Αγγελίες    Επικοινωνία

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους»

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού τμήματος (Ενηλίκων και Παιδικό) του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ι. Π. Μεσολογγίου «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» με τον τίτλο «Αναφορές» εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019 στο Βιότοπο Πολιτισμού «Τοπικός Κόμβος-Local Hub» στην Ι. Π. Μεσολογγίου.

Οι μαθήτριες του τμήματος, ερασιτέχνισσες με καλλιτεχνική ψυχή, αγγίζοντας το μεγαλείο της Τέχνης, παρουσίασαν τα έργα τους (της περιόδου Οκτώβριος 2018-Ιούνιος 2019) υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, Ντούμα Νικόλαου, ζωγράφου-εικαστικού (Υπευθύνου του τμήματος Ενηλίκων) και Ελένης Λύρου (Παιδικό Τμήμα). Με αγάπη, πείσμα και χρόνο δουλειάς, γνώρισαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τεχνικές ζωγραφικής, μελέτησαν κινήματα από την Ιστορία της Τέχνης κι έκαναν σπουδή στο ακαδημαϊκό σχέδιο για την εισαγωγή στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Το κοινό απόλαυσε σειρές έργων με θέματα από τη νεκρή φύση, τοπία, ζώα, προσωπογραφίες και έργα μικρής κλίμακας. Επίσης, παρουσιάστηκαν έργα που χαρακτηρίζονται από τις γραφές και τις κηλίδες χρώματος βασισμένα στον εξπρεσιονισμό, τον ιμπρεσιονισμό και το φωτορεαλισμό.

Συμμετείχαν με έργα τους οι παρακάτω: Ελένη Λύρου, Χριστίνα Λύρου, Σοφία Κωνσταντίνου, Μαίρη Ράπτη, Μαρία Τσακαλώζου, Παρασκευή Φωτοπούλου, Ευαγγελία Γαλαζιά, Βίκυ Διαμαντή, Πένυ Αλετρά, Μαριλένα Γεωργούση, Τάσος Γκεζέπης.

Η Διάρκεια της Έκθεσης ήταν από 3 και μέχρι 9 Ιουνίου 2019, «Τοπικός Κόμβος-Local Hub»: Ελ. Βενιζέλου και Κ. Κατσή (Πλατεία Κέννεντυ)

Υποστήριξη: Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»

 Φωτογραφικό υλικό: Νίκος Παπαλέξης
Εκ του Δ.Σ.

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία