Αγγελίες    Επικοινωνία

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

Έλαβε τέλος η μοναδική έκθεση του αγαπημένου Λεωνίδα Στούμπου στη «Διέξοδο».

Η προσέλευση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική… Όλοι μιλούν για ένα καλλιτέχνη που κατάφερε με αγάπη και ευαισθησία να απαθανατίσει με τη φωτογραφική του μηχανή τις ομορφιές του Μεσολογγίου. Οι επισκέπτες, όλοι ανεξαιρέτως, έφευγαν από την έκθεση με ενθουσιασμό.

Ήταν ομολογουμένως μια έκθεση που θα τη θυμόμαστε για καιρό.

Συγχαρητήρια στον φίλο Λεωνίδα με την ευχή να επαναλάβει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.  

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Το άνοιγμα το χεριών και της καρδιάς του Λεωνίδα ίσως δεν ήταν αρκετή για να χωρέσει την αγάπη που εισέπραξε από τον κόσμο που βρέθηκε κοντά του στο ξεκίνημα της πρώτης του έκθεσης.

Μέσα σε μια κοσμοπλημύρα φίλων της φωτογραφίας και του Λεωνίδα Στούμπου εγκαινιάσθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» η πρώτη έκθεσή του.

Ο Λεωνίδας Στούμπος εκτός από τη βαθύς γνώστης και δάσκαλος της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής τα τελευταία χρόνια αποκάλυψε ότι διαθέτει και μεγάλο ταλέντο στη φωτογραφία.

Με έναν ευαίσθητο τρόπο και μια ξεχωριστή ματιά κατορθώνει, με τη μικρή φωτογραφική μηχανή τσέπης που μόνιμα κρατά στο χέρι του, να «αιχμαλωτίζει» την ομορφιά του Μεσολογγίτικου τοπίου και παράλληλα να την «απελευθερώνει». Έχοντας αγάπη και σεβασμό στη φύση, την καδράρει σε δικά του πλαίσια και στη συνέχεια την δίνει λαμπερή και ξάστερη να την απολαύσει ο θεατής.

Την θέαση εξήντα τέτοιων «απελευθερωμένων» τοπίων απόλαυσαν στο ξεκίνημα της έκθεσης οι εκατοντάδες φιλότεχνοι και φίλοι του Λεωνίδα που έφτασαν από διάφορα μέρη της Ελλάδος για να δουν τις δημιουργίες του, να ακούσουν τις σκέψεις του και να τον συγχαρούν.

Τον συντονισμό των εγκαινίων είχε αναλάβει για λογαριασμό της «Διεξόδου» η επιμελήτρια του Ιστορικού της Μουσείου Ειρήνη Καρανικόλα η οποία πρώτο κάλεσε στο βήμα τον δημοσιογράφο Χρήστο Χαλαζιά που μίλησε για την προσωπικότητα του καλλιτέχνη ενώ στη συνέχεια η διακεκριμένη φωτογράφος Άντα Κάζαγλη μίλησε για την προσωπική της γνωριμία με τον Λεωνίδα και η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τον Πανεπιστημιακό Καθηγητή Φωτογραφίας Πολυδεύκη Ασωνίτη ο οποίος προσέγγισε τις εκτιθέμενες «φωτογραφικές ματιές» από καλλιτεχνικής πλευράς χαρακτηρίζοντάς τες «γέφυρες επικοινωνίας με τη φύση την γαλήνια και συνάμα δυναμική που σε ταξιδεύει και σε κάνει να ονειρεύεσαι».

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 30 Ιουνίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας & Τρίτης) 11 – 1 το πρωί και 8 – 10 το βράδυ, πάντα με ελεύθερη είσοδο.

Το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 9 το βράδυ εγκαινιάζεται στο Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Λεωνίδα Στούμπου με έργα εικόνες που «αιχμαλώτισε» η μικρή φωτογραφική του μηχανή τσέπης τύπου Compact την προηγούμενη διετία πρωτίστως στο μαγευτικό τοπίο της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.

Το έργο του Λεωνίδα Στούμπου θα παρουσιάσουν ο καθηγητής φωτογραφίας και διδάκτωρ Σημειολογίας της Τέχνης Πολυδεύκης Ασωνίτης καθώς και η διακεκριμένη γραμματέας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Άντα Κάζαγλη ενώ για την προσωπικότητά του θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Η. Χαλαζιάς.

Η έκθεση, για την οποία δεν θα αποσταλούν ατομικές προσκλήσεις, θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου και θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση (πλην Δευτέρας & Τρίτης) με ελεύθερη είσοδο από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 8 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Λεωνίδας Στούμπος γεννήθηκε το 1954 στο Μεσολόγγι και έχει σπουδάσει Μουσική.

Είναι ερευνητής και δάσκαλος της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής.

Έχει εργαστεί ως επαγγελματίας μουσικός στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φωτογραφίζει ερασιτεχνικά από τη δεκαετία του ΄70.

Εκθέτει για πρώτη του φορά και οι φωτογραφίες του έχουν τραβηχτεί στο Μεσολόγγι την τελευταία διετία με μηχανή Compact τσέπης.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία