Αγγελίες    Επικοινωνία

Γιορτάζει σήμερα 27 Ιουλίου ο Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός και στο Μεσολόγγι, όπου βρίσκεται ο ομώνυμος Ιερός Ναός.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκε χθες το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Παντελεήμονος.

Πλήθος πιστών ακολούθησε την περιφορά της Εικόνας του Αγίου, η οποία συνοδεύτηκε από την φιλαρμονική του Μουσικού Ομίλου «Ιωσήφ Ρωγών».

Γιορτάζει σήμερα 27 Ιουλίου ο Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός και στο Μεσολόγγι, όπου βρίσκεται ο ομώνυμος Ιερός Ναός.

Οι πιστοί συρρέουν από το πρωί για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα, πολλοί από τους οποίους αφήνουν και ένα αντικείμενο στην εικόνα, ζητώντας από τον Άγιο να κάνει το θαύμα του για την καλή υγεία των δικών τους ανθρώπων.

Επίσης, χθες, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, παρουσία πλήθους κόσμου.

Ο Άγιος Παντελεήμων καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας, εκπαιδεύτηκε στην ιατρική, κατηχήθηκε στη χριστιανική πίστη και μάλιστα βαπτίσθηκε χριστιανός. Βασανίσθηκε σκληρά με διάφορους τρόπους, για να αρνηθεί την πίστη του, όμως δεν υπέκυψε και έτσι διατάχθηκε ο αποκεφαλισμός του.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Θα κάνει ζηµιές

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 19/10/2017

 

Μια πανύψηλη αροκάρια φυτεµένη πίσω από τον Άγιο Παντελεήµονα αποτελεί και αυτή πονοκέφαλο για τους περιοίκους. Λόγω του ύψους και της ηλικίας της έχει γίνει σαν τον... πύργο της Πίζας...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Πλήθος πιστών παρακολούθησε και φέτος τον εσπερινό κια τη Θεία Λειτουργία, χθες βράδυ και σήμερα το πρωί, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Μεσολογγίου.

Η φιλαρμονική του «Ιωσήφ των Ρωγών» έδωσε το «παρών» παίζοντας εμβατήρια.

 

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι η ομιλία της Σχολής Γονέων στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, την ερχομένη Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και ώρα 18:00’.

Ομιλητής θα είναι ο οσιολογιώτατος αγιορείτης μοναχός Λουκάς Φιλοθεΐτης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ἐκ θανάτου πρός ζωήν καί ἐκ γῆς πρός οὐρανόν».

Ο π. Λουκάς είναι λόγιος, αγιορείτης μοναχός, αδελφός της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, ο οποίος μέσα από την θεολογική του παιδεία, τον πλούτο των γνώσεών του και την επικοινωνία του με τους νέους θα μας μεταφέρει σκέψεις και εμπειρίες από το Περιβόλι της Παναγιάς.

 Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Πλήθος πιστών παρακολούθησε χθες τον εσπερινό μετ’ Αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Μεσολογγίου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Επιφάνιος καθώς και ιερείς από εκκλησίες της πόλης.

Παράλληλα η φιλαρμονική του «Ιωσήφ των Ρωγών» ολοκλήρωσε τη λιτάνευση παίζοντας εμβατήρια.

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία