέρωσης των αγροτών που θα τους βοηθά σε τεχνικά, γεωπονικά, φορολογικά, λογιστικά και εξαγωγικά θέματα και θα τους κατευθύνει σχετικά, με το είδος της καλλιέργειας σε σχέση με την σύσταση του εδάφους, με τα είδη που προβλέπεται να έχουν αυξημένη ζήτηση στο μέλλον, άρα και καλύτερες τιμές πώλησης, με τα είδη καλλιέργειας εξαγωγικού προσανατολισμού, εισάγοντας παράλληλα την Βιολογική και ηλεκτρονική γεωργία.

Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που είναι αδύνατον να ειπωθούν σε μια συνέντευξη και τα έργα που πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα, τόσα που μια ακόμα και δύο θητείες δεν φτάνουν. Η επιλογή των προτεραιοτήτων θα γίνει από κοινού με τους Δημότες. Θα επιδιωχθεί η εξωστρεφής λειτουργία του Δήμου και η αρμονική συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες. Θα πρέπει παράλληλα να συμφωνήσουμε όλοι, σε έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό που θα υπηρετήσουν όλες οι επόμενες δημοτικές ηγεσίες για το καλό του τόπου.

Η εξυγίανση της ΔΕΥΑΜ με τα υπερβολικά ελλείμματα που έχει συσσωρεύσει, είναι άμεσης προτεραιότητας πριν να είναι πολύ αργά, για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους.

Θα ήθελα επίσης να σας δηλώσω και το τι δεν θα κάνουμε. Δεν θα στηρίξουμε προσπάθειες και επενδύσεις που απλώς καταστρέφουν το περιβάλλον και δεν προσφέρουν τίποτα στις τοπικές κοινωνίες. Αυτοί που το επιχείρησαν ή θα το επιχειρήσουν, θα μας βρουν απέναντι, θα είμαστε μπροστά στις νομικές ενέργειες εναντίον τους, μπροστά και στους κοινωνικούς αγώνες, για καλύτερη ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε, του νερού που πίνουμε και της τροφής που καταναλώνουμε, για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Οι μελέτες για τα έργα τα οποία πρόκειται να εκτελέσουμε, θα επιδιωχθεί να γίνουν με τα αντίστοιχα τμήματα Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και ομάδες τοπικών επιστημόνων που αποδεδειγμένα αγαπούν και βοηθούν αφιλοκερδώς τον τόπο τους, με το ελάχιστο δυνατόν κόστος. Τέλος στο καθεστώς των αναθέσεων και μελετών με υπερβολικό τίμημα, για να κερδίζουν ορισμένοι. Μέρος του προγράμματος ανάπτυξης θα χρηματοδοτηθεί και από την πάταξη της σπατάλης στον Δήμο και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του.

 

Αντικειμενικά ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας για τον προεκλογικό σας αγώνα είναι λίγος. Ωστόσο, πώς βλέπετε το αποτέλεσμα;

Κι άλλες φορές στο παρελθόν συνδυασμοί, που κατέβηκαν αργοπορημένα στην δημοτική σκηνή, πήραν την πρώτη θέση στις εκλογές. Η κάθοδός μας ανακούφισε πολλούς δημότες μας, οι οποίοι με τους δυο άλλους συνδυασμούς δεν βλέπουν μέλλον και πολλοί προσανατολίζονταν στην αποχή. Πιστεύουμε ότι οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες που είναι η πλειοψηφία στο Δήμο μας, θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα στηρίξουν μια αναπτυξιακή πολιτική με αύξηση θέσεων εργασίας και περιβαλλοντική ευαισθησία. Θα στηρίξουν το μέλλον τους και όχι τον κουμπάρο, το συγγενή η τον διαπλεκόμενο. Είμαι σίγουρος ότι όσο θα μας γνωρίζουν τόσο θα αυξάνονται τα ποσοστά μας και ο χρόνος που υπάρχει είναι αρκετός.

 

Αν δεν βρεθείτε εσείς στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ποια θα είναι η στάση σας; Σε ποιον θα προσφέρετε την στήριξή σας;

Καταρχάς θεωρούμε ότι θα καλύψουμε τον χαμένο χρόνο και θα βρεθούμε στον δεύτερο γύρο. Ο νέος εκλογικός νόμος «Κλεισθένης Ι» ο οποίος προβλέπει την απλή αναλογική, επιβάλλει μια νέα κουλτούρα συνεργασιών, δημιουργεί ένα νέο δημοκρατικό τοπίο στην αυτοδιοίκηση, στο οποίο πρέπει όλοι να προσαρμοσθούμε. Εμείς πάλι από θέση αρχής πιστεύουμε στις συνεργασίες, στο εμείς και όχι στο εγώ. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι θα συνεργασθούμε. Η όποια μετεκλογική συνεργασία όμως θα βασίζεται σε αρχές και προϋποθέσεις και αυτές είναι:

 1. Η συνεργασία θα είναι προγραμματική και θα έχει ως στόχο την εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας του Δήμου μας και την άμεση επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
 2. Η όποια συνεργασία θα πρέπει να γίνεται με βάση τις αρχές της ειλικρίνειας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όποιος αρνείται την συνεργασία με τις παραπάνω προϋποθέσεις θα αναλάβει και τις ευθύνες απέναντι στους πολίτες που τον ψήφισαν. Άλλη χαμένη τετραετία δεν πρέπει να υπάρξει κι εμείς νερό στο κρασί μας δεν πρόκειται να βάλουμε.

Τέλος θα ήθελα να σας πω ότι ο Συνδυασμός μας θα στηρίξει στις κοινότητες, όλους τους ανεξάρτητους τοπικούς συνδυασμούς όπου υπάρχουν. Ο στόχος μας είναι κοινός και η πολυδιάσπαση βλάπτει.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Η Δημοτική μας παράταξη δημοσιοποιεί τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτιά της.

Εντός των επόμενων ημερών, θα ολοκληρωθεί ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων. Ευχόμαστε σε όλους καλό αγώνα και επιτυχία.

 1. Αγγελοπούλου Ευσταθία του Νικολάου, Έμπορος
 2. Ακρίδας Πάνος του Δημητρίου, Αγρότης
 3. Αντωνόπουλος Σπύρος του Αντωνίου, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 4. Γκασιούκα Μαρία του Αντωνίου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου
 5. Ζήκος Γεώργιος του Ιωάννη, Ελαιοχρωματιστής
 6. Θεολόγος Χρήστος του Αντωνίου, Εκπαιδευτικός
 7. Καζάνα Διαμάντω του Δημήτριου, Ιδιωτικός υπάλληλος
 8. Καλύβας Σταύρος του Ιωάννη, Συνταξιούχος
 9. Καπνίση Μαρία του Ιωάννη, Φοιτήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου Πανεπιστημίου
 10. Καππές Μιχαήλ του Ιωάννη, Ελεύθερος Επαγγελματίας
 11. Κηρύκου Χριστίνα του Κωνσταντίνου, Κομμώτρια
 12. Κολοζάκης Παναγιώτης του Δημητρίου, Ελεύθερος Επαγγελματίας
 13. Κουφός Σπύρος του Κωνσταντίνου,Γεωπόνος - π. Αναπληρωτής Γεν. Δντής Αναπτυξιακής Αιτωλ/νίας
 14. Κρήτας Αριστοτέλης του Πέτρου, Εκπαιδευτικός
 15. Κωνσταντέλος Θεοφάνης του Ιωάννη, Ελεύθερος επαγγελματίας
 16. Λάκκα Βασιλική του Κωνσταντίνου Οικιακά
 17. Μπουργαζά Μαρία του Γεώργιου,  Βρεφονηπιοκόμος
 18. Μπερτσιάς  Δημήτρης του Παναγιώτη, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 19. Μπρούμας Βασίλης του Δημητρίου, Ιατρός Ψυχίατρος
 1. Νούλας Παναγιώτης του Κωνσταντίνου, Δημόσιος υπάλληλος - Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος
 2. Ντζούφρας Ιωάννης του Κωνσταντίνου, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 3. Ξάνθης Νίκος του Διονυσίου, Αγρότης
 4. Οικονόμου Αρετή του Ανδρέα, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 5. Παλιάτσας Χαράλαμπος του Νικολάου, Ελεύθερος Επαγγελματίας
 6. Παναγιωτοπούλου - Παπαθανασίου Κωνσταντίνα Δημήτριος, Εμπόριο ελαιών & ελαίου
 7. Παπαδόπουλος Παναγιώτης του Ευθυμίου, Οικονομολόγος
 8. Πατρινού Καλλιρόη του Μελετίου, Εναλλακτική Θεραπεύτρια
 9. Ρουμελιώτης Κώστας του Εμμανουήλ, Συνταξιούχος ΗΛΠΑΠ, π. Συνδικαλιστής
 10. Σκαλιώτης Σπύρος του Ελευθερίου, Προγραμματιστής / ΙΤ
 11. Τσάμης Παναγιώτης του Αποστόλου, Αγροτικά - Οικοδομικά
 12. Τσερεμέγκλης Ανδρέας του Γεωργίου, Ιχθυολόγος
 13. Τσίντζου Ελένη του Παναγιώτη, Ιδιωτική υπάλληλος
 14. Τσιρώνης Δημήτριος του Σπύρου, Αγρότης
 15. Τσώλου Ελένη του Αθανασίου, Ιδιωτική υπάλληλος
 16. Φακιολάς Δημήτρης του Γεωργίου, Αντιστράτηγος Π.Σ ε.α.
 17. Χαράτσογλου Γιαννούλα του Βασιλείου, Οικιακά
 18. Χολέβας Αναστάσιος, του Ιωάννη, Φοιτητής Οικονομικού τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών
 19. Χονδρός Νικόλαος του Γρηγορίου, Ιατρός - Ακτινοδιαγνώστης
 20. Χουλιάρας Ηλίας του Δημητρίου, Υπάλληλος Νομαρχίας
 21. Χριστοδούλου - Μπελέκου Άννα του Αποστόλου, Ιδιωτική Υπάλληλος

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία