Αγγελίες    Επικοινωνία

2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου: "Eγώ μπορώ να τα καταφέρω όλα"

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Τη φετινή χρονιά το σχολείο μας, το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου ασχολήθηκε με το θέμα του ναζισμού σε όλες του τις εκφάνσεις με κύρια θύματα τους Εβραίους σε όλη την Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα.

Επιπλέον ανέλυσε το θέμα της μετανάστευσης των Ελλήνων στο εξωτερικό και το ρατσισμό που αυτοί βίωσαν. Παράλληλα διασκεύασε το θεατρικό έργο «Έξοδος» και με τη βοήθεια των μαθητριών του σχολείου μας παρουσίασε το μεγαλείο της γυναικείας φύσης και τη θυσία των γυναικών σε κρίσιμες στιγμές του Γένους. Στα πλαίσια αυτών των πρωτοβουλιών σχεδιάσαμε ένα οδοιπορικό στη Θεσσαλονίκη με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 Η πρώτη επίσκεψη ήταν στο μουσείο της Βεργίνας όπου οι μαθητές επισκέφτηκαν τους βασιλικούς τάφους του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου του Δ’. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν με τα εκθέματα του μουσείου τα οποία αναδείχθηκαν με τον ωραιότερο τρόπο από τον ξεναγό μας.

 Η δεύτερη ξεκίνησε με γνώσεις για την τέχνη του κινηματογράφου στον αντίστοιχο χώρο με 3D προβολές και γύρισμα ταινίας από δύο ομάδες παιδιών που κατενθουσιάστηκαν απ’ αυτές τις δράσεις. Η επόμενη στάση έγινε στο πολεμικό μουσείο όπου ένας φαντάρος σε θητεία μας ξενάγησε με ζήλο. Τα παιδιά ωστόσο απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις του καθώς ήταν ενημερωμένα για όλα τα είδη οπλισμού, γεγονός που εξέπληξε τους υπεύθυνους του μουσείου.

 Η επόμενη μέρα μας βρήκε να γνωρίζουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης με στάση στην εβραϊκή συναγωγή, το Λευκό Πύργο, τον Άγιο Δημήτριο και άλλα αξιοθέατα της πόλης. Το μεσημέρι η εμπειρία των παιδιών συμπληρώθηκε από μια περιήγηση στο μουσείο ανθρωπίνου σώματος με έναν τεταρτοετή φοιτητή ιατρικής να εξηγεί στους μαθητές όλη τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Η επιβράβευση του ήθους των παιδιών εισπράχθηκε σε κάθε χώρο ξενάγησης και ρόλο έπαιξε η σύμφωνη γνώμη τους στην πρότασή μας να αφήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα στο λεωφορείο. Το απογευματάκι παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση ‘’Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα’’ όπου πραγματικά θαυμάσαμε ένα νέο ταλαντούχο ηθοποιό το Βασίλη Ντάρμα, να υποδύεται ένα αυτιστικό παιδί με τόσο ρεαλισμό ώστε το κοινό να παραληρήσει με τη σοκαριστική ερμηνεία του. Και το βράδυ έκλεισε με μια νυχτερινή βόλτα στην πόλη με ομαδικό τσιμπούσι στην πλατεία Άθωνος.

 Η τελευταία μέρα της επιστροφής περιελάμβανε μια στάση στη μαρτυρική πόλη της Νάουσας για φαγητό και μικρή περιήγηση.

 Όλο αυτό το οδοιπορικό «πλούτισε» το μυαλό και την ψυχή των μικρών συνοδοιπόρων μας και έμεινε ως οδοδείκτης στη ζωή τους η φράση του ήρωα της θεατρικής παράστασης ‘’Εγώ μπορώ να τα καταφέρω όλα’’.

Οι Υπεύθυνοι του Προγράμματος

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία