Αγγελίες    Επικοινωνία

Βραβευµένη & αξιόλογη

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 02/05/2019

Στο Μεσολόγγι βρέθηκε πριν λίγες µέρες η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, για πρώτη φορά µε έναυσµα τις Γιορτές Εξόδου.

Η Εύα κέρδισε τις εντυπώσεις µε την απλότητα, την σεµνότητα και φυσικά την µοναδική οµορφιά της. Αλλά δεν είναι µόνο αυτό καθώς όσοι την συνάντησαν διαπίστωσαν πως έχει µυαλό και πολιτικό λόγο, είναι πατριώτισσα και είναι βραβευµένη για την θητεία της στο Ευρωκοινοβούλιο, η µόνη Ελληνίδα που διακρίθηκε για...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 25/04/2019

 

Και φέτος φυσικά στις Γιορτές Εξόδου, συνεχίστηκε το µεγάλο µαρτύριο των δηµοσιογράφων, κυρίως των τοπικών Μέσων, που είναι πάντα παρόντα και όχι µόνο στις Γιορτές Εξόδου.

Από πέρυσι αποφασίστηκε, να έχουν στον Κήπο των Ηρώων ένα χώρο, πίσω από όλους τους καλεσµένους και επίσηµους και να κάνουν από εκεί τη δουλειά τους προκειµένου να µεταδώσουν...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Εκµεταλλεύτηκαν την πολυκοσµία…

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 25/04/2019

 

Μια ωραία ευκαιρία για τους υποψηφίους, αποτέλεσε η πολυκοσµία στις Γιορτές Εξόδου, προκειµένου να γνωστοποιήσουν σε µεγαλύτερο κοινό, την συµµετοχή τους σε διάφορα ψηφοδέλτια.

Ενώ γινόταν η ποµπή του Σαββάτου, κάποιοι έστειλαν τους συνεργάτες τους να αφήσουν πάνω στα παρµπρίζ των χιλιάδων αυτοκινήτων, που ήταν σταθµευµένα σε πολλά σηµεία της πόλης, έντυπο υλικό για την υποψηφιότητά τους. Το χειρότερο είναι ότι οδηγοί, µέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για το...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Η µοχθηρία στην εξουσία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 25/04/2019

 

Για άλλη µια χρονιά οι ιθύνοντες του δήµου φέρθηκαν άνισα ακόµη και στις προσκλήσεις των Γιορτών Εξόδου.

Πιστοί στην «λογική» τους να κάνουν διακρίσεις σε αρεστούς και µη, φέτος δεν φρόντισαν να στείλουν ούτε ένα πρόγραµµα των Γιορτών στην πρώτη εφηµερίδα του νοµού, έκαναν τσιγγουνιές στις κάρτες εισόδου του Κήπου, µέχρι και στο γεύµα που ταΐζουν και την κουτσή Μαρία, δεν είχαν την µεγαλοψυχία να στείλουν πρόσκληση.

Βρέθηκαν εκεί προσκεκλημένοι συνάδελφοι απ' όλο το νομό, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι χωρίς καμία θεσμική ιδιότητα, μέχρι και ο... μπάρμπα - Κώστας από την Παραχελωϊτιδα που λέει ο λόγος συν γυναιξί και τέκνοις, αλλά ήταν απόντες αρκετοί απ' αυτούς που έβαλαν πλάυη και για τις φετινές γιορτές. Δεν συνηθίζουμε να πηγαίνουμε σε τέτοια γεύματα, δεν θα πηγαίναμε ακόμη και αν προσκαλούμασταν, αλλά η χειρονομία μετράει...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Η αυλαία έπεσε, τα φώτα έσβησαν. Δεν είναι τυχαίο ότι πέφτουν σε ημέρες μνήμης για τους πεσόντες της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου.

Ανησυχία για το μέλλον, σεβασμός όμως για το παρελθόν και για τα παιδιά που τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια το Ίδρυμα με την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μνήμης.

Τελευταία συμμετοχή ήταν στην Ιερή Πομπή στις Εορτές Εξόδου 2019.

Οι Εορτές Εξόδου 2019 κορυφώθηκαν και ο ήχος από τον κινητήρα του F-16 της Ομάδας Ζευς παραμένει στ’ αυτιά μας!

Η πρόθεση και οι επαφές για την εκδήλωση αυτή άρχισαν το 2017. Tον Ιούλιο του 2018 το κουβεντιάσαμε με το Πνευματικό Κέντρο, και στις 28 Οκτωβρίου 2018 μετά από συζήτηση με το Δήμαρχο πήρα πρωτοβουλία και έστειλα επιστολή στην Ομάδα Ζευς καλώντας τους στο Μεσολόγγι για τις Εορτές Εξόδου 2019. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε στο Δήμο μας πως η επίδειξη εγκρίθηκε.

Εδώ και ένα μήνα περίπου ο Επισμηναγός Δημήτριος Βολακάκης, ο πιλότος του F-16 που έκανε την επίδειξη της Κυριακής, επικοινώνησε μαζί μου για την οργάνωση της επίδειξης αλλά και για να εκφράσει την τιμή που του κάνει το Μεσολόγγι καλώντας αυτόν και την Ομάδα Ζευς στις Εορτές Εξόδου για πρώτη φορά.

Μου έκανε εντύπωση ο επαγγελματισμός της Ομάδας, αν και τους είχα ξαναδεί στον Άραξο. Η Ομάδα εκτός από το F-16 που κάνει την επίδειξη και απογειώνεται από τη Σούδα, στέλνει ομάδα εδάφους τουλάχιστον μια ημέρα πριν για να οργανώσει όλη την επίδειξη. Καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα ήμασταν σε επαφή με τον πιλότο για να καλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες που περιλάμβαναν από την θέση της επίδειξης, μέχρι τις VFR πτήσεις του αεροδρομίου Μεσολογγίου.

Σίγουρα υπήρξαν λάθη με κυριότερα, την μικρή προβολή της εκδήλωσης αλλά και τις ελλείψεις στην ηχητική κάλυψη, γιατί η επίδειξη συνοδεύεται με ηχητικό υπόβαθρο που της δίνει μια άλλη αίσθηση. Η ένταση του κινητήρα όμως και η ανταπόκριση του κόσμου, μας αποζημίωσε. Το μεσημέρι της Κυριακής ο πιλότος επικοινώνησε ξανά μαζί μου για να δει αν ήμασταν ευχαριστημένοι(!!!), να απολογηθεί(!!!) γιατί δεν του επιτράπηκε από την Πολεμική Αεροπορία η χρήση καπνού που θα έκανε την επίδειξη ωραιότερη(διαδικαστικό θέμα απ’ ότι μου είπε), και για να μας ξανά ευχαριστήσει για την τιμή που του κάναμε καλώντας τους στο Ηρωικό Μεσολόγγι..

Άποψη μου είναι πως πρέπει να γίνει θεσμός η επίδειξη αυτή στο Μεσολόγγι -και σίγουρα αυτό είναι πρόθεση αυτής της Δημοτικής Αρχής-, που με λίγες βελτιώσεις μπορεί να αποκτήσει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Υπάρχουν τοποθεσίες εκτός του λιμανιού, όπως η Κλείσοβα με 180ο καθαρό ορίζοντα, ασφάλεια για το αεροσκάφος, και απεριόριστο χώρο για τους θεατές που μπορούν πραγματικά να «απογειώσουν» το γεγονός, σε συνδυασμό με επαγγελματικό ήχο κατάλληλο της περίστασης. Από τώρα θα σταλεί πρόσκληση για τις επόμενες Εορτές Εξόδου και πρέπει στην συζήτηση που γίνεται για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου να σχεδιαστεί κάτι ανάλογο.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Επισμηναγό Βολακάκη Δημήτριο, πιλότο της ομάδας ZEYΣ, στην ομάδα εδάφους και σε όλη την Ομάδα ΖΕΥΣ για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας, και για το υπερθέαμα που μας πρόσφεραν! Ο επαγγελματισμός που επιδεικνύουν είναι διαφήμιση για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Παναγιώτης Π. Σταράμος

Σελίδα 1 από 7

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία