Αγγελίες    Επικοινωνία

Μία ακόμη ποδηλατική διαδρομή σε Πάλαιρο - Μύτικα διοργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «MEDCYCLETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό» που χρηματοδοτείται από το διακρατικό πρόγραμμα Interreg Med 2014-2020.

H Δυτική Ελλάδα μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων, στο πλαίσιο του οποίου διαμορφώνεται η Μεσογειακή, παράκτια ποδηλατική διαδρομή (EurοVelo 8) που θα ξεκινάει από την Ισπανία και θα καταλήγει στην Κύπρο. Η διαδρομή σχεδιάστηκε από το European Cyclists’ Federation (ECF).

Η ποδηλατική διαδρομή Πάλαιρος – Μύτικας είναι 19 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία (λιμάνι) στην Πάλαιρο και τερματισμό στο λιμάνι του Μύτικα.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στο link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfUZdkbB-gzG8e1Ww0N-BvVzELUZAhvFTE-jx9qj0w0rEHeFA/viewform

Το πρόγραμμα στοχεύει στη βιώσιμη ενίσχυση των αναπτυξιακών πολιτικών για αποδοτικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της πολιτισμικής κληρονομίας στις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως επίσης στη δημιουργία ενός βιώσιμου παράκτιου και παραθαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου.

Το έργο αποτελεί υποέργο του EuroVelo 8 - Mediterranean Route - Ευρωπαϊκές Ποδηλατικές Διαδρομές, προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) για την ανάπτυξη δικτύου υψηλής ποιότητας ποδηλατικών διαδρομών που συνδέει όλη την Ευρώπη και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Εταίροι του Προγράμματος είναι: Περιφερειακή Κυβέρνηση Ανδαλουσίας ως επικεφαλής, Ομοσπονδία Ευρωπαίων Ποδηλατιστών, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, Τμήμα Συμβουλίου Άλπεων, Περιφέρεια Friuli Venezia Giulia, Αναπτυξιακό Κέντρο Koper, Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού, Γενική Διεύθυνση Τουρισμού της Κυβέρνησης της Καταλονίας, Συνεργατικός Σχηματισμός για Οικο-κοινωνική Καινοτομία και Ανάπτυξη, Κοινοπραξία Επαρχίας Μάντοβα.

Η Νεολαία Θυάμου Αιτ/νίας “Valtos Bikers "παίρνει και φέτος τα βουνά και σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις δράσεις της.

Φτάνοντας τα 6 χρόνια, εξελισσόμαστε και για πρώτη φορά ξεκινάμε μια μέρα νωρίτερα για το βουνό, το Σάββατο 10 Αυγούστου όπου και θα διανυκτερεύσουμε κάνοντας κάμπινγκ στο βουνό.

Θα κατασκηνώσουμε κοντά στο χώρο εκκίνησης, πάνω από το χωριό Πατιόπουλο στη θέση (Σβάρνα). Το κάμπινγκ είναι προαιρετικό, οι συμμετέχοντες θα αναχωρήσουμε από το χωριό Θύαμο ώρα 17:00 με αυτοκίνητο της διοργάνωσης,με τις δικές μας προσωπικές σκηνές και το ποδήλατό μας για την επόμενη μέρα. Εκεί θα είναι και η ομάδα “Hikers Thessaloniki” όπου θα οργανώσουν ποικίλες δραστηριότητες υπαίθρου για όλους τους συμμετέχοντες ποδηλάτες.

Την Κυριακή, για όσους δεν θα συμμετέχουμε στο κάμπινγκ του Σαββάτου, θα ξεκινήσουμε από το χωριό Θύαμος ώρα 07:15 με φορτηγό και αγροτικά αυτοκίνητα για να μεταφερθούμε στο σημείο έναρξης. Σημείο εκκίνησης της ποδηλατοδρομίας θα είναι ο ιστορικός ναός της Αγίας Σωτήρας (θέση Σβάρνα) ώρα 08:30. 

Θα ακολουθήσουμε τον δασικό δρόμο που συνδέει το Πατιόπουλο με το Περδικάκι και έχει κατάληξη τη λίμνη Κρεμαστών. Αν και θεωρείται από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στην Ελλάδα, στο χείλος του γκρεμού το τοπίο του ταξιδιού σε αποζημιώνει. Είναι μαγευτικό και καταπράσινο, με απόκρημνους βράχους να μας συντροφεύουν, και τον ποταμό Αχελώο (2ο σε μήκος μεγαλύτερο ποταμό της Ελλάδας) συνοδοιπόρο μας, στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής.

Η περιοχή ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό κάλος , προστασίας των ειδών και των ενδιαιτημάτων τους, με προστατευόμενα είδη πουλιών και ζώων, που ενδεχομένως θα συναντήσουμε. 

Κινούμενοι στο επιβλητικό τοπίο κατευθυνόμαστε στο χωριό Περδικάκι (ή Σακαρέτσι) που φημίζεται για το γεγονός ότι στα 400 χρόνια της Τουρκοκρατίας παρέμεινε ελεύθερο, καθώς δεν εγκαταστάθηκε ποτέ τουρκική φρουρά στο χωριό αυτό.

Επόμενος σταθμός είναι το χωριό Εμπεσός, όπου είναι γνωστό για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλεξίπτωτου Πλαγιάς στο βουνό της Καλάνας, όπου δεσπόζει από μακριά, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο στη αρχή της Άνοιξης πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων συμμετεχόντων. Αποτελώντας μοναδικό αθλητικό γεγονός για την περιοχή.

Η διαδρομή είναι 35χλμ, 15χλμ χωμάτινο δρόμο με πετρώδες έδαφος και 20χλμ με άσφαλτο. Το υψόμετρο θα αγγίξει τα 1271 μέτρα.

Το ταξίδι ολοκληρώνεται στο χωριό μας τον Θύαμο (θέση Πλατάνια), όπου θα απολαύσουμε μια μικρή γιορτή, με ξεκούραση, δροσερό νερό και τοπικά εδέσματα από τους κατοίκους του χωριού.

Και για τις δύο ημέρες της διοργάνωσης την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης την έχει αναλάβει η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου.

****Θυμόμαστε ότι…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ΒΟΛΤΑ

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΓΕΜΑΤΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Συνεχίζουμε και εξελισσόμαστε όλοι μαζί, αγαπώντας και προβάλλοντας τον τόπο μας.

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε και φέτος, “ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ”

Απαραίτητη η παρακάτω αίτηση συμμετοχής:

6η Ποδηλατοδρομία Νεολαίας Θυάμου Αιτ/νιας "Valtos Bikers" 10-11/2019

Η διαδρομή

https://ridewithgps.com/routes/30241786

Σημείο εκκίνησης ποδηλατοβόλτας Ι.Ν Αγίας Σωτήρας Σβάρνα.

Ι.Ν. Αγία Σωτήρα Σβάρνας

Η εκδήλωση στο facebook

https://www.facebook.com/events/3298382286853880/

Η σελίδα Valtos bikers

Security Check Required

τα χωριά της διαδρομής

intro

Αρχική

http://www.empesos.com

Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε ο 9ος ποδηλατικός γύρος Ευηνοχωρίου στον οποίο και φέτος ανταποκρίθηκαν δεκάδες ποδηλάτες όλων των ηλικιών.

Ο ποδηλατικός γύρος δημιουργήθηκε από τον αείμνηστο Κώστα Ξηρό και συνεχίζεται απο τον Παλασκώνη Κώστα που συνεργαζόταν χρόνια με την βοήθεια των συλλόγων του χωριού μας.

Μια όμορφη βόλτα στο χωριό μας συνολικής απόστασης περίπου 12 χιλιομέτρων ξεκινώντας από τον πολιούχο μας Άγιο Χαράλαμπο περιδιαβαίνοντας όλες τις γειτονιές του χωριού με τερματισμό στον Άγιο Χαράλαμπο που συνδύασε την άσκηση του σώματος , το γέλιο, την χαρά και την διασκέδαση των ποδηλατών.

Σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής είχαν στηθεί κιόσκια που πρόσφεραν στους συμμετέχοντες νερά και χυμούς (Κερατέα, πλατεία Οδυσσέας Ελύτης, Άγιος Χαράλαμπος , κάτω συνοικισμό, σε μια άριστη συνεργασία των συλλόγων Άγιος Ιωάννης, Αρχαία Καλυδώνα, Κοίμηση Θεοτόκου, Αθλητική Ένωση Ευηνοχωρίου και με την σημαντική συμμετοχή και συνεισφορά συγχωριανών εθελοντών και της Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου.

Σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν και καπέλα που ήταν μια προσφορά της επιχείρησης Home & Tools (Γεωργία Ξηρού) η οποία στηρίζει αυτή τη διοργάνωση ανελλιπώς έως σήμερα.

Επίσης τα κιόσκια και η δωρεάν κλήρωση μεταξύ των συμμετεχόντων με ποδηλατικά δώρα ήταν προσφορά της Bike Houtas του Κωνσταντίνου Χούτα.

Καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής υπήρχε τεχνική υποστήριξη απο την εταιρεία ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΚΚΟΣ - Νίκος Κάκκος προσφέροντας λύση σε τεχνικά προβλήματα των ποδηλατών.

Χορηγοί της εκδήλωσης:

HOME & TOOLS - Γεωργία Ξηρού

BIKE HOUTAS - Κωνσταντίνος Χούτας

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΚΚΟΣ - Νικόλαος Κάκκος

ΝΕΡΑ – Νικόλαος Κάκκος

Συγχαρητήρια σε όλους και ανανεώνουμε το ραντεβού για τον επόμενο ποδηλατικό γύρο…

Πηγή: evinochori-kalidona.gr

Σας προσκαλούμε σε μια ξεχωριστή ποδηλατική εμπειρία στα βουνά της ορεινής Ναυπακτίας.

Τρέξτε με ασφάλεια σε υπέροχα δασικά μονοπάτια, στα 1.200 υψόμετρο, διαλέγοντας mtb διαδρομή των 40km  ή των 26mk, σε πέντε ηλικιακές κατηγορίες ανδρών, εφήβων και γυναικών.

Δηλώστε συμμετοχή τώρα στο www.bike.prasinomple.gr

Σας περιμένουμε... στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας!

Απούσα η... πόλη του ποδηλάτου

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 09/05/2019

 

Δεν ήταν επιτυχηµένη η εκδήλωση που πραγµατοποιήθηκε στο Μεσολόγγι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράµµατος medcycletour στο οποίο συµµετείχε και η Περιφέρεια. Επρόκειτο για µια εκδήλωση που περιελάβανε µια ποδηλατική διαδροµή από το Μεσολόγγι µέχρι το Αιτωλικό, στην οποία η συµµετοχή ήταν σχεδόν µηδενική, επειδή προφανώς δεν προβλήθηκε επαρκώς και δεν στηρίχθηκε από την δηµοτική αρχή. Ελάχιστοι γνώριζαν ότι θα γίνει η συγκεκριµένη εκδήλωση που είχε ως...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Έγινε σήμερα η ποδηλατική διαδρομή στο Μεσολόγγι που ανήκει στο Ευρωπαϊκό έργο «MEDCYCLETOUR» στο οποίο συμμετείχε  ως εταίρος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

Η ποδηλατική αυτή διαδρομή-περιήγηση είχε ως  σκοπό να ενημερώσει  και να  ευαισθητοποιήσει τους φίλους του ποδηλάτου αλλά και φορείς επιχειρήσεις, καθώς και το ευρύ κοινό για την αξία και τη συμβολή του ποδηλάτου στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διατήρηση και διαχείριση παράκτιων ζωνών και τοπικών πόρων, καθώς και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Αφετηρία και τερματισμός ήταν το Λιμάνι Μεσολογγίου ενώ η διαδρομή περιελάμβανε: οδός Κύπρου, επαρχιακή οδός Αιτωλικού-Μεσολογγίου, διέλευση 1ης πολυτοξοτής γέφυρας Αιτωλικού, κυκλική περιμετρική πορεία νησίδας Αιτωλικού, μουσείο Βάσως Κατράκη, διέλευση 1ης πολυτοξοτής γέφυρας Αιτωλικού προς Μεσολόγγι, Φορέας Διαχείρισης λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, διακλάδωση επαρχιακής οδού Μεσολογγίου-Αιτωλικού, είσοδος παραλιακής οδού Μεσολογγίου. 

Παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Αντιπεριφερειάρχες και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Από τον δήμο Μεσολογγίου δεν υπήρχε εκπροσώπηση, ενώ και η συμμετοχή ήταν ελάχιστη. Παρόλο που το Μεσολόγγι είναι η πόλη του ποδηλάτου  δεν υπήρχε συμμετοχή των ντόπιων.

Στην διαδρομή συμμετείχαν και δυο πανελλήνιοι πρωταθλητές ποδηλάτου. Επρόκειτο για μια σημαντική εκδήλωση που όμως δεν τιμήθηκε όπως έπρεπε.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

 

Σελίδα 1 από 8

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία