Αγγελίες    Επικοινωνία

Καταχειροκροτήθηκε ο "Ιωσήφ Ρωγών" στην Αθήνα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 19:00 ο Μουσικός Όμιλος χάρισε μια ξεχωριστής ομορφιάς παράσταση με θέμα την Σταύρωση και την Έξοδο.

Η συναυλία συνδύασε την έξοδο με την σταύρωση. Ο σταυρός ήταν αυτός που σύνδεσε τους Μεσολογγίτες με τα πάθη του Χριστού. Για τον λόγο αυτό στην παράσταση συμμετείχαν δυο ομάδες, η μια εκπροσώπησε το Μεσολογγι και άλλη τα Πάθη του Χριστού. Από την μία η γυναικά του Μεσολογγίου με τον άντρα που έπαιζε την λύρα και προσεύχονταν για το Μεσολόγγι και την τύχη του στην πορεία του αγώνα και από την άλλη οι μαυροφορεμένοι με ράσα άντρες που προσεύχονταν για την πάθη και την πορεία του Χριστού. Ο σταυρός, οι προσευχές και τα κατανυκτικά κομμάτια της φιλαρμονικής ορχήστρας δημιούργησαν ένα κλίμα συγκίνησης για τον αγώνα του Μεσολογγίου και για τα πάθη του Χριστού, δυο ιστορικών γεγονότων τόσο μακριά χρονικά αλλά τόσο κοντά ιδεολογικά. Κοινή πορεία αυτών των δυο συγκινησιακών φορτίων η κάθαρση της ψυχή τους.

Συμμετείχαν η φιλαρμονική ορχήστρα του Μουσικού Ομίλου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών» υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Μανωλάτου Δημήτριου

Τραγούδι - Απαγγελία : Γρέντζελου Ευσταθία

Λύρα - Απαγγελία : Αθανασόπουλος Γιώργος

Χορωδία Ιεροψαλτών : Λιούλιος Γιώργος, Ζαρζάνης Αλέξης, Λιούλιος Σπύρος, Ρούμελης Γιάννης

Σκηνοθεσία: Αποστολία Πάστρα

Σκηνική επιμέλεια: Προκόφιεβ Αλέξανδρος

Έντυπο υλικό: Γεωργακόπουλος Παναγιώτης

Την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 11:00 μετά τον πανηγυρικό της ημέρας ο Μουσικός Όμιλος Ι.Π. Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών» συνόδευσε την πομπή από τον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης μέχρι το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη στο σύνταγμα αποτελούμενη , επίσης, από τμήματα του συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών», Σύλλογος πανηγυριστών «Ο Αη-Συμιός, Λαογραφικός σύλλογος Ευηνοχωρίου «Ο Άγιος Ιωάννης» . Μεταξύ των συλλόγων πρόεδρος του συλλόγου του Μουσικού Ομίλου Ι.Π. Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών» κ. Ζησιμόπουλος Νεκτάριος κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη των εξοδιτών.

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία