Αγγελίες    Επικοινωνία

Με μεγάλη επιτυχία και με τις καλύτερες αναμνήσεις για τους συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε το καλοκαιρινό camp του Ινστιτούτου Goethe, χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το οποίο πραγματοποιήθηκε (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!!!) στον Ξενώνα Πέτρινα στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας.

Το Ινστιτούτο Goethe (Γκαίτε) είναι το παγκόσμιας εμβέλειας και δράσης πολιτιστικό ίδρυμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Προωθεί τη γνώση της γερμανικής γλώσσας στο εξωτερικό και στηρίζει τη διεθνή πολιτιστική συνεργασία. 

Απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον, το camp είχε θέμα: "Στα ίχνη της φύσης!! Μάθηση με όλες τις αισθήσεις!!". Μαθητές Γερμανικών του Ινστιτούτου από 9 διαφορετικές χώρες, εκμεταλλευόμενοι την υποτροφία μέσω του Ινστιτούτου, είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν ομαδικά σε θεματικά projects, να προσεγγίσουν τη φύση μέσα από διαδραστικά και διαθεματικά εργαστήρια μαθαίνοντας παράλληλα τη γερμανική γλώσσα.

Το Go Nafpaktia έχοντας αναλάβει την ξενάγησή τους και την οργάνωση παράπλευρων δράσεων, τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν το θεματικό πάρκο Kravara Park στην Άνω Χώρα, με τα πανέμορφα πεζοπορικά και ποδηλατικά μονοπάτια, τις βοτανολογικές περιηγήσεις και τις επιδείξεις γαστρονομίας. Παράλληλα επισκέφτηκαν την πόλη της Ναυπάκτου και ξεναγήθηκαν στα πολιτιστικά μνημεία και στα τουριστικά αξιοθέατα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε και ξενάγηση στον Βοτανικό Κήπο "Ζέλιος Γη" όπου ενθουσιάστηκαν από τον βοτανικό πλούτο και τις θεματικές δράσεις που είχαν οργανώσει οι υπεύθυνοι του κήπου. Ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή μας που θα αποτελέσει θεματικό προορισμό τα επόμενα χρόνια.

Η επιλογή της Ορεινής Ναυπακτίας ως μέρος διεξαγωγής του camp, αποτελεί διεθνή καταξίωση για τον περιβαλλοντικό πλούτο που διαθέτουμε, αναδεικνύοντας την περιοχή μας ως προορισμό για παρόμοιες διοργανώσεις. Τα παιδιά αλλά και οι υπεύθυνοι του προγράμματος κατενθουσιασμένοι από την φιλοξενία και από τις ομορφιές της περιοχής ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 και ώρα 8:30 μ.μ. τη γιορτή λήξης της κατασκήνωσης των εκπαιδευομένων νέων του με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες.

Στη γιορτή παρευρέθηκε πλήθος κόσμου μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα διήρκησε από 5 έως 15 Ιουλίου 2019 και πραγματοποιήθηκε στο Ναυταθλητικό – Περιβαλλοντικό του Κέντρο, στο Μεσολόγγι.

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους:

- ο νέος Δήμαρχος της Ι.Π.Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος

- η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου κα Σοφία Λαναρά

- ο Πρόεδρος του ΕΨΥΠΕΑ κ. Σωτήρης Κωτσόπουλος

- Η ιδρύτρια και επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κα Μαρία Τσούτσου.

 Η γιορτή ξεκίνησε με τους κατασκηνωτές του Εργαστηρίου που παρουσίασαν γυμναστικές επιδείξεις.

 Ακολούθησε η χορωδία των εκπαιδευομένων νέων με υπέροχα ελληνικά τραγούδια.

 Η γιορτή έκλεισε με ένα γοητευτικό σεργάνι στη καταγάλανη Ελλάδα μας με το θεατρικό δρώμενο των εκπαιδευομένων νέων: «Πλώρη για το Αιγαίο…»

 Ευχαριστούμε θερμότατα τους χορηγούς μας:

- το Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Νικόλαο Καραπάνο

- τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

- την κα Βούλα Ζαφείρη

- το σκηνογράφο κ. Δημήτρη Δημητρόπουλο

- την εταιρεία ΠΙΝΔΟΣ

- την εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ

- την εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ

- το σούπερ μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ»

- το σούπερ μάρκετ «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ»

- το τυπογραφείο ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

- τα κρεοπωλεία: Παπουτσόπουλος Ιωάννης, Ντάλλης Λάμπρος και Σκαρμούτσος Δημήτριος από το Μεσολόγγι, Λιανός και Φράγκος από το Αγρίνιο, Πατρινός και Φλάκα από το Αιτωλικό.

- τα ψαράδικα του Αιτωλικού: Λασκαράτος και Μπερερής

- όλες τις κυρίες για τις δωρεές τους σε είδη διατροφής και είδη καθαριότητας που προσέφεραν για την πραγματοποίηση της κατασκήνωσης καθώς

και όλες τις εθελόντριες φίλες του Εργαστηρίου μας για τα υπέροχα εδέσματα που ευγενώς προσέφεραν στην γιορτή μας.

Άλλη μια δράση του Φορέα μας, η κατασκήνωση, που παρέχεται εντελώς δωρεάν, τελειώνει απλά, γαλήνια με την χαρά διάχυτη στα πρόσωπα των νέων μας, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία μέσα από δραστηριότητες να απολαύσουν τη θάλασσα, την ομαδική ζωή, την φιλία καθώς και να ανακουφιστούν, για το διάστημα αυτό οι οικογένειές τους.

Με ιδιαίτερη τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

 

Στις κατασκηνώσεις για αυτιστικά άτομα ο χρόνος, οι μήνες, οι ημέρες, οι ώρες ζυγίζουν όσο η αιωνιότητα.

Με τη βοήθεια του Κυρίου, για τρίτη χρονιά τα αυτιστικά άτομα του Συλλόγου μας, βρέθηκαν με γονείς ή και συνοδούς ορισμένους από την οικογένεια στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη Ρίζα Ναυπακτίας.

Δεν ήταν όπως άλλοτε ο φυσικός περίγυρος της κατασκήνωσης. Τώρα τα δέντρα φούντωσαν. Το μαϊστράλι του Πατραϊκού θώπευε τα μέτωπά μας.

Από τις Καταραχές της Κλόκοβας ασταμάτητο το βουητό από το ανεμοφύσημα. Από την πρώτη μέρα, νωρίς νωρίς κατέφταναν συνοδοί με αυτιστικά παιδιά. Έρχονταν σε γνώριμα κατατόπια. Αναζητούσαν παλιούς σύνοικους από άλλους κατασκηνωτικούς συγχρωτισμούς! Έτοιμοι να χαρούν τη συνάντηση. Η δυστυχία ενώνει τους ανθρώπους. Αισθάνονται φίλοι, αδελφοί, συνοδοιπόροι στη ζωή με φορτίο της ίδια ποιότητας και του ίδιου βάρους! Όλοι οι σύσκηνοι ζουν για την ευχάριστη στιγμή που θα ακούσουν για την ευχάριστη προοπτική στην υλοποίηση της στοχοθεσίας τους που είναι η δημιουργία στέγης μόνιμης διαμονής για το αλύτρωτο πλάσμα τους και ιδιαίτερα για το χρόνο που θα ακολουθήσει το θάνατό τους. Δεν έχουν δίκιο; Μόνο απάνθρωποι εγωιστές θα χλευάσουν το δίκιο τους.

Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει κάπου να μπορεί να πάει όταν δέχεται τα χαστούκια της μοίρας του, λέει ο φιοντόροβιτς Ντοστογιέφσκι. Πού θα πάει; Πού θα σταθεί; Στη σκιά της αγάπης εκείνων που θέλουν, αλλά και δικαιούνται να λέγονται άνθρωποι!

Στην κατασκήνωση από την πρώτη στιγμή τους περίμενε ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Μυρτιάς Ιωσήφ Ζωγράφος. Προσωπικά θα ευχόμουν και άλλοι άνθρωποι να είναι σαν αυτόν: απλοί, ευγενικοί, ανθρώπινοι. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και ιδιόρρυθμοι, σπαστικοί, εγωιστές και ουαί υμίν...

Την άλλη ημέρα έφτασε στην κατασκήνωση ο Πανοσιολογιώτατος Αρχ. π. Δαυίδ Μπαζούλας σύμψυχος του π. Ιωσήφ ετοιμοπαράδοτος στις ανάγκες των αυτιστικών παιδιών.

Τη Δευτέρα  κατέφθασε ο π. Κων/νος Παπακωστόπουλος εφ. Αγίας Σοφίας του Θέρμου μαζί με την ακούραστη κι αεικίνητη παπαδιά του και τα τέσσερα υπέροχα παιδιά του, που τα στιγματίζει μια σπάνια μουσική ευαισθησία. Ξεσήκωσαν την κατασκήνωση με τη μουσική τους και σε πονεμένες ψυχούλες, μελάγχολες κάτω από το βάρος της περίπτωσής τους, τους χάρισαν ένα χαμόγελο ευτυχίας. Ο Χριστός να ζει μόνιμα στη ζωή σας παλικαράκια μου.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία της γιαγιάς Στ. Κοτσαρίνη του Αρχιμανδρίτη Δαυίδ. Η παρουσία της γιαγιάς Σταυρούλας δεν ήταν απλώς φιλοφρονητική αλλά συμμετοχική σε κάθε προσπάθεια ώστε τα καλά της κατασκήνωσης να αυξάνουν ποσοτικά και ποιοτικά. Ολομελής η παρουσία της οικογένειας του Θανάση Ζαρζάνη από το Μεσολόγγι με τη δραστήρια και ψυχοπονετική σύζυγό του και τα παιδιά του που συνεχώς άπλωναν σπλαχνικό χέρι στην κοινή προσπάθεια.

H Ειρήνη Τσιγγερίδη - Κατσαβοχρίστου με το γιο της Θύμιο, πτυχιούχο μηνανικό του Πολυτεχνείου έδωσαν την ψυχή τους. Ο Χριστός να τους παραχωρήσει μόνιμη την παρουσία του στη ζωή τους.

Ήρθαν αυτιστικά παιδιά από τη Θεσ/νίκη με δύο καλόγνωμους συναντιλήπτορες αδύνατων ανθρώπων.

Εδώ, σεβαστές κυριούλες, ολοπρόθυμες όπως κάθε χρονιά, έδιναν όλους τους χυμούς του εαυτού τους ως αντίτιμο για καλές ημέρες στη ζωή δυστυχισμένων συνανθρώπων.

Μαζί τους ωραία κοριτσάκια φοιτήτριες, μαθήτριες, ξεσκολισμένες που σαν σποριάδες του παλιού χωραφιού έριχναν το σπόρο ώστε, φυτρώνοντας, να πρασινίσει ο τόπος στην ανθοφορούσα επιφάνεια του χωραφιού. Όλοι χαίρονται. Προπαντός τα σπουργίτια που φτερουγίζουν ανέμελα κυνηγώντας την τροφή τους. Σπουργιτάκια είναι τα αυτιστικά παιδάκια στο αλώνι του Θεού. Όλα εδώ στη φροντισμένη κατασκήνωση.

Ολοκάρδιες οι ευχαριστίες μας σε άγνωστους ανθρώπους που έφτασαν εδώ με εντολή που έδωσαν οι ίδιοι στον εαυτό τους να φέρουν λίγη χαρά και ελπίδα στα αυτιστικά άτομα του Συλλόγου μας. Δεν υπάρχουν σε μια κοινωνία μόνο οι υπονομευτές της προσπάθειας για το καλό, υπάρχουν και οι αθόρυβοι και ταπεινοί θεράποντες των πονεμένων συνανθρώπων μας.

Ευτυχήσαμε να είναι μαζί μας στη φετινή κατασκήνωση, συναντιλήπτορας των αυτιστικών ατόμων του Συλλόγου μας, η κατά πάντα αγαπητή μας Μ. Οικονόμου, διευθύντρια του Κέντρου Ημέρας «Σείριος» και ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας προστασίας αυτιστικών ατόμων. Οργάνωσε την κατασκήνωση στη δεοντολογία σύγχρονης λειτουργίας. Συνεργάστηκε με τα αυτιστικά άτομα, έκανε συναντήσεις με τους γονείς και τους συνοδούς και τους κατέστησε κοινωνούς του κόσμου της για την αποτελεσματικότερη προσέγγιση του προβλήματος του αυτισμού και την αντιμετώπισή του. Ευχαριστίες ολοκάρδιες στον Γιάννη Ντάνο, απόστρατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού και τα υπέροχα παιδιά του. Η συμβολή τους στην επιτυχία της κατασκήνωσης είναι αδιατίμητη. Επίσης στην καθηγήτρια Ρόμπολα - Μπαούρδα και στα παιδιά της (τις δύο υπέροχες κόρες της και το γιο της) οφείλουμε χάριτες κι ευγνωμοσύνη.

Χάριτες και ευχαριστίες ολοκάρδιες στις τρεις δέσποινες της κουζίνας την Ε. Αναγνώστου, την Ε. Καρανάσιου και την Αθ. Παπαλίτσου, που τόσο αφοσιωμένα υπηρέτησαν στην κουζίνα της κατασκήνωσης, φιλόξενες, μεταδοτικές και πρόσχαρες εστιάδες.

Κεφάλαιο και στήριγμα αδιάσειστο, «εκ των ων ουκ άνευ» θα έλεγα η παρουσία του ανδρογύνου των ιατρών κυρίας και κυρίου Δημήτρη Συρογιαννίδη και των υπέροχων παιδιών του. Θρησκευτική ήταν η προσήλωσή τους στην εξυπηρέτηση της κατασκήνωσης. Δώη Κύριος κατά την καρδίαν τους.

Ευχαριστίες από μέρους όλων των συνεργών της κατασκήνωσης στον Περιφερειάρχη, Ν. Φαρμάκη για την παρουσία του στην κατασκήνωση στις 2 Ιουλίου. Όλοι είδαν στο πρόσωπό του έναν καλοπρόθετο άνθρωπο, έτοιμο να διαγνώσει τη σημασία της προσπάθειας του Συλλόγου μας για τη δημιουργία Στέγης διαμονής αυτιστικών ατόμων στο Μεσολόγγι. Σεβασμό στο Σεβασμιώτατο κ.κ. Κοσμά διότι με την παρουσία του στην κατασκήνωση ενθάρρυνε και τόνωσε τους πρωταγωνιστές του Συλλόγου μας στην ωραία τους προσπάθεια.  

 

Υ.Γ.: Πασίδηλη η αγωνία περαστικών επισκεπτών μήπως ο χρόνος τρέξει πιο γρήγορα και καταστεί η επίσκεψη ολιγόχρονη.

 Για τον Σεβασμιώτατο, το Συμβούλιο και τους φίλους του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης

Ο Γεν. Γραμματέας
Κώστας Ν. Δημόπουλος

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» θα λειτουργήσει το Κατασκηνωτικό του Πρόγραμμα στο χώρο του Ναυταθλητικού μας Κέντρου στο Μεσολόγγι (περιοχή Πλώσταινα) το χρονικό διάστημα μεταξύ 5 και 15 Ιουλίου 2019, όπου οι νέοι μας επί δέκα ημέρες θα απολαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ποιοτικών υπηρεσιών άθλησης, ψυχαγωγίας, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα παρέχεται εντελώς δωρεάν στους εκπαιδευόμενους νέους μας.

Απευθύνουμε έκκληση στους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας να συμβάλλουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, προσφέροντας τρόφιμα, χαρτικά είδη (χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας, σερβιέτες, πάνες ακράτειας, χαρτί κουζίνας) και απορρυπαντικά (πλυντηρίου ρούχων, πλυντηρίου πιάτων, χλωρίνες, σαμπουάν και αφρόλουτρα).

Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλετε στην υλοποίηση του δύσκολου στόχου μας που είναι η προστασία της πιο ευαίσθητης και ευάλωτης κοινωνικής ομάδας ανθρώπων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες που δεν μπορούν να διεκδικήσουν από μόνοι τους τίποτα στη ζωή.

Με ιδιαίτερη τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
Μεσολόγγι - Αγρίνιο

Για 57η χρονιά και φέτος η Κατασκήνωση «Τιβεριάδα» της Χριστιανικής Στέγης Πατρών στη Ρίζα Αντιρρίου, θα φιλοξενήσει αγόρια και κορίτσια, νέους και νέες σε ένα μαγευτικό ευλογημένο περιβάλλον στους πρόποδες της Παλιοβούνας (Κλόκοβας) Αιτωλοακαρνανίας, δίπλα στην θάλασσα.

Πάνω από 400 παιδιά και νέοι θα γευτούν και φέτος τη χαρά της ομαδικής ζωής, μαθαίνουν να ζουν μαζί, ψυχαγωγούνται με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό, προβληματίζονται και ευαισθητοποιούνται σε σύγχρονα θέματα και εκπαιδεύονται μέσα από πρωτότυπες ομαδικές δραστηριότητες και οικολογικές πρωτοβουλίες.

Κυρίως όμως μαθητεύουν στην τέχνη της αληθινής χριστιανικής επικοινωνίας μέσα στα πλαίσια της Ορθόδοξης Χριστιανικής και Ελληνικής Παράδοσης του τόπου μας.

Στις κατασκηνώσεις «Τιβεριάδα» εργάζονται τελείως εθελοντικά έμπειρα στελέχη με επιστημονική κατάρτιση αλλά κυρίως ορθόδοξο χριστιανικό ήθος. Διακονούν το σημαντικό, πολύπλευρο και πολυσχιδές έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, με την συνεχή ευλογία και την ολοπρόθυμη στήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Είναι τεράστια ευκαιρία για ένα παιδί να ζήσει μακριά από το θόρυβο και την αγχώδη ζωή της πόλης, κοντά στη φύση, με ευχαριστιακό και εκκλησιαστικό ήθος.

Για το φετινό καλοκαίρι προγραμματίζονται να λειτουργήσουν οι εξής κατασκηνωτικές περίοδοι:

Κατασκήνωση Κοριτσιών Δημοτικού

Δευτέρα 1 Ιουλίου – Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Κατασκήνωση Κοριτσιών Γυμνασίου – Λυκείου

Δευτέρα 8 Ιουλίου – Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Κατασκήνωση Αγοριών Δημοτικού

Πέμπτη 18 Ιουλίου – Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Κατασκήνωση Αγοριών Γυμνασίου – Λυκείου

Σάββατο 27 Ιουλίου – Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Πληροφορίες – Επικοινωνία - Δηλώσεις Συμμετοχής

Στα γραφεία της Χριστιανικής Στέγης Πατρών - Παντανάσσης 61- Τηλ./Fax 2610279807

Στα τηλέφωνα:6972553621 – 6976946564 (κατασκηνώσεις Κοριτσιών) και 6982610091 – 6978570929 (κατασκηνώσεις Αγοριών)

Στην ιστοσελίδα www.xsp.gr

Στo e- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι Εγγραφές γίνονται κάθε Τρίτη & Παρασκευή απόγευμα στα γραφεία της Χριστιανικής Στέγης Πατρών – (Παντανάσσης 61, Πάτρα).

Προσοχή: Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Την κάλυψη της δαπάνης φιλοξενίας των παιδιών των υπαλλήλων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, προβλέπει απόφαση, που υπέγραψε ο Υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης.

Η απόφαση αφορά 420 παιδιά ηλικίας 6-16 ετών και η φιλοξενία θα διαρκεί συνολικά 15 μέρες κατ’ ανώτατο όριο, σύμφωνα με τις αιτήσεις των γονέων και τις βεβαιώσεις κρατήσεων θέσεων των κατασκηνωτικών επιχειρήσεων, μετά την από 17ης Απριλίου 2019 «Πρόσκληση ενδιαφέροντος για αποστολή των τέκνων των υπαλλήλων του ΥπΑΑΤ σε ιδιωτικές παιδικές κατασκηνώσεις».

Σελίδα 1 από 8

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία