Αγγελίες    Επικοινωνία

Το περίεργο περιστατικό μέσα στη νύχτα (Μαρκ Χάντον)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Στις 15 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.30 μ.μ. στο Τρικούπειο Πνευματικό Κέντρο του Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση, που μας γέμισε με τον πλούσιο κόσμο της. Ήταν μια θεατρική παράσταση, που ετοιμάστηκε και εκτελέστηκε από το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, προϊόν συνεργασίας καθηγητών και μαθητών.

Η καλοπρόθετη συνεργασία κάνει θαύματα, προπαντός όταν οι συνεργαζόμενοι διαθέτουν τη σφραγίδα της προσφοράς.

Ανάμεσά τους πρόσωπα, που προσφέρθηκαν με ικανότητες, που ξεπερνούν τα κοινά πλαίσια και αφήνουν να πιδακίζει μέσα από τη δράση τους ασυγκράτητη η ορμή για πρωτότυπη δημιουργία.

Μπορεί να πει κανείς κάτι διαφορετικό, όταν αναφερθεί στο χειροπιαστό αποτέλεσμα της συνεργασίας των τεσσάρων καθηγητριών του σχολείου, της κ. Κατερίνας Ζέικου, που ανέλαβε τη μετάφραση και τη θεατρική διαμόρφωση του βιβλίου του Μάρκ Χάντον "Το περίεργο περιστατικό μέσα στη νύχτα" και των καθηγητριών Αγγελικής Παπά, Νατάσας Χονδρονικόλα, Φωτεινής Καρδαρά, που όλες μαζί απόθεσαν στην επιτυχία της θεατρικής παράστασης το ζήλο τους, το πνεύμα τους και τη σωρευμένη εμπειρία τους; Θα ήταν ανίερο. Μη διορθωτό λάθος. Οι κρίσεις αυτές υπογράφονται από παλαίμαχο εκπαιδευτικό και γι’ αυτό είναι αυθεντικές και αξιόπιστες.

Να σας βοηθάει ο Θεός, αγαπητές μας Κυρίες, και να είστε δημιουργικές μέσα στην κοινωνία με το μοναδικό επάγγελμα του Δασκάλου. Επάγγελμα σημαίνει υπόσχεση στην Κοινωνία, ότι με αυτό που κάνω θα την κάνω καλύτερη. Στη λέξη "δάσκαλος", στα σπλάχνα της, φιλοξενείται η λέξη «δας» δάδα, που σημαίνει λαμπάδα, φως. Τι να πούμε και για το μαθητή, που υποδύθηκε το ρόλο του Cristofer; Ταλαντούχο παιδί, που μαζί με τη θερμή συμβολή των άλλων μαθητών μάς πρόσφεραν την υπέροχη αισθητική και διδακτική πανδαισία. Η παρουσία του Χριστού μόνιμα στη ζωή σας αγαπητά μας παιδιά.

Η εισήγηση του Διευθυντή του σχολείου κ. Θανάση Φλωρόπουλου πρωτότυπη, περιεκτική με όλα με όλα τα γνωρίσματα του χαρισματικού λόγου. Το κλείσιμο της γιορτής από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Επιφάνειο έδωσε πλήρωση στην εκδήλωση και την απόθεσε ως περιουσία όλων μας μέσα από τη θύμιση.

Γενικά, με την παράσταση αναδείχθηκε μια πραγματικότητα: Πόσο δύσκολο είναι να ζει κανείς με ένα αυτιστικό παιδί στην οικογένεια και πόσο αδικαίωτοι είναι, όσοι δεν βοηθούν να στηθούν στέγες για τα αυτιστικά άτομα, για τα ίδια και τις οικογένειές τους.

Ασυγχώρητοι, όσοι μένουν αμέτοχοι και υπονομευτικοί τέτοιων στοχεύσεων.  

 Για το Συμβούλιο, τα μέλη του Συλλόγου και τον Πρόεδρό μας Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας
o Γενικός Γραμματέας Κώστας Ν. Δημόπουλος,
που και προσωπικά ευχαριστεί το Διευθυντή κ. Θανάση Φλωρόπουλο,
τους καθηγητές και τους μαθητές που έκαναν συγκινητική αναφορά ότι ο αυτιστικός γιος του Παύλος
πρόσφερε το έναυσμα στην πραγματοποίηση της παράστασης

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία