Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/09/2019

Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 ο σύλλογος «Αθανάσιος Ραζηκότσικας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην Αναπαράσταση της Μάχης του Κεφαλοβρύσου προς τιμήν του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη, που πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί τον δήμο Καρπενησίου για τη φιλοξενία και τον εξαίρετο φίλο Νίκο Παπαλέξη για το φωτογραφικό υλικό.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Οι γονείς τους παλεύουν για να τα φέρουν βόλτα, αλλά εκείνοι δεν το σκέφτηκαν ούτε μια στιγμή.

Ο Δημήτρης και ο Θανάσης, απέδειξαν τις αρχές που έχουν πάρει από τα σπίτια τους. Τι λένε οι γονείς τους, στο newsit.gr.

Οι δύο μαθητές, κατά τη διάρκεια βόλτας που έκαναν, βρήκαν στο δρόμο ένα πορτοφόλι γεμάτο χρήματα. Όμως, δεν εντυπωσιάστηκαν από το μεγάλο χρηματικό ποσό και αντί να το κρατήσουν, όπως θα περίμενε κανείς, το παρέδωσαν στις Αρχές.

Ο 16χρονος Δημήτρης Λάππας με τον 15χρονος Θανάση Ντρίβα καθώς επέστρεφαν, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στο σπίτι τους στο Καρπενήσι, βρήκαν στο δρόμο ένα πορτοφόλι με 4.500 ευρώ. Οι δύο μαθητές αμέσως ενημέρωσαν τους γονείς τους και πήγαν στην Αστυνομία.

«Δεν τους πέρασε καμία σκέψη να κρατήσουν τα χρήματα»

«Ο γιος μου ήταν με το φίλο του. Είχαν πάει βόλτα και επέστρεφαν. Καθώς ερχόντουσαν, στο δρόμο για το σπίτι, βρήκαν το πορτοφόλι. Είδαν ότι είχε πολλά χρήματα μέσα και μου είπε “μπαμπά, πρέπει να πάμε να τα παραδώσουμε στην αστυνομία”. Δεν τους πέρασε καμία σκέψη να κρατήσουν τα χρήματα. Και οι δύο έκαναν αυτήν την σκέψη, να παραδώσουν τα χρήματα”» λέει, μιλώντας στο Newsit.gr ο πατέρας του 16χρονου Δημήτρη, Κώστας Λάππας.

Αμέσως, πήγε μαζί με τον γιο του, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και έδωσε το πορτοφόλι στους αστυνομικούς για να βρεθεί ο κάτοχός του.

«Πήγαμε στην Ασφάλεια, έγινε καταμέτρηση με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας και την επόμενη μέρα ειδοποιήθηκε ο κάτοχος. Είναι ένας επιχειρηματίας, εδώ, στην περιοχή. Μας ευχαρίστησε και επιβράβευσε τα παιδιά» εξηγεί ο Κώστας Λάππας, ένας άνθρωπος που σίγουρα δεν είναι πλούσιος, ένας πατέρας που παλεύει, καθημερινά, για να ζήσει την οικογένειά του.

«Δίνουμε στα παιδιά μας τα παραδείγματα που έχουμε πάρει από τους γονείς μας»

«Ο γιος μου είναι 16 χρονών, έχω και μία κόρη που είναι φοιτήτρια στο τρίτο έτος στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εγώ είμαι πυροσβέστης και γυναίκα μου ασχολείται με τα οικιακά.

Βιοπαλαιστές είμαστε, πληρώνουμε δύο ενοίκια, ένα για το σπίτι που μένουμε και ένα για το σπίτι της κόρης μου που σπουδάζει στην Αθήνα. Αλλά, δίνουμε στα παιδιά μας τα παραδείγματα που έχουμε πάρει κι εμείς από τους γονείς μας. Δεν είμαστε από εύπορη οικογένεια, αλλά το παιδί μας δεν θα σκεφτόταν σε καμία περίπτωση να κρατήση χρήματα που δεν είναι δικά του».

«Είναι αυτονόητο για τα παιδιά ότι τα χρήματα έπρεπε να επιστραφούν σε αυτόν που τα έχασε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η συζήτηση με τον πατέρα του 15χρονου, Θανάση. «Τα παιδιά ξέρουν ότι είναι αυτονόητο ότι ό,τι δεν τους ανήκει θα πρέπει να πάει στον κάτοχό του. Με το που βρήκαν τα χρήματα, το πορτοφόλι, μαζί με το μπαμπά του άλλου παιδιού, του Δημήτρη, το πήγαν κατευθείαν στην Ασφάλεια. Η Ασφάλεια έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες και βρέθηκε ο κάτοχος του χρηματικού ποσού, με αποτέλεσμα να τον καλέσουν να τους ευχαριστήσει», λέει στο newsit.gr.

«Τους έδωσε ένα συμβολικό ποσό για την κίνησή τους. Το ευχαριστήθηκαν τα παιδιά, δεν έχει σημασία πόσο είναι το ποσό, δεν το έκαναν και για τα χρήματα. Το έκαναν επειδή έτσι έπρεπε να γίνει.

Εγώ το έμαθα εκ των υστέρων. Μου το είπε ο γιος μου εκ των υστέρων, αφού συνέβησαν όλα αυτά. Μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό να είναι αυτή η εξέλιξη. Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο. Κάτι που δεν τους ανήκει δεν πρέπει καν να σκεφτούν ότι είναι δικό τους. Στη θέση του ανθρώπου που έχασε τα χρήματα μπορεί να ήμασταν κι εμείς.

Είναι αυτονόητο για τα παιδιά ότι τα χρήματα έπρεπε να επιστραφούν στον άνθρωπο που τα έχασε. Έτσι έχουν μάθει από εμάς, έτσι μάθαμε κι εμείς από τους δικούς μας γονείς. Με αυτά που μας ανήκουν, με αυτά θα πρέπει να πορευτούμε», λέει στο Newsit.gr o Κωνσταντίνος Ντρίβας, ο οποίος έχει και μια κόρη, μεγαλύτερη κατά δύο χρόνια από το Θανάση, είναι δημόσιος υπάλληλος και η σύζυγός του έχει μία μικρή επιχείρηση, ένα σταθμό οδικής βοήθειας στο Καρπενήσι.

«Αυτά τα χρήματα θα ήταν μια πολύ μεγάλη ανακούφιση για τις οικογένειές μας»

«Έχουμε τους μισθούς μας και μπορούμε να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας. Δύσκολα βέβαια, αλλά, εντάξει, το παλεύουμε, όπως όλος ο κόσμος.

Αν θα κερδίζαμε αυτά τα χρήματα, σε κάποιο λαχείο ή κάτι τέτοιο, θα ήταν μια πολύ μεγάλη ανακούφιση για τις οικογένειές μας. Αλλά, εφόσον τα χρήματα τα έχασε κάποιος συνάνθρωπός μας, έπρεπε σε κάθε περίπτωση να επιστραφούν σε αυτόν» προσθέτει.

Ο Δημήτρης και ο Θανάσης, χρόνια φίλοι, την επόμενη σχολική χρονιά θα πάνε στη Β΄ και Α’ Λυκείου, αντίστοιχα και η μεγάλη τους αγάπη, το χόμπι τους είναι τα αυτοκίνητα.

 

Πηγή: newsit.gr

Η βροχή και το χιόνι που λιώνει, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δημόσια κτίρια και καταστήματα, στο Καρπενήσι

Την εκκένωση δημοτικού σχολείου αποφάσισε ο δήμος Καρπενησίου, καθώς έπειτα πλημμύρισαν διάδρομοι και αίθουσες από το νερό που έμπαινε από τη στέγη και τα παράθυρα, ενώ ξεκόλλησαν και σοβάδες από τους τοίχους.
Η βροχή και το χιόνι που λιώνει, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δημόσια κτίρια και καταστήματα, στο Καρπενήσι.

Το βράδυ της Τετάρτης τεράστιος όγκος χιονιού έπεσε από τη στέγη του κολυμβητηρίου, σε σταθμευμένο ιχ, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Πηγή: protothema.gr

Το χρονικό του εγκλωβισμού της μαζί με το σύζυγό της και φίλους στην Ευρυτανία

Μοιραία στάθηκε η νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς για ένα ζευγάρι από την Αθήνα που πήγε με φίλους στην Ευρυτανία για τις γιορτινές μέρες.

Η παρέα βγήκε για διασκέδαση και μετά το ρεβεγιόν επέστρεφε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που ήταν έξω από το Καρπενήσι κοντά στο χωριό Άγιος Νικόλαος. Λίγο πριν φτάσουν στον προορισμό τους το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από το πολύ χιόνι και εγκλωβίστηκαν.

Επειδή το σημείο που διέμεναν ήταν σχετικά κοντά τα δυο ζευγάρια που επέβαιναν στο αυτοκίνητο πήραν τη μοιραία απόφαση να το αφήσουν εκεί και να πάνε μέχρι τα δωμάτιά τους περπατώντας μέσα στα χιόνια όπως μετέδωσε το evrytanikospalmos.gr........

Δυστυχώς μετά από μερικά λεπτά πορείας μέσα στο χιόνι η μια γυναίκα της παρέας, ηλικίας 55 ετών, σωριάστηκε μέσα στα χιόνια. Αμέσως κάλεσαν σε βοήθεια ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και αστυνομία που έσπευσαν στο σημείο, χωρίς όμως να μπορέσουν να βοηθήσουν την άτυχη γυναίκα η οποία όταν διακομίστηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου Καρπενησίου, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Όπως όλα δείχνουν η 55χρονη αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, που πιθανότατα δεν γνώριζε και όταν εκτέθηκε στις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες την πρόδωσε η καρδιά της. Να σημειώσουμε ότι είχε περίπου 30 πόντους χιόνι και ο υδράργυρος εκείνη την ώρα ήταν αρκετά κάτω από το μηδέν.

Η ιατροδικαστική έκθεση είναι αυτή που θα δείξει ποια ήταν η αιτία θανάτου της άτυχης γυναίκας που έφυγε μετά την αλλαγή του χρόνου.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 29/11/2018

Σε ένα ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων προσκαλεί η "Ονειρούπολη" στη Δράμα. (πάνω φωτογραφία)

Έμπνευση – σχεδιασμός και υλοποίηση με τον Δήμο Δράμας για 13 χρόνια (2004 – 2017), της εκδήλωσης που άλλαξε μια πόλη αλλά και όλα όσα γνωρίζαμε για τον εορτασμό των Χριστουγέννων στην Ελλάδα. Η «Ονειρούπολη» είναι η γιορτή που άλλαξε τα πάντα γύρω από τον εορτασμό των Χριστουγέννων! Η αρχή έγινε στη Δράμα το 2004...

 

Καρπενήσι. Πεζοδρόµια που λιώνουν το χιόνι

Στο Καρπενήσι δεν χρειάζεται οι υπάλληλοι ή οι πολίτες και οι επιχειρηµατίες να φροντίσουν να καθαρίσουν τα πεζοδρόµια στο κέντρο της πόλης από το χιόνι.

Μπορεί το Καρπενήσι να ντύνεται συχνά στα λευκά και να δέχεται αρκετό χιόνι ετησίως, αλλά πλέον τα πεζοδρόµιά του στο κέντρο της πόλης, θα έχουν πάντα καθαρούς και ασφαλείς διαδρόµους χάρη σε ένα σύστηµα που εφαρµόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

 

 

Βόλος. Εγκαινιάστηκε το κλειστό γυµναστήριο της Αγριάς

Δεκαπέντε χρόνια χρειάστηκε να περάσουν μετά τη θεμελίωσή του ώστε το Κλειστό Γυμναστήριο Αγριάς να εγκαινιαστεί και να ανοίξει τις πύλες του στο ευρύ κοινό.

Η Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης των Εφήβων ήταν αυτή που πάτησε πρώτη το νέο παρκέ απέναντι στην Μικτή Βόλου στην οποία έπαιξαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, ο Π. Λιαδέλης, ο Γ. Βλιώρας.

Στα εγκαίνια κλειστού γυμναστηρίου της Αγριάς τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Γ. Βασιλακόπουλος ενώ υπήρξαν βραβεύσεις για μεγάλες προσωπικότητες της καλαθοσφαίρισης...

 

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 29/11 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Καρπενήσι

Πολύ νωρίς ήρθαν φέτος τα πρώτα χιόνια στη Στερεά. Πιο συγκεκριμένα χθες, 26 Σεπτεμβρίου, και στο χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου το έστρωσε...

Οι μετεωρολόγοι είχαν προαναγγείλει την ραγδαία μεταβολή του καιρού με τον Ξενοφώντα και οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν.

Η θερμοκρασία στο χιονοδρομικό κέντρο έφτασε τους μηδέν βαθμούς ενώ στο Καρπενήσι τους εφτά.

Πηγή: tvstar.gr

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία