Αγγελίες    Επικοινωνία

Γραφική ύλη μοίρασε στα παιδιά του Ειδικού Γυμνασίου το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Μεσολογγίου.

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινότητας συνόδευσαν τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας και Ανάπτυξης, Νίκο Καραπάνο, στο Ειδικό Γυμνάσιο για να διανείμουν σχολικά είδη ως μια συμβολική κίνηση, ότι ο δήμος θα βρίσκεται κοντά στο εν λόγω σχολείο σε ότι χρειαστεί.

Τα παιδιά εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και ευχαρίστησαν τον αντιδήμαρχο και τους εργαζόμενους.

Να σημειωθεί ότι η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου έχει στενή συνεργασία με το Ειδικό Γυμνάσιο και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί βρίσκονται πάντα κοντά τους βοηθώντας τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Τη Δευτέρα 20/5/2019 και ώρα 11:00 π.μ.- 13:00 μ.μ το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου υλοποίησε σε συνεργασία με το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εθισμός στο Διαδίκτυο», στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας. Την παρουσίαση επιμελήθηκε η Φιλόλογος και στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας Παπασπύρου Δήμητρα, η οποία με τη χρήση διαδραστικών μέσων ανέλυσε στους μαθητές τον ορισμό, τις εκφάνσεις, τις συνέπειες και τους τρόπους πρόληψης του εθισμού στο διαδίκτυο, διανέμοντας συγχρόνως και έντυπο υλικό με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση τους αναφορικά με την εν λόγω θεματική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εθισμός στο διαδίκτυο, που αφορά σε μια νέα σχετικά μορφή εξάρτησης, έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, εφόσον χαρακτηρίζεται από την υπέρμετρη, ανεξέλεγκτη και παρορμητική χρήση του διαδικτύου. Ως απόρροια, παρεμποδίζεται η φυσιολογική ζωή του ατόμου, καθώς όχι μόνο προκαλούνται σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχοσωματική του υγεία, αλλά συγχρόνως το ίδιο παραμελεί και τις οικογενειακές, κοινωνικές, επαγγελματικές ή σχολικές του υποχρεώσεις. Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε επιτακτική η ενημέρωση των μαθητών με στόχο την πρόληψη του φαινομένου.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θα ήθελε να ευχαριστήσει το Διευθυντή του Ειδικού-Επαγγελματικού Γυμνασίου Μεσολογγίου κ. Πατρόπουλο Αθανάσιο για την πρόσκληση και την ολόπλευρη στήριξή του, αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς για την αρωγή τους στη διοργάνωση της δράσης αυτής, καθώς και τους μαθητές για τη γόνιμη και ουσιαστική συμμετοχή τους.   

Για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00π.μ – 16:00μ.μ στην Διεύθυνση Σταυροπούλου 31 (Ραδιομέγαρο), Τηλ.: 2631363417 Fax: 2631363457

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ενημερώνει ότι στις 15/04/2019 ημέρα Δευτέρα και στις 16/04/2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00 π.μ με 17:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν δωρεάν Ιατρικές εξετάσεις από τους «Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδος» στο χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου (Σπύρου Τρικούπη 31).

Οι εξετάσεις θα περιλαμβάνουν:       

  • Οδοντιατρικό έλεγχο - κλινική εξέταση, ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής
  • Καρδιολογικό έλεγχο - κλινική εξέταση / ακρόαση, μέτρηση πίεσης, καρδιογράφημα
  • Παιδιατρικό έλεγχο - κλινική εξέταση, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών
  • Γυναικολογικό έλεγχο - ψηλάφηση μαστού, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στην διεύθυνση Σταυροπούλου 31 (Ραδιομέγαρο) και στα τηλέφωνα: 2631363417 Fax: 2631363457  από Δευτέρα έως Παρασκευή  08:00π.μ – 16:00μ.μ προκειμένου να προγραμματιστεί ραντεβού με τις παραπάνω ειδικότητες.

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ενημερώνει ότι στις 23/03/2019 ημέρα Σάββατο και ώρα 9.00 συμμετείχε στη πραγματοποίηση παιδιατρικής κλινικής εξέτασης και εμβολιασμού παιδιών Ρομά στο 5ο Δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» της εταιρείας πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Εμβολιάστηκαν 36 παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την 6η ΥΠΕ, την Α Παν. Κλινική του Π.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία», την Παιδιατρική κλινική «ΜΗΤΕΡΑ», τον Ιατρικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μεσολογγίου και το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού.

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Χρυσικός Παναγιώτης, Τομαρά Σωτηρία, Χριστοδουλάτου Παρασκευή, Πανόπουλος Παναγιώτης, θέλουν να ευχαριστήσουν από καρδιάς όλους τους φορείς που συμμετείχαν έμπρακτα στην υλοποίηση της δράσης διότι η προσφορά και η αλληλεγγύη σε ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας που στοχεύουν στην πρόληψη και στη βελτίωση της Υγείας τους αποτελεί προτεραιότητα και αφορμή για δημιουργικές συνεργασίες.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00π.μ – 16:00μ.μ

Διεύθυνση Σταυροπούλου 31 (Ραδιομέγαρο)

Τηλ.: 2631363417 Fax: 2631363420

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..g

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου γνωστοποιεί ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στην εκδήλωση, η οποία διεξήχθη στις 8 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00-13:00 στην αίθουσα ΕΠΔΟ 4 του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, παρευρέθησαν φοιτητές, καθηγητές αλλά και εργαζόμενοι του Τ.Ε.Ι οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα ομιλία από την Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ζαΐμη Ευστρατία με θέμα:

«Ισότητα των δύο φύλων: Ουτοπία ή πραγματικότητα;»

Έπειτα, ο λόγος δόθηκε στη Φιλόλογο και στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά κ. Παπασπύρου Δήμητρα, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία της 8ης Μαρτίου ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος και αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών. Στη συνέχεια, ανέλυσε την πλοκή της βραβευμένης ταινίας «Το λουλούδι της ερήμου» που προβλήθηκε στο κοινό με στόχο όχι μόνο να προβληματίσει σχετικά με την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών και τους περιορισμούς που υφίσταται ακόμη και σήμερα, αλλά και να καταδείξει την ανάγκη να τεθούν νέοι στόχοι για ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά τον κ. Τριανταφύλλου Βασίλη, Πρύτανη του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας, για την ολόπλευρη στήριξή του, την υπάλληλο του Τμήματος Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του Τ.Ε.Ι κ. Σβώλου Μαρία για την πολύτιμη συμβολή της στην διοργάνωση της παραπάνω δράσης, τους φοιτητές, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό για τη γόνιμη συμμετοχή τους, την Γενική Γραμματεία Ισότητας των δύο φύλων, καθώς και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πατρών για την χορήγηση έντυπου υλικού το οποίο διανεμήθηκε τη συγκεκριμένη ημέρα.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00π.μ – 16:00μ.μ στην Διεύθυνση Σταυροπούλου 31 (Ραδιομέγαρο), Τηλ.: 2631363417 Fax: 2631363420, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τις κοινωνικές δομές του, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και Κοινωνικό Παντοπωλείο, στις 24/12/2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ. βρέθηκε -ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων -στην Κεντρική Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη.

 Σκοπός μας ήταν μικροί και μεγάλοι να χαρούν μαζί μας και να δώσουν τις δικές τους ευχές αυτές τις άγιες ημέρες, για έναν καλύτερο κόσμο, στέλνοντας μηνύματα αγάπης, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης.

 Με μεγάλη επιτυχία, πολύ κέφι και χαμόγελα μοιράσθηκαν στους συμπολίτες μας ευχετήριες κάρτες, οι οποίες δημιουργήθηκαν από τα στελέχη των κοινωνικών δομών και γλυκίσματα ενώ παράλληλα για τους μικρούς μας φίλους υπήρχαν παιδικές ζωγραφιές με θέμα τα Χριστούγεννα τις οποίες ζωγράφιζαν εκεί.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κατάστημα Soul Café και την Κυρία Μπίμπου Βίκυ για τα γλυκίσματα που μας προσέφερε έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η εκδήλωση.

 Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου λειτουργούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Κέντρο Κοινότητας: 2631363417-2631363431

Κοινωνικό Παντοπωλείο: 2631023192

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία