Αγγελίες    Επικοινωνία

Παραδοσιακή μουσικοχορευτική παράσταση από τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους"

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η λήξη των δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ι. Π. Μεσολογγίου «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» διεξήχθη το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019 στο Θεατράκι στο λιμάνι του Μεσολογγίου.

Η μουσικοχορευτική παράσταση είχε τίτλο «όλοι οι μήνες είν’ καλοί, όλοι να ‘χουν την ευχή» και αφορούσε σε διάφορα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας στο πέρασμα ενός χρόνου. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε χορευτικά από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κοζάνης «Πλατάνια» και τη Στέγη Λαογραφίας, Παράδοσης και Πολιτισμού «Φιλοτέχνες» Κομοτηνής  που ταξίδεψαν στο Μεσολόγγι με πολυμελής αποστολές. Οι αποστολές των φιλοξενουμένων μας  που αριθμούσαν περί τα 80 άτομα συνολικά, ξεναγήθηκαν στις ομορφιές της πόλης μας και έμειναν εντυπωσιασμένοι από τον τόπο μας.

Τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κοζάνης «Πλατάνια» συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης κος Γιάννης Γρηγοριάδης ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την όλη εκδήλωση.  Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την Πρόεδρο της Στέγης Λαογραφίας Παράδοσης & Πολιτισμού «Φιλοτέχνες» Ιωάννα Αλμπανίδου και τον Πρόεδρο του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης «Πλατάνια» Αντώνη Μαυρουδή που αποδέχθηκαν την πρόσκληση να συμμετάσχουν στην εκδήλωσή μας. Επίσης αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους χοροδιδάσκαλους των δύο φιλοξενούμενων συλλόγων Κυριάκο Αντωνίου και Στέλιο Μπούκο  αλλά και στον χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου μας Άγγελο Σταμάτη για την άψογη εμφάνιση των  χορευτικών τμημάτων.

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι το μουσικό σχήμα «Χοροσταλίτες» που πλαισίωσε την εκδήλωση, ο Στέλιος Μπούκος που εθελοντικά συμμετείχε με τα κρουστά του στο μουσικό σχήμα και ο Θανάσης Δούκας με τη γκάιντα του και ο Γιάννης Σαρχοσάκης με το νταούλι του.

Φώτο: Νίκος Παπαλέξης

Εκ του Δ.Σ.

 

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία